WIDM Nieuws

WIDM streaming-editie

RN Redactie, woensdag 12 juni 2024 - Wie is de Mol is terug voor een tweede seizoen dit jaar, met onbekende Nederlanders! Dit seizoen is alleen te bekijken via NPO Start, wat het de eerste streaming-editie van Wie is de Mol maakt. De presentatie is in handen van Hila Noorzai, en het seizoen speelt zich af in Oman. Vanaf 28 juni verschijnen er vier weken lang elke week twee afleveringen op NPO Start.

Natuurlijk besteden we ook op WieIsDeMol.com weer aandacht aan dit seizoen met een nieuw forum en verschillende overzichten.

WIDM 2024

RN Redactie, zondag 3 december 2023 - Ook dit jaar zal de Mol weer opduiken in een land dat het programma al eerder heeft aangedaan: Mexico. De reis begint in Mexico-Stad, waarbij een waarzegster de kandidaten de kans geeft hun eigen toekomst te bepalen. Uiteindelijk zal de mol ontmaskerd worden in Bacalar. Dit jaar gaan wetenschapsjournalist Anna Gimbrère, artiest Babs Schutte, presentator Fons Hendriks, acteur Jeroen Spitzenberger, cartoonist Jip van den Toorn, drag artiest Justin Mooijer, presentator Kees van der Spek, actrice Rian Gerritsen, artiest Rosario Mussendijk en presentator Tooske Ragas op zoek naar de verrader in hun midden.

Ook dit jaar ligt de presentatie weer in handen van Rik van de Westelaken. Wie is de Mol? gaat van start op zaterdag 6 januari 2024 om 20:30 bij de AVROTROS op NPO1.

WIDM 2023

RN Redactie, donderdag 1 december 2022 - Het 23e seizoen van Wie is de Mol zal zich afspelen in Zuid-Afrika. Na exact 10 jaar keert het programma terug naar dit land, waar ze deze keer zullen verblijven in de omgeving van Kaapstad. Dat werd bekend gemaakt op 26 november 2022, tijdens een evenement verspreid door het hele land. In Weert, IJsselstein, Deventer, Middelburg en Haarlem werkten fans samen aan puzzels om kisten te openen. Daarbij werd niet alleen de locatie, maar ook de kandidaten bekend gemaakt. Dit jaar zullen Anke de Jong, Annick Boer, Daniël Verlaan, Froukje de Both, Jurre Geluk, Nabil Aoulad Ayad, Ranomi Kromowidjojo, Sander de Kramer, Sarah Janneh en Soy Kroon op zoek gaan naar de verrader in hun midden.

Het 23e seizoen van Wie is de Mol? begint op zaterdag 7 januari 2023 om 20:30 op NPO1 en wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken.

WIDM 2020

RN Redactie, zaterdag 21 december 2019 - Wie is de Mol? zal op 12 januari 2020 om 20:30 uur op NPO1 beginnen aan haar twintigste seizoen. Dit seizoen zal plaatsvinden in China, om precies te zijn in de provincie Henan. De deelnemers van dit jaar zijn Claes Iversen, Miljuschka Witzenhausen, Buddy Vedder, Jaike Belfor, Johan Goossens, Tina de Bruin, Rob Dekay, Anita Witzier, Nathan Rutjes en Leonie ter Braak. Verschillende media kregen een kistje, met daarin een waaier met Chinese tekens en een andere aanwijzing. Zodoende werden in twee dagen tijd alle kandidaten bekend gemaakt.

De presentatie ligt dit jaar opnieuw in handen van Rik van de Westelaken. Moltalk zal dit seizoen door Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen gepresenteerd worden.

WIDM 2019

RN Redactie, vrijdag 28 december 2018 - De Mol kruipt weer bijna boven de grond. Dit seizoen speelt zich af in het Zuid-Amerikaanse Colombia dat Bogotá als hoofdstad heeft. Evelien de Bruijn, Evi Hanssen, Jamie Trenité, Merel Westrik, Nielson, Nikkie de Jager, Rick Paul van Mulligen, Robèrt van Beckhoven, Sarah Chronis en Sinan Can gaan op zoek naar de verrader in hun midden.

De nieuwe moljacht zal gepresenteerd worden door Rik van de Westelaken die het programma als zijn broekzak kent. Welke avonturen de kandidaten beleven zie je vanaf zaterdag 5 januari om 20u30 op NPO 1.

WIDM 2018

RN Redactie, maandag 4 december 2017 - In het nieuwe seizoen van 'Wie is ... de Mol?' zal het mooie weer gemaakt worden door Bella Hay, Emilio Guzman, Jan Versteegh, Jean-Marc van Tol, Loes Haverkort, Olcay Gulsen, Ron Boszhard, Ruben Hein, Simone Weimans en Stine Jensen. De presentatie is opnieuw in handen van Art Rooijakkers. Margriet van der Linden en Chris Zegers nemen ook dit seizoen Moltalk voor hun rekening. De Mol kruipt boven de grond op 6 januari 2018, om 20u30 op NPO 1!

WIDM doet het opnieuw!

RN Redactie, zondag 4 januari 2015 - Zo'n 2,5 miljoen mensen zagen de Mol donderdag in Sri Lanka meteen tot de aanval overgaan! Het zoeken van de lokale medemens in het treinstation van Colombo ging helemaal mis en een rode lijn maken op tv-schermen is uitermate moeilijk als je geen lijn krijgt in de organisatie van je groep. Gevolg? De pot staat nog altijd op €0 ...

WIDM kent successtart!

RN Redactie, zaterdag 11 januari 2014 - Zo'n 2,5 miljoen mensen zagen de Mol vorige week in Hong Kong boven de grond komen. Na onder andere een lasershow en een spannende executie konden we in aflevering 2 genieten van een Chinese opera, opdrachten in een verlaten fabriek en een voor de deelnemers zeer interessante markt. Op naar aflevering 3!

Seizoen XIII

RN Redactie, woensdag 2 januari 2013 - Op donderdag 3 januari om 20u30 begint het nieuwe seizoen van WIDM! Dit jaar jagen Janine Abbring, Paulien Cornelisse, Kees Tol, Zarayda Groenhart, Joep Van Deudekom, Tim Haars, Daniël Boissevain, Carolien Borgers, Ewout Genemans en Tania Kross op de verrader in hun midden. De groep trekt naar Zuid-Afrika om geld voor de groepspot te verdienen en de Mol uit te roken!

AVRO zoekt WIDM-fans

De AVRO is op zoek naar fans van WIDM om een uurtje deel te nemen aan een panelgesprek. In een groepje van zes personen wordt er gesproken over het gebruik van social media omtrent WIDM (Facebook, Twitter, Hyves, ...) en (fan)sites van WIDM. Wat vind je van die media? Wat is er goed aan? Wat kan verbeterd worden?

Je voorbereiden is niet nodig, je mening is van belang! Ze zoeken kijkers die het niet eng vinden om in een groep hun zegje te doen. Om de verhoudingen in de groep gelijk te houden, is het belangrijk dat de deelnemers elkaar niet kennen. Elkaar tegenkomen op een forum is geen probleem maar hechte vriendschappen willen ze vermijden.

De gesprekken worden op audio opgenomen maar dienen puur voor het onderzoek. Er zal dus niets uitgezonden worden.

Deze panelgesprekken gaan door in het AKN-gebouw te Hilversum op donderdag 16 februari. Sessie 1 start om 15u15, sessie 2 om 17u15.

Heb je tijd en zin om deel te nemen aan een panelgesprek? Mail dan je gegevens (naam + telefoonnummer) naar Molcrazy!

Op naar de zon

RN Redactie, maandag 6 februari 2012 - In aflevering 1 van WIDM kondigde Art aan dat de kandidaten in aflevering 4 konden onderhandelen over een zonnigere toekomst. In de vijfde aflevering trok de groep naar een nieuw land, namelijk Spanje. Warmer dan in IJsland zal het er in ieder geval zijn maar of het geld verdienen beter lukt, valt nog af te wachten.

