WIDM Nieuws maart t/m mei 2006

De mol is ontmaskerd

12 mei 2006 - Twee dagen voordat Frédérique is overleden komen de overige negen kandidaten bij elkaar om de laatste aflevering op te nemen. Gezellig wordt er gekletst over gebeurtenissen in het spel en wie er allemaal verdacht werd. Dan komt Karel het gezellig onderonsje verstoren om te melden dat het tijd is voor de ontknoping. We gaan terug naar het gerechtsgebouw in Salta. Karel maakt daar aan de drie laatste kandidaten als eerste bekend dat de pot gaat naar Frédérique. Haar switch in de allerlaatste aflevering blijkt haar geluk te zijn, want Milouska is de mol! Alle kandidaten zijn erg verrast, want eigenlijk heeft niemand haar tijdens de serie verdacht. En dat terwijl ze toch een hele hoop molacties op haar naam heeft staan. Milouska’s voordoen als het domme meisje dat niets van het spel begreep, heeft ervoor gezorgd dat niemand haar als mol zag. Frédérique had het gelukkig wel door. Ze laat ons vanuit het ziekenhuis nog weten hoe geweldig ze genoten heeft van WIDM. Haar gewonnen geld gaat voor de helft naar het WNF en de andere helft is voor KiKa.

Nog meer kandidaten op MFD 2006

9 mei 2006 - Vandaag hebben we nog meer goed nieuws met betrekking tot de MolFanDag vernomen. Naast Roderick, Peggy, Richard, Liz en Karel zullen ook Geert en Mary-Lou aanwezig zijn op de MolFanDag. Daarnaast zullen ook Milouska en Toine proberen naar Amersfoort te komen. Ook Sander de Heer, kandidaat van WIDM 5, doet zijn best om er dit jaar wederom bij te zijn.

Eerste kandidaten MolFanDag bekend!

8 mei 2006 - Fans hoeven niet bang te zijn dat er op de MolFanDag 2006 geen kandidaten van de zesde serie aanwezig zullen zijn. Vandaag is ons bevestigd dat Roderick, Peggy, Richard en Liz staan te trappelen om WIDM-fans te ontmoeten op 21 mei. Milouska voegt zich ook graag bij dit viertal, maar vanwege haar zwangerschap is het niet nog zeker dat ze ook daadwerkelijk kan komen. Ook Karel reist graag naar Amersfoort af om een middag met ons door te brengen. De overige kandidaten van WIDM 6 zijn natuurlijk ook uitgenodigd, maar er is momenteel nog niet duidelijk of zij zich ook naar de Observant zullen begeven. Zodra we hierover iets vernemen, lees je het natuurlijk hier bij het nieuws of op onze MFD-pagina. Ook hopen we snel meer te kunnen zeggen over oud-kandidaten die op de MFD aanwezig zullen zijn.

'A lack of color' is laatste muzikale hint

8 mei 2006 – Alleen een muzikale hint deze maandag bij Schiffers.fm. Omdat ook in de finale de identiteit van de mol nog niet onthuld is, proberen de makers ons met een allerlaatste aanwijzing dichter bij de ontknoping te brengen. Het