Internetafleveringen WIDM

RN Redactie, dinsdag 17 januari 2012 - Op woensdag 11 januari was de aflevering van WIDM al te zien via het Internet, weliswaar tot aan de executie.

Het eerder online zetten van de uitzending van WIDM was echter een éénmalig experiment. Vanaf nu zullen de uitzendingen gewoon weer op donderdagavond om 20u30 op Nederland 1 te zien zijn.

bron: Facebook, Wie is de Mol?-pagina

Kijkcijferkanon

RN Redactie, zondag 8 januari 2012 - Dat WIDM goed blijft scoren, blijkt uit de kijkcijfers van de eerste aflevering. Maar liefst 2.136.000 mensen keken naar de start van het nieuwe WIDM-seizoen! Het programma haalt daarmee een marktaandeel van 28,8%.

bron: www.kijkonderzoek.nl

Seizoen XIII

RN Redactie, donderdag 5 januari 2012 - Het twaalfde seizoen van WIDM start vanavond maar nu reeds is bekend dat de Molloten volgend jaar van een nieuw molseizoen zullen kunnen genieten. Zopas werd op Facebook door het officiële WIDM-kanaal onderstaand bericht bekend gemaakt:

"De WIDM Internetquiz 2012 gaat nú van start!! Speel mee en maak kans om de 1ste aflevering van seizoen 13 bij te wonen!"

Live op de set aanwezig zijn in het buitenland is voor veel Molloten een droom die werkelijkheid kan worden. Tenminste, als je de Internetquiz tot een goed einde weet te brengen. Makkelijk is de quiz in elk geval niet. De winnaar/winnares wordt traditioneel bekend gemaakt op de Molfandag met een live executie: spanning verzekerd!

Kandidaten WIDM 2012

RealityNet Redactie - De nieuwe serie van WIDM start op 5 januari 2012. Deze keer storten Liesbeth Staats, Tim Kamps, Marion Pauw, Maarten van der Weijden, Hadewych Minis, Diorno, Anne-Marie Jung, William Spaaij, Marit van Bohemen en Frits Huffnagel zich in het avontuur! De opdrachten spelen zich af in Ijsland. Art Rooijakkers is presentator van dienst.

Kijkcijferkanon

23 januari 2011 - "Wie is de Mol?" schoot knallen uit de startblokken met 1.973.000 kijkers en ook in de afgelopen afleveringen wist het televisiekijkend Nederland,  aan het scherm te kluisteren met 1.649.000 kijkers tijdens aflevering 2 en 1.880.000 kijkers tijdens aflevering 3.

Dit jaar speelt het populaire tv-programma zich af in El Salvador. Anna Drijver, Art Rooijakkers, Hanna Bervoets, Horace Cohen, Jan Kooijman, Karin De Groot, Miryanna van Reeden, Patrick Stoof, Pepijn Gunneweg en Soundos El Ahmadi storten zich in het duizelingwekkende avontuur. Samen proberen ze opdrachten tot een goed einde te brengen om de pot te spekken maar één van hen is een saboteur, de mol. Wie is ... de mol?

WIDM.com Podcast op 1!

11 januari - "Wie is de Mol?" is veel meer dan het kijken naar de afleveringen. Het is zoeken naar de Mol, speculeren over de Mol in chatrooms en op fora, theorieën bedenken, hints zoeken die er niet zijn en zoveel meer! Elke week bundelt JvB al deze zaken in dé WIDM.com Podcast, de nummer 1 podcast in iTunes!

Kijkcijfers 1e aflevering

9 januari 2010 - De jubileumeditie van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol? houdt meteen een hoop kijkers aan het TV-scherm gekluisterd. Niet minder dan 1,91 miljoen mensen beleefden de start van het nieuwe seizoen live!

Kandidaten Wie is..de Mol? 2010 bekend!

Vandaag werden de namen bekend gemaakt van de deelnemers aan het tiende seizoen van Wie is de Mol?. De gelukkigen zijn: Frits Sissing, Erik van der Hoff, Arjen Lubach, Kim Pieters, Barbara Barend, Manuel Venderbos, Tim Akkerman, Sanne Vogel, Loretta Schrijver en Hind Laroussi.

Wat fans op onder andere WieIsDeMol.com al vermoedden, namelijk dat het spel zich af gaat spelen in Japan, is ook bevestigd.

Het tiende seizoen van het populaire AVRO-programma gaat van start op 7 januari 2010.

Foto van de kandidaten:

Nominaties Gouden Televizier-Ring!

4 oktober 2009 - Vandaag werden de genomineerden voor het gala van de Gouden Televizier-Ring bekend.

Al onze ogen waren gericht op de categorie van de Gouden Televizier-Ring. Was "Wie is de Mol?" genomineerd of niet? JAWEL! WIDM maakt kans op die felbegeerde Ring! De concurrenten van WIDM zijn 'Boer zoekt vrouw extra' en 'Gooische vrouwen'.

Yvon Jaspers, Linda de Mol en Anita Witzier dingen mee naar de Zilveren Televizier-Ster Vrouw terwijl Johnny de Mol, Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk strijden om die andere Zilveren Ster.

De Gouden Stuiver gaat naar Het Klokhuis, het Jeugdjournaal of Sesamstraat en de Televizier Talent Award zal in handen vallen van Eva Jinek, Lieke van Lexmond of Valerio Zeno.

Het gala vindt plaats op 23 oktober 2009 in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Blijf up-to-date!

Veiling Molboekje Froukje

6 april 2009 - Na een schitterende veiling op de Molfandag haalde de Mol een laatste mollenstreek uit. Het Molboekje van Froukje was spoorloos verdwenen maar is nu gelukkig boven water gekomen. Ook u kan meebieden om dit collector's item binnen te rijven! De opbrengst gaat integraal naar het RonaldMcDonald-Kinderfonds dat reeds €2077 op haar rekening zag verschijnen.

Surf als de bliksem naar https://www.wieisdemol.com/widm9-veiling_molboekje!

Het boekje is inmiddels geveild!

WIDM beste AVRO-programma in 50 jaar!

Wie is de Mol? is het beste AVRO-programma van de afgelopen 50 jaar. Dit blijkt uit een verkiezing van het blad Avrobode ter ere van het 50-jarig bestaan van het tv-magazine.

In totaal kwamen er 5.069 stemmen binnen via de internetsite van Avrobode en via briefkaarten. De verkiezing, waarbij de stemmer kon kiezen uit vijftig geselecteerde AVRO-programma's, werd begin november gepubliceerd in Avrobode editie 45. De selectie van de 50 programma's was in handen van de redactie van Avrobode.

Wie is de Mol? werd in 1999 voor het eerst door de AVRO uitgezonden. Het spel, waarin deelnemers op exotische locaties opdrachten uitvoeren en daarbij worden gefrustreerd door een verrader, werd in het begin gepresenteerd door Angela Groothuizen. Later werd zij opgevolgd door Karel van de Graaf. Tegenwoordig is Pieter Jan Hagens de presentator. Vanaf 8 januari start de AVRO op Nederland 1 met een nieuwe spraakmakende reeks van Wie is de Mol? Tien bekende Nederlanders stortten zich voor het negende achtereenvolgende jaar in het grote avontuur en vertrokken samen met presentator Pieter Jan Hagens naar Noord-Ierland op jacht naar de pot én naar de mol. Actrice Anniek Pheifer, presentator Dennis Storm, presentatrice Froukje Jansen, radiopresentator Hans Schiffers, acteur Jon van Eerd, actrice Paula Udondek, producent Rick Engelkes, acteur Sebastiaan Labrie, actrice Vera Mann en actrice Viviënne van den Assem zijn de kandidaten die zich voor dit nieuwe seizoen in een onzeker avontuur hebben gestort.

Op de tweede plaats is het programma Voor de vuist weg geëindigd. AVRO's Toppop legde beslag op de derde plaats.

Voor de vuist weg was in 1963 de eerste talkshow op de Nederlandse televisie en werd gepresenteerd door de vermaarde en ietwat chaotische presentator Willem Duys. De show was de volgende ochtend altijd het gesprek van de dag. AVRO's Toppop verscheen in 1970 voor het eerst op de buis. Vijftien jaar lang werd het popprogramma gepresenteerd door Ad Visser, bijgestaan door Penney de Jager die het showballet verzorgde.

De programma's van Mies Bouwman, Eén van de acht en In de hoofdrol, eindigden op de vierde en vijfde plaats. De volledige uitslag staat in de speciale jubileumuitgave van Avrobode (editie 50) die vanaf dinsdag 9 december in de winkels ligt.bron: AVRO

Kandidaten WIDM 2009 bekend!

11 september 2008 - De deelnemers aan de mollenjacht 2009 zijn bekend! Volgend seizoen duiken Anniek Pheifer, Dennis Storm, Froukje Jansen, Hans Schiffers, Jon van Eerd, Paula Udondek, Rick Engelkes, Sebastiaan Labrie, Vera Mann en Viviënne van den Assem in het avontuur.
Waar deze reeks zich af gaat spelen, is nog onbekend. Zodra hierover meer bekend is, verschijnt het op de site dus hou deze goed in de gaten! Het speculeren kan alvast beginnen!

WIDM Junior is van start gegaan!

18 mei 2008 - WIDM Junior heeft het levenslicht gezien! Gisteren werd de eerste aflevering uitgezonden van de Juniorreeks: Amin, Beau, Iris, Jelani, Joost, Lara, Naomi en Sioux waren voor de eerste keer op het scherm te bewonderen. Een leuke groep die meteen spannende opdrachten voorgeschoteld kreeg. Euro's kunnen in deze reeks niet verdiend worden, vierduiten wel. Aan het einde van de aflevering werd de test gemaakt en moest er gelijk iemand vertrekken. Wil je weten wie? Neem een kijkje op ons forum en/of lees het afleveringsverslag na! Zoek mee naar de Junior Mol, elke zaterdag om 18u15 op Nederland 3!

MolFanDag was een succes!

11 maart 2008 - Op 9 maart trokken enorm veel fans van het populaire televisie-programma "Wie is de Mol?" naar Amersfoort voor de MolFanDag. Traditiegetrouw vonden op de dag de veiling, het vragenvuur en de quiz plaats. De opbrengst van de veiling ging dit jaar naar Villa Pardoes. Daarnaast werd er een DVD van deze unieke dag opgenomen en was er een ludieke petten-actie. Al deze ingrediënten vormden de cocktail voor een zeer geslaagde dag!

MolFanDag!

3 februari - De Molfandag zal ook dit jaar weer doorgaan! Het gebeuren vindt plaats in de Observant te Amersfoort op zondag 9 maart 2008. Traditiegetrouw zullen de veiling, het vragenvuur en de quiz weer gehouden worden. Binnenkort opent de inschrijving voor deze ongetwijfeld weer memorabele dag! Wie er allemaal komt, wordt later meegedeeld. Be there!

Wie is ... de achtste Mol?!

4 januari 2008 - We hebben nog maar net kunnen genieten van de start van het nieuwe Molseizoen of daar zijn al weer het eerste interview en de eerste muzikale hint! In het interview vertelt Nicolette over haar korte molbelevenis. Ze had graag langer in Mexico verbleven maar jammer genoeg moest zij als eerste kandidate het veld ruimen. De muzikale hint geeft een aanwijzing om de Mol te ontmaskeren. Dat de jacht op de Mol geopend is, bleek maar weer uit de kijkcijfers: maar liefst twee miljoen mensen volgden afgelopen aflevering de avonturen van de Mol!

Schiffers.fm aflevering 1:
Interview met afvaller Nicolette Kluijver
Muzikale aanwijzing

Hoe vang ik een mol?


Vanaf 25 November komt de Avro met een speciale cursus Hoe vang ik een mol? Gedurende 5 afleveringen van "Die is de mol!" wordt men klaargestoomd, om vanaf 3 januari goed voorbereid op mollenjacht te gaan. Tevens worden de 10 kandidaten van de nieuwe serie voorgesteld en getest door oud-kandidaten op hun molgehalte. En kunnen ervaren mollenvangers hun hart ophalen aan beelden van voorgaande molseizoenen.

Dus markeer vast in je agenda: 5 weken lang vanaf 25 november Die is de mol! elke zondagavond op nederland 3. En vanaf donderdag 3 januari 20.30 op nederland 1 de start van het nieuwe molseizoen 2008 !!!

'Wie is de Mol?' 2008

In het voorjaar van 2008 komt er weer een nieuwe serie van 'Wie is de Mol?' op de buis. Het programma is inmiddels toe aan zijn achtste editie. Net als de drie vorige jaren zijn de kandidaten ook nu weer Bekende Nederlanders. Dit jaar storten Edo Brunner, Dunya Khayame, Nicolette Kluijver, Joris Linssen, Patrick Martens, Regina Romeijn, Coen Swijnenberg, Annette van Trigt, Georgina Verbaan en Dennis Weening zich in de moljacht. Vijf mannen, vijf vrouwen, één mol ...

Bron: Mediacourant
Het avontuur speelt zich dit jaar af in Mexico. De locatie is niet het enige nieuwe element want het programma krijgt ook een nieuwe presentator. We zullen zien of Pieter Jan Hagens zijn vuurdoop overleeft en zich staande weet te houden in de psychologische paranoïa-wereld van WIDM ...

'Wie is de Mol?' voor kinderen

In 2008 zendt de AVRO een 'Wie is de Mol' voor kinderen uit. De deelnemers zijn - logischerwijze - kinderen. Naar analogie met de 'normale' WIDM, bestaat het concept erin dat een groep mensen allerlei opdrachten uitvoert om geld te verdienen. Onder hen is echter een saboteur, een mol, die er alles aan doet om de opdrachten te laten mislukken. De kandidaten zijn vooralsnog onbekend alsook de plaats van de opnames. Sipke Jan Bousema zou de presentator zijn van de serie.

Bron: AVRO

Uitleg muzikale hints online

19 maart 2007 - Zojuist was de mol van WIDM 2007 te gast bij Hans Schiffers op radio 2. Inge vertelde over haar kijk op het spel. Het interview is natuurlijk weer op onze site na te luisteren. De uitleg van de muzikale hints is via onderstaande link te beluisteren.

Interview met de mol Inge Ipenburg
Uitleg muzikale hints

Karel niet presentator WIDM 2008

14 maart 2007 - Pieter Jan Hagens wordt de nieuwe presentator van het tv-programma Wie is de Mol?. Hij neemt voor de volgende editie, die in 2008 op de tv komt, het stokje over van Karel van de Graaf. Dat maakte de AVRO woensdag bekend.

Van de Graaf presenteerde het programma de afgelopen twee seizoenen. Hij gaat nu aan de slag met een nieuw programma, dat hij voor de AVRO ontwikkelt. Wel blijft hij EénVandaag presenteren. Radio- en tv-presentator Hagens is bekend van onder meer Hoge Bomen en Netwerk.

De AVRO en Van de Graaf stonden vorig jaar tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege een geschil over het arbeidscontract van de presentator. Onderdeel daarvan was het presenteren van Wie is de Mol?. De AVRO had tijdens een kort geding eind mei 2006 laten weten een andere presentator voor het programma te hebben, maar de rechter bepaalde dat Van de Graaf mocht blijven.

Eerste namen MolFanDag bekend!

12 maart 2007 - We hebben zojuist vernomen dat Inge, Eva , Paul , Renate en Alex zeker aanwezig zullen zijn zondag aanstaande op de MolFanDag. Ook Karel zal zondag van de partij zijn. Verder zullen oud-kandidaten Richard Groenendijk van WIDM 6 en Sander de Heer van WIDM 5 naar Amersfoort afreizen. We hopen jullie snel nog meer zekerheid te geven over andere (oud-)kandidaten.

Laatste muzikale hint is 'En toen'

2 maart 2007 - Zojuist was de negende muzikale hint te horen bij Schiffers.fm. De door Karel beloofde mistery guest bleek niemand minder dan finalist Paul Rabbering te zijn. Ondanks zijn show op 3FM, maakte hij toch even tijd voor een gesprek met Hans. Paul vertelde zijn verhaal over WIDM en over het geheim houden van alles. Ook had Paul een muzikale hint bij zich. Het gaat om het nummer 'En toen' van de Nederlandse zanger 'Ramses Shaffy'. Het interview met Paul en de muzikale hint zijn hier na te luisteren:

Interview met finalist Paul Rabbering
Muzikale aanwijzing 9

WIDM op 1 na best bekeken programma

2 maart 2007 - Gisteren zagen 1.249.000 Nederlanders hoe de vier finalisten van WIDM de allerlaatste opdracht uitvoerden. Hiermee was WIDM op het 20 uur journaal na het best bekeken programma van donderdagavond 1 maart. Dit belooft veel goeds voor de daadwerkelijke ontknoping in de finale over twee weken. De tiende en laatste aflevering van WIDM 2007 is een week uitgesteld vanwege het voetbal en schaatsen op de publieke netten. Dus over twee weken zullen we zien hoeveel Nederlanders graag antwoord wilden op de vraag: wie is de mol?

Mol mogelijk pas op 15 maart bekend

27 februari 2007 - De administrator van het widm.nl forum meldt ons dat de laatste aflevering van WIDM 2007 verplaatst is van donderdag 8 maart naar donderdag 15 maart. Op donderdag 8 maart is WIDM komen te vervallen in verband met schaatsen op Nederland 3 en voetbal op Nederland 1. Mochten de makers de ontknoping wederom tot de reunie-aflevering hebben uitgesteld, betekent dat dus dat we pas op 15 maart weten wie de mol is. Gelukkig wel nog op tijd voor de MolFanDag op 18 maart!   

'Recipe For Disaster' is 8e muzikale hint

23 februari 2007 - Zojuist was de achtste muzikale hint te horen in het radioprogramma Schiffers.fm. In de studio bij de vervanger van Hans zat niemand minder dan Karel van de Graaf. Hij had deze keer de muzikale hint bij zich. Het gaat om het nummer 'Recipe For Disaster' van de Belgische rockgroep 'Admiral Freebee'. Verder was Karel aanwezig om zijn verhaal over WIDM te vertellen. Het interview met Karel en de muzikale hint zijn hier na te luisteren:

Interview met WIDM-presentator Karel van de Graaf
Muzikale aanwijzing 8

Finale met vier?

23 februari 2007 – Gisteren verkozen 1.111.000 Nederlanders WIDM boven het voetbal. Zij keken naar een bloedstollende ontknoping van de achtste aflevering van WIDM 2007. Net voordat de eerste kandidaat een groen of rood scherm zou krijgen bij de executie, besloot Karel “dat het ook anders kan” en verliet te kandidaten. Het ziet er dus naar uit dat we met vier kandidaten de finale ingaan. Betekent dit twee verliezers of misschien wel voor het eerst twee mollen? We zullen het volgende week zien. Of misschien volgt er volgende week weer een spannende cliff hanger en blijven we nog twee weken worstelen met de vraag ‘wie is de mol?’

Inschrijving MolFanDag geopend!

19 februari 2007 - Vanaf vandaag is het mogelijk je in te schrijven voor de MolFanDag op onze MolFanDag pagina. Op 18 maart heb je de kans om andere mede-fans, (oud-)kandidaten en insiders van het programma te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Dit alles zal net als andere jaren plaatsvinden in de Observant in Amersfoort. Wat er precies allemaal op het programma staat, zullen we zo snel mogelijk bekend maken. Natuurlijk zal er zeker weer een Molveiling voor het goede doel plaatsvinden. Op ons forum kun je suggesties voor leuke veilingitems doen en wie weet krijg je straks ook daadwerkelijk de kans om op die items te bieden! De organisatie van de MolFanDag doet haar uiterste best om te zorgen dat er zoveel mogelijk kandidaten, oud-kandidaten en insiders aanwezig zullen zijn. Zodra er namen bekend worden, zal dat op de MolFanDag pagina te lezen zijn. Houd die dus goed in de gaten! Op die pagina lees je trouwens ook al het andere dat je moet weten over de MolFanDag zoals alles over de entree. Hopelijk allemaal tot ziens op 18 maart in Amersfoort! :D

'Why' is zevende muzikale hint

16 februari 2007 - In verband met een speciale thema-uitzending over de jaren '60 was er vandaag geen muzikale hint en interview met de afvaller in het radioprogramma Schiffers.fm. Maar de zevende hint en het interview met Nadja kwamen wel online te staan. De muzikale hint is deze week het nummer 'Why' van de Schotse zangeres 'Annie Lennox'. Het interview met Nadja en de muzikale hint zijn hier na te luisteren:

Interview met afvaller Nadja
Muzikale aanwijzing 7

WIDM weer best bekeken programma

16 februari 2007 - Gisterenavond zagen 1.126.000 Nederlanders dat Nadja de mol toch niet was en in de zevende aflevering van WIDM 2007 het spel moest verlaten. Dit betekent weliswaar een daling van de kijkcijfers ten opzichte van vorige week, maar WIDM was wederom om 20.30 uur veruit het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. De zevende aflevering staat zelfs op een prachtige vierde plaats van de 25 best bekeken programma's van 15 februari 2007.

Fans ontmoeten kandidaten in Huizen

11 februari 2007 - Vandaag was een spannende dag voor de echte molspeurder! Het was dé dag om een aantal kandidaten of misschien zelfs wel de mol te treffen ergens in Nederland. Maar waar? Daarvoor werd er al wekenlang gespeurd naar aanleiding van een sms-actie georganiseerd door de makers van WIDM. Deze speurtocht leverde twee coördinaten op, die een plaats in Huizen bleken aan te duiden. Dus troffen vanmorgen zo'n 40 fanatieke molfans, waaronder een hoop WieIsDeMol.com'ers, zich bij de Hockeyclub in Huizen. Daar kregen ze een sms-je met de boodschap 'volg de tuktuk'. Vervolgens kwamen twee tuktuks aangereden, waarvan er een werd bestuurd door Karel en Eva en Paul achterin zaten. De tuktuks leidden de fans naar een kartcentrum. In een VIP-ruimte zaten daar naast Eva, Paul en Karel ook Inge, Alex en Dick klaar om vragen te beantwoorden. De fans vuurden vervolgens een twintigtal vragen op ze af over voor onze forummers bekende onderwerpen variërend van de kleuren van de molboekjes tot het afwijken van het format. Niet op iedere vraag werd een even duidelijk antwoord gegeven, want de makers houden natuurlijk goed in de gaten dat er niet téveel wordt prijs gegeven. Na het vragenvuur hebben Dick en Paul nog geracet tegen WieIsDeMol.com'ers Arco Mol Fan, Mol Thessa en vveerraak. Paul bleek uiteindelijk net iets sneller dan Arco Mol Fan en was daarmee de winnaar. Er was ook een cameraploeg aanwezig. In de loop van de week zullen beelden van de molspeurtocht verschijnen op www.wieisdemol.nl.

Op ons forum vertellen onze forummers zelf hoe zij deze bijzondere speurtocht beleefd hebben. Bekijk nu ook onze speciale Molhunt pagina. Hierop vind je een uitgebreid verslag, foto's en filmpjes.  :)

Zesde muzikale hint is 'De olifant is grijs'

9 februari 2007 - Zojuist was de zesde muzikale hint te horen bij Schiffers.fm. Het gaat om het nummer 'De Olifant Is Grijs' van de Belgische rockformatie 'Gorki'. Aan de telefoon hing de afvaller van gisteren, Dick, om zijn verhaal over WIDM te vertellen. Het interview met Dick en de muzikale hint zijn hier terug te luisteren:

Interview met afvaller Dick Jol
Muzikale hint 6

Kijkcijfers klimmen weer op naar 1,3 miljoen!

9 februari 2007 – Ook serie 7 van WIDM lijkt weer een ware kijkcijferhit te worden. Gisteren zagen maar liefst 1.296.000 de spannende zesde aflevering. De kijkcijfers zijn daarmee na wat dipjes weer bijna op het niveau van de eerste aflevering. De zesde aflevering was gisteren weer het best bekeken programma op de Nederlandse televisie om 20.30 uur en staat daarmee zelfs in de top 6 van best bekeken programma’s van de hele dag!

Dick kent zijn plaats

8 februari 2007 - In de zesde aflevering moet iedere kandidaat allereerst voor Karel drie namen opschrijven van anderen wie ze geen vrijstelling gunnen. Daarna moet de groep een 'fitte groep' en een 'minder fitte groep' vormen. De twee groepen gaan apart op pad in de jungle om Karel te zoeken. De minder fitte kandidaten Paul, Eva en Inge bereiken Karel het eerste en hebben onderweg foto's van de anderen meegenomen. Karel's opdracht voor ze is: "ken je plaats" Ze krijgen 12 beurten om zichzelf en de anderen op een plek te zetten achter zes keien. Karel geeft steeds door hoeveel kandidaten op de juiste plek staan. Na drie beurten arriveert ook de fitte groep en kan er samen nagedacht worden over welke plekken Karel bedoeld. De juiste plekken worden uiteindelijk niet gevonden binnen de tijd. Niemand had eraan gedacht om de plekken aan te houden van de eerste groepsfoto. Vervolgens vertrekt de groep naar een hotel. Karel stelt iedere kandidaat drie vragen in de lift. Als alle vragen goed beantwoord worden, zal de lift stoppen op een verdieping waar de mol staat. Dick krijgt Renate te zien, Nadja ziet Eva, Eva stopt bij Paul, Inge bij Nadja en Paul en Renate zien Inge verschijnen. Na deze verwarrende opdracht, heeft Karel nog een derde in petto. Ze bevinden zich bij een tempel waar honderden fotograferende toeristen rondlopen. Een van hen probeert de kandidaten op de foto te zetten en ze zo uit het spel te zetten. De kandidaten moeten ondertussen proberen de fotograaf zelf op de foto te zetten om de opdracht te laten slagen. Uiteindelijk blijkt Nadja, als degene die een vrijstelling het minst gegund was, door Karel geïnstrueerd te zijn om iedereen te fotograferen. Enige overgebleven kandidaat Eva heeft dit uiteindelijk door en laat de opdracht lukken door Nadja op de foto te zetten. Dan is het tijd voor de test. Dick blijkt helemaal fout te hebben gegokt en neemt afscheid van het spel en de groep.

'Black river' is 5e muzikale hint

2 februari 2007 - Zojuist was de vijfde muzikale hint te horen bij Schiffers.fm. Het gaat om het nummer 'Black River' van de Amerikaanse zanger 'Amos Lee'. Alex vertelde live in de studio zijn verhaal over de mol. Het interview met Alex en de muzikale hint zijn hier te horen:

Interview Alex Klaasen
Muzikale aanwijzing

Weer stijging kijkcijfers

2 februari 2007 - De vijfde aflevering van WIDM was gisteren wederom het best bekeken televisieprogramma om 20.30 uur. Met een kijkersaantal van 1.102.000 wist WIDM deze week meer Nederlanders te boeien dan vorige week. Met de eerste vijf afleveringen steeds meer dan 1 miljoen kijkers, moet ook deze serie de makers weer tot volle tevredenheid stemmen.

Een vraagteken voor Alex

1 februari 2007 - Menno wordt duidelijk gemist door de andere kandidaten, maar veel tijd om daarover na te denken hebben ze niet. Het is tijd voor een nieuwe opdracht. Negen grote rode kisten met cijfers erop moeten in volgorde van gewicht gestapeld worden. Olifanten schieten daarbij de kandidaten te hulp. Om het gewicht van een kist te kunnen berekenen, kunnen er ook hints gekocht worden bij Karel. Als de kisten gestapeld zijn moeten ze een draak vormen als de cijfers verwijderd worden. Dit lijkt aardig te kloppen, maar de laatste twee kisten blijken omgedraaid. De volgende dag is er weer een nieuwe kans om iets in de pot te krijgen. Er worden drie teams gevormd die op vlotten stroomafwaarts zullen gaan. Onderweg komen ze vaten tegen. Ze moeten zorgen dat hun eigen vat met hun naam erop meegenomen wordt naar de finish. Uiteindeiljk lukt het de kandidaten om vier vaten naar Karel te brengen. Een daarvan bevat geen kandidatennaam maar een vraagteken. Hiermee hebben Alex, Paul en Inge ervoor gezorgd dat het gewonnen bedrag verdubbeld wordt. En dan is het weer tijd voor de test. Nadja en Renate blijken nu de hoofdverdachten. Alex is erg onzeker en spreid over vier kandidaten. Dit blijkt geen goede zet en hij moet deze aflevering het spel verlaten.

MolFanDag is op 18 maart!

31 januari 2007 - Natuurlijk zal ook dit jaar niet voorbij gaan zonder de MolFanDag! Ook na afloop van dit WIDM-seizoen organiseert WIDM.com weer een gezellige middag waarin je andere WIDM-fans kunt ontmoeten, maar waarin je bovenal oog in oog komt te staan met kandidaten en de mol! We zullen ook dit jaar weer ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk (ex-)kandidaten en makers aanwezig zullen zijn. En de mol staat natuurlijk bovenaan ons verlanglijstje! De datum is alvast geprikt, namelijk zondagmiddag 18 maart. Dus zet deze datum vast in je agenda! De MolFanDag zal wederom plaatsvinden in de Observant in Amersfoort. Later zullen we meer bekend maken over het programma, de aanwezige kandidaten en andere insiders en natuurlijk hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Vierde muzikale aanwijzing is 'Goud en zilver'

26 januari 2007 - Afvaller Menno was vanmiddag te gast bij Hans Schiffers om zijn belevenissen in WIDM met ons te delen. Ook had hij natuurlijk weer een nieuwe muzikale aanwijzing meegebracht. Het bleek deze week om 'Goud en zilver' van Blof te gaan. Het interview met Menno en de muzikale hint zijn ondertussen ook via onze site terug te luisteren:

Interview met Menno
Muzikale aanwijzing

Terugval kijkcijfers

26 januari 2007 – Keken er vorige week nog ruim 1,3 miljoen Nederlanders naar WIDM, gisteren stemden maar net meer dan 1 miljoen mensen af op Nederland 1 om 20.30 uur. Toch stonden er gisteren naast voetbal geen andere echte ‘kijkcijferkanonnen’ tegenover WIDM geprogrammeerd en was de vierde aflevering van WIDM dan ook het best bekeken programma om 20.30 uur. Het lijkt er dus wel op dat meer Nederlanders dan gewoonlijk gisterenavond besloten de televisie eens uit te laten staan. Gelukkig kwam die gedachte bij een groep van 1.025.000 Nederlanders niet op en kunnen we toch wel voorzichtig concluderen dat de makers van WIDM op een vaste kijkersgroep van 1 miljoen kan rekenen.

Veiling zorgt voor lege pot

25 januari 2007 - De vierde aflevering begint zonder boekjesdief Paul. De overige kandidaten worden door Karel opgewacht voor een volgende opdracht. Menno en Dick slaan in een buggy op de vlucht voor Alex en Renate en Inge en Nadja. Als ze 20 minuten uit handen blijven van de anderen verdienen ze één vrijstelling. Worden ze wel geraakt, dan krijgen de anderen de vrijstelling. Eva zal uit de lucht de aanval openen. Onderweg moet er door de achtervolgers ook nog geld opgepikt worden voor de pot. Menno en Dick worden uiteindelijk door Alex geraakt, de pot wordt gespekt met € 5.000 en Nadja wint van de achtervolgers de vrijstelling. En dan is het tijd voor de molveiling. De kandidaten staan tussen schotten zodat ze elkaar niet kunnen zien en kunnen bieden in de veiling met het geld uit de pot. Zo wordt de pot in een mum van tijd helemaal leeggehaald voor een nacht in een luxe hotel, Paul en de gestolen molboekjes en jokers. Zo weet de mol iets te bereiken, wat nog nooit eerder gebeurd is: met een lege pot naar de vijfde aflevering! Maar eerst nog de executie. Menno doet er niet goed aan zijn antwoorden te spreiden over drie mogelijke mollen en moet het spel verlaten.

Derde muzikale hint is van Bob Dylan

19 januari 2007 - Zojuist was de derde muzikale hint te horen bij Schiffers.fm. Het gaat om het nummer 'The Times They Are A-Changin' van Bob Dylan. Geen afvaller, maar oud kandidaat Sander de Heer was in de studio om zijn visie op de aflevering te geven. Het interview met Sander de Heer en de muzikale hint zijn ondertussen ook via onze site terug te luisteren:

Interview ex-kandidaat Sander de Heer
Muzikale aanwijzing

Storm gunstig voor kijkcijfers

19 januari 2007 - Het lijkt erop dat de storm een gunstig effect heeft gehad op het kijkersaantal van de derde aflevering van WIDM. Fans vreesden er nog voor dat door de storm de aflevering niet door zou gaan, maar gelukkig besloot men het nieuws over het slechte weer op een andere zender uit te zenden. 1.329.000 Nederlanders konden daarom veilig binnen op de bank genieten van weer een spannende aflevering van WIDM. Hiermee is het kijkcijferaantal na de 'dip' vorige week vanwege de ijsdansshows weer terug op het niveau van de eerste aflevering van deze serie.

Geen afvaller in aflevering 3?

18 januari 2007 - Terwijl de storm over de huizen raast, zitten de molkijkers rustig binnen voor de televisie voor alweer de derde aflevering van WIDM 2007. En die begint met een nieuwe kans om toch eindelijk weer eens wat geld binnen te halen voor de pot. De kandidaten gaan één voor een één poging doen om de juiste weg te vinden naar de Boedha in de tempel. Daarvoor moeten ze echter een doolhof van muren en stenen paden trotseren. Onderweg kunnen ze bij een Thaise bewaker geld of jokers innen of door hem gestopt worden. Door walkytalky's hebben ze contact met de anderen op de boot om de gevolgde weg aan elkaar door te geven. Uiteindelijk lukt het Menno op de weg helemaal correct te lopen en geld te innen voor de pot. En dan kondigt Karel tot ieders verbazing aan dat het tijd is voor de test en ook de executie blijkt niet te verlopen zoals we gewend zijn. Karel laat alleen aan iedereen zelf zie of hij/zij een groen of een rood scherm krijgt. Degene met het rode scherm blijkt later Paul te zijn. Hij krijgt de opdracht van Karel om 's nachts vier molboekjes te stelen om zo in het spel te blijven. Paul krijgt hiervoor de kans tijdens de volgende groepsopdracht in de nachttrein naar het Noorden van Thailand. De kandidaten moeten alle stations die ze aandoen noteren. Paul weet ondertussen een aantal molboekjes te bemachtigen, maar Eva ontdekt het als hij er pas drie in bezit heeft. Hij sluit vervolgens een deal met Inge om toch aan de vier boekjes te komen. Hij vertelt haar op wie hij gestemd heeft. De treinopdracht blijkt bij het eerste station al mis te zijn gelopen, maar Paul's opdracht lijkt dankzij Inge geslaagd. Toch geeft Karel nog geen uitsluitsel of Paul in het spel mag blijven. Wordt dus vervolgd...

'One' van U2 is tweede muzikale hint

12 januari 2007 – Liesbeth was zojuist te gast bij Hans Schiffers op radio 2. Ze vertelt over haar tijd in Thailand en haar voorbereidingen op WIDM. Ook heeft zij weer een muzikale hint meegenomen. Het blijkt 'One' van U2 te zijn. De hint en het interview met Liesbeth zijn hier na te luisteren:

Interview met Liesbeth
Muzikale hint 2

Meediscussieren over de betekenis van de muzikale hint? Dat kan op ons forum:D

Nette kijkcijfers tegenover schaatsgeweld

12 januari 2007 - De tweede aflevering van de zevende serie van WIDM is gisteren door 1.017.000 Nederlanders bekeken. Dat is weliswaar een daling ten opzichte van vorige week, maar nog zeer netjes tegenover de twee ijsdansshows, die ook ieder meer dan 1 miljoen kijkers trokken. Fans vreesden verder concurrentie van Tien, waarop een nieuwe serie Van Speijk begon. Deze concurrentie blijkt echter mee te vallen, want dat programma trok nog geen half miljoen kijkers. Hopelijk klimmen de kijkcijfers van WIDM volgende week weer naar het niveau van de eerste aflevering als er op donderdag niet geschaatst wordt.

Pot niet gespekt in aflevering 2

11 januari 2007 - Geen schaatsen voor de WIDM-fans vanavond, want het was tijd voor aflevering 2! Terwijl het vertrek van Sander nog niet verwerkt is, gaat de groep van start met een nieuwe opdracht. Eva, Nadja en Dick gaan vanuit een centraal punt drie duo's door Chinatown sturen op zoek naar Thaise letters die een zin zullen vormen. Daarbij gaan de duo’s zich verplaatsen met de verschillende vervoersmiddelen die Bangkok kent. De 'navigeerders' lijkt het maar niet te lukken om de duo's naar de juiste locaties te loodsen en de zin 'Geef Karel de hand' wordt dan ook niet gevonden. Voor de tweede opdracht stappen de kandidaten in de lift van het hoogste gebouw van Bangkok. Op 300 meter hoogte krijgen ze van Karel te horen dat er vijf vrijwilligers nodig zijn om te abseilen van het gebouw. Dick, Nadja, Inge, Menno en Liesbeth blijken de dapperste kandidaten. Eenmaal geabseild doet Karel ze een voorstel. Als ze de vier kandidaten die niet durfden toch weten te overtuigen om te abseilen, kan het geld voor de pot verviervoudigd worden. Lukt dat niet, dan is er helemaal geen geld verdiend deze aflevering. Tot schrik van de anderen aanvaart Inge het voorstel. Ze weet vervolgens Paul en Eva te overtuigen, maar Renate en Alex houden voet bij stuk. En zo wordt de pot niet gespekt deze aflevering. En dan is het alweer tijd voor de test en executie. Liesbeth blijkt het niet bij het rechte eind te hebben en wordt door Karel het vliegtuig terug naar Nederland ingestuurd.

Eerste muzikale hint is 'Turn, turn, turn'

5 januari 2007 – Gisteren was het Sander die als eerste weer het vliegtuig terug naar Nederland kon nemen. Telefonisch doet hij zijn verhaal in het programma Schiffers.fm. Ook was er een muzikale hint te horen. Het blijkt 'Turn, turn, turn' van The Byrds te zijn. De hint en het interview met Sander zijn hier na te luisteren:

Interview met Sander
Muzikale hint 1

Meediscussieren over de betekenis van de muzikale hint? Dat kan op ons forum:D

Mooie kijkcijfers voor aflevering 1

5 januari 2007 - Een spetterende start voor de zevende serie van WIDM gisteren. Maar liefst 1.358.000 Nederlanders stemden gisterenavond om 20.30 uur af op Nederland 1 voor de eerste aflevering. Daarmee is het gelijk de best bekeken eerste aflevering van alle zeven WIDM-series. Dat belooft veel goeds voor het verdere verloop!

Gegokt en verloren

4 januari 2007 - "Nieuwe jaar, nieuw spel en oude regels." Dat zijn de eerste woorden van Karel van de zevende serie van WIDM. Nog maar amper uit het vliegtuig, krijgen de tien nieuwe kandidaten gelijk de opdracht om zoveel mogelijk bagage af te staan ten gunste van de pot. Vervolgens is er een kwartier de tijd om zoveel mogelijk van elkaar te weten te komen. Dat is natuurlijk van essentieel belang voor de volgende opdracht. De kandidaten kunnen geld voor de pot én jokers verdienen door goed te raden over welke kandidaat de getoonde filmpjes zijn gemaakt. Alleen Menno, Inge en Renate weten jokers te bemachtigen en de dames zorgen ervoor dat er ook geld in de pot komt. Daarna is Alex ineens weg. Via een tv in een Thais café weet hij de kandidaten te melden dat ze hem in een tempel moeten zoeken. Opdrachten en vragen onderweg bepalen welke richting ze op moeten lopen. In deze opdracht blijkt geld voor de pot ofwel een vrijstelling voor Alex te winnen te zijn. Alex kan de kandidaten hierin adviseren door ze één danwel twee keer op de gong te laten slaan. De kandidaten worden misleid en Alex verdient de eerste vrijstelling van deze serie. In de test wordt door de overige kandidaten jokers ingezet of kansen gespreid om niet de eerste afvaller te worden. Sander gokt fout en is de eerste die het vliegtuig terug naar Nederland pakt.

Nieuw op widm.com!

4 januari 2007 - Een nieuwe serie betekent voor WIDM.com naast de oude vertrouwde site-onderdelen ook wat vernieuwing! Nieuw is dit jaar de WIDM Podcast. Een podcast is een van te voren opgenomen radioshow die je op elk moment kunt beluisteren. En natuurlijk gaat deze WIDM Podcast over WIDM. Elke week behandelen we de laatste aflevering, de pool, het forum en nog veel meer. De presentatie is in handen van Joeri van Breukelen (misschien beter bekend als JvB), en word elk weekend gedurende deze zevende serie van WIDM gemaakt.
Daarnaast ondersteunt WIDM.com de enige echte Molbeurs met een subforum. De Molbeurs biedt mogelijkheid om te handelen in kandidatenaandelen en wordt georganiseerd door Erik TKS. Koop aandelen van kandidaten die volgens jou als mol verdacht zijn op de Molmarkt en koop aandelen van kandidaten die gaan winnen op de Kandidatenmarkt. Wie slim koopt en verkoopt kan stinkend rijk worden...maar koop wel de goeie aandelen!

Donderdagavond is nieuwe molavond!

15 november 2007 - Uit onze zeer betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat de zevende serie van WIDM niet zoals eerder aangekondigd op 5 januari, maar reeds op 4 januari van start gaat. Dat zou dus betekenen dat WIDM van de vertrouwde vrijdagavond naar de donderdagavond verhuist. Ook zal de serie niet zoals eerder aangekondigd op Nederland 3 maar op Nederland 1 te zien zijn.

WIDM 7 begint op 4 januari!

2 november 2006 - RTL 5-presentatrice Renate Verbaan heeft veel plezier beleefd aan de opnames van het avontuurlijke AVRO-programma Wie is de Mol?, die in Thailand plaatsvonden. Op donderdag 4 januari zendt AVRO om 20.30 uur de eerste aflevering uit van de nieuwe reeks. “Het was een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan“, vertelt Verbaan in Televizier. “Ik heb een paar mensen op een andere manier leren kennen.” Aan de nieuwe reeks doen opnieuw tien BN’ers mee.

Dj Paul Rabbering, actrice Eva van der Gucht, VARA-presentator Menno Bentveld, actrice Inge Ipenburg, BNN-er Sander Lantinga, actrice Liesbeth Kamerling, voormalig TMF-vj Renate Verbaan, cabaretier Alex Klaasen, actrice Nadja Hüpscher en scheidsrechter Dick Jol reisden voor de nieuwe reeks onder de leiding van Karel van de Graaf naar het warme Thailand. Verbaan: “Het was een gemêleerd gezelschap; alle takken van entertainment komen erin terug. Van enkele mensen vind ik het echt leuk dat ik ze heb leren kennen. Nee, ik noem geen namen.”

Verbaan, die bij RTL 5 te zien is in de programma’s Beauty & de nerd en RTL Travel’s Hotlist, is blij dat ze de kans heeft gekregen om deel te nemen aan Wie is de Mol? “Het is een bijzondere ervaring om bloedfanatiek in een spel te zitten met mensen die je totaal niet kent. Als ik voorheen naar Wie is de Mol? keek, dacht ik vaak: daar zou ik best aan mee willen doen. En meteen daarachteraan: maar ja, wie kent mij nou? Daarom vind ik het een enorme eer dat ik ben gevraagd.“

(Bron: Mediacourant.nl)

Stem op WIDM voor de televizierring!

15 september 2006 - Op vrijdag 20 oktober 2006 worden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala voor de 41ste keer de belangrijkste televisiepublieksprijzen uitgereikt. Het liefste zien wij natuurlijk dat WIDM nu eindelijk eens de televizierring gaat winnen. Maar daarvoor heeft WIDM stemmen nodig! Dus surf naar televizier.nl en breng je stem uit op WIDM! Stemmen kan van 19 tot en met 26 september.

Nieuwe deelnemers WIDM bekend!

6 september 2006 - In het vroege voorjaar van 2007 komt de AVRO met een nieuwe reeks ’Wie is de mol...?’ Tien weken lang kan de kijker zich weer verdiepen in de vraag ’wie is de verrader van de groep’. Paul Rabbering, Eva van der Gucht, Menno Bentveld, Inge Ipenburg, Sander Lantinga, Liesbeth Kamerling, Renate Verbaan, Alex Klaasen, Nadja Hüpscher en Dick Jol reizen voor dit seizoen af naar Thailand, wederom onder bezielende leiding van Karel van de Graaf.

(Bron: Telegraaf)

Dochter voor Milouska

26 juni 2006 - Mol Milouska is zondag net voor de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Portugal bevallen van een dochter. Haar naam is Yara Kwinte en ze is precies een dag na haar moeders 33e verjaardag ter wereld gekomen. Wij wensen Milouska en haar partner al het geluk van de wereld met de kleine spruit.  ::bravo::

Totale opbrengst veiling is € 3.138,-!

24 juni 2006 - Omdat er nog een aantal unieke molhebbedingen over waren gebleven van de veiling op de MolFanDag, organiseerden we een online veiling. Donderdagavond 8 juni gingen deze items in de chat onder leiding van Stormpie en Maud onder de hamer. En ook deze veiling werd een groot succes! De absolute toppers waren wederom de foto's van Frédérique. Goudmol had er maar liefst € 805,- voor over. De totale opbrengst van de chatveiling was € 1.733,-. Dit maakt het resultaat van de MolFanDag-veiling en de chatveiling tezamen maar liefst € 3.138,-! Op verzoek van Goudmol is daarvan € 800,- overgemaakt aan Kika. Het overige bedrag, € 2.338,-, is overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding. We bedanken iedereen voor het enthousiast meebieden en hopen dat jullie veel plezier mogen beleven aan jullie molhebbedingen.

Karel wordt geen A-presentator

8 juni 2006 - De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft de vordering van Karel van de Graaf om te worden toegelaten als A-presentator bij de AVRO afgewezen, omdat hij dat op grond van de met de AVRO gesloten overeenkomsten niet kan vorderen en er geen andere rechtsgronden zijn waarop die vordering kan worden gestoeld. Wel kan Van de Graaf aanspraak maken op de presentatie van Wie is de Mol voor het seizoen 2006-2007. Dat was al eerder beslist.

Karel mag weer mee op mollenjacht

1 juni 2006 - De Avro moet één van zijn gezichten teleurstellen, want de rechter heeft bepaald dat Karel van de Graaf het programma Wie Is De Mol? gewoon mag blijven presenteren. Dat is de uitkomst van een zaak die De Graaf had aangespannen uit onvrede met zijn werkgever. De Avro wil Karel exclusief inzetten voor 2 Vandaag (straks 1 Vandaag) maar de presentator wijst fijntjes op zijn contract, waar in is vastgelegd dat hij meerdere programma's mag presenteren voor de omroep.

Karel presenteerde afgelopen seizoen Wie is de Mol, nadat de Avro presentatrice Angela Groothuizen afscheepte. Het programma was ook dit seizoen een doorslaand succes, iedereen leek ook tevreden over de prestaties van Karel van de Graaff.

Toch meldde de Avro twee weken terug al een andere presentator te hebben voor het populaire programma. Albert Verlinde suggereerde zojuist in RTL Boulevard dat dit een trucje zou zijn van de Avro, om Karel op andere gedachten te brengen.

(Bron: zappen.blog.nl)

Chatveiling op 8 juni

31 mei 2006 - Eerder berichten we over de veiling van molhebbedingen via ons speciale veilingsforum. De veiling via het forum bleek echter geen succes, omdat de prijzen onnodig werden opgedreven. We hebben er daarom geen vertrouwen meer in dat een forumveiling succesvol kan worden gehouden. We hebben daarom besloten de molhebbedingen te gaan veilen via de realitynet chat op donderdagavond 8 juni vanaf 20.30 uur. Daarvoor kunnen mensen zich vanaf nu via PM opgeven bij Stormpie. In deze PM vermeld je je naam, adres en woonplaats en de naam waaronder je jezelf in de chat aan zal melden. Je ontvangt na je aanmelding een antwoord PM waarin de spelregels worden gegeven. De chat wordt moderated, wat wil zeggen dat alleen de mensen die zich hebben ingeschreven deel kunnen nemen. Anderen kunnen wel meekijken, maar niets zeggen.

Online molveiling geopend!

25 mei 2006 - Eerder berichtten we al dat er vele unieke molitems onder de hamer gingen op de MolFanDag. Greep je zondag nét mis? Of heb je niet kunnen bieden omdat je niet kon komen? Dan heb jij nu ook nog kans op een unieke herinnering aan WIDM 2006! WIDM.com organiseert namelijk een heuze online veiling. In ons speciale Veilings-forum lees je hoe het in zijn werk gaat en kun je zien welke items geveild worden. Ook kun je daar je bod uitbrengen. De veiling sluit op dinsdagavond 30 mei om 22.00 uur. Dus mocht je geinteresseerd zijn, zorg dat je er op tijd bij bent! En wie weet ben jij dan straks de trotse eigenaar van zo'n uniek WIDM6-item. Ook de opbrengst van de online veiling gaat natuurlijk naar KWF Kankerbestrijding.

AVRO heeft nieuwe presentator voor WIDM?

24 mei 2006 - De AVRO heeft al een nieuwe presentator voor Wie is de Mol? Dat bleek woensdag tijdens een kort geding tussen de huidige presentator Karel van de Graaf van het programma en de omroep voor de rechtbank in Amsterdam. Wie de nieuwe presentator wordt, wilde de AVRO niet zeggen. Bovendien stuurde de kortgedingrechter de partijen terug naar de onderhandelingstafel en moet ook over de presentatie van Wie is de Mol? nog verder worden gesproken tussen Van de Graaf en de AVRO.
De twee hebben een geschil over het arbeidscontract van de presentator. Deze werkt al 37 jaar voor de omroep, sinds 1999 op basis van een contract tussen zijn BV en de AVRO. Voor bijna 300.000 euro neemt hij de presentatie van TweeVandaag op zich, voert voor tv de gesprekken met de minister-president en sinds afgelopen seizoen presenteert Van de Graaf ook Wie is de Mol?

A-presentator
Van de Graaf wil dit laatste graag blijven doen, maar de AVRO stelt dat dit alleen kan als hij een zogeheten A-presentator wordt. Van de Graaf dient daarvoor fulltime en exclusief voor de AVRO beschikbaar te zijn, de omroep kan hem zowel voor televisie, radio, internet, omroepbladen en promotie-activiteiten inzetten.
Van de Graaf wil de overeenkomst tot A-presentator wel aangaan, maar vindt dat moet worden gekeken naar de werklast in verhouding tot zijn bestaande honorering. Dit was hij eerder ook overeengekomen met de AVRO.

Oude afspraken vervallen

Volgens de AVRO ontstaat met Van de Graaf als A-presentator een nieuwe situatie en vervallen daarmee oude afspraken. Wel is dit de enige mogelijkheid voor het AVRO-gezicht om Wie is de Mol? te presenteren.
Hangende het conflict heeft de omroep al overeenstemming bereikt met een andere presentator. De rechter gebood de omroep woensdag deze contacten te bevriezen. De AVRO moet verder praten met Van de Graaf. Komen de twee er niet uit dan wordt het kort geding 1 juni voortgezet.

(Bron: AD)Geef je mening over de situatie op ons forum! Of wil je direct je steun aan Karel uiten? Teken dan de petitie.

Mooie opbrengst veiling

23 mei 2006 - De Molveiling op de MolFanDag afgelopen zondag was weer een groot succes. Onder leiding van Richard met Peggy als assistente gingen unieke molhebbedingen onder de hamer. De absolute topper was het memory-bordje van Frédérique, wat voor € 210,- gekocht werd door Rieleth. Peggy toverde ook nog de gestolen sjekkel van Milouska uit haar schoen. Heinz wist deze uiteindelijk te bemachtigen voor € 115,-. De totaalopbrengst van de veiling was € 1.405,-. De opbrengst van de veiling is voor KWF Kankerbestrijding. En dit bedrag kan nog gaan oplopen, want we hebben nog een aantal unieke molhebbedingen die via onze site geveild gaan worden. Dus keer je portemonee vast om, breng lege flessen weg, neem een krantenwijk.....jullie horen zeer binnenkort meer!

Karel niet presentator WIDM 7?

19 mei 2006 - Presentator Karel van de Graaf heeft een kort geding aangespannen tegen de AVRO. Volgens Van de Graaf wil de omroep hem alleen nog TweeVandaag laten presenteren. Hij eist breed te worden ingezet...

Van de Graaf (55) wil alsnog worden ingezet als zogenoemd A-presentator. Ook wil hij blijven werken voor het succesvolle programma Wie Is De Mol. Van de AVRO zou hij alleen nog de actualiteitenrubriek TweeVandaag mogen presenteren.

Van de Graaf spreekt van ‘een diepgaand verschil’ tussen hem en zijn werkgever over de invulling van zijn contract. Van de Graaf zou naar eigen zeggen breed worden ingezet als presentator. Volgens hem is de AVRO daar eenzijdig op teruggekomen.

Van de Graaf en de AVRO hebben het conflict niet onderling kunnen oplossen. De presentator zegt dat te betreuren, na een dienstverband van 37 jaar, maar nu niet anders te kunnen dan naar de rechter te stappen.

De AVRO hoopt alsnog de kwestie buiten de rechtszaal op te lossen, liet een woordvoerster vrijdag weten. De omroep onderschrijft de uitleg van Van de Graaf niet, maar wil verder niet op de zaak ingaan.

(Bron: ANP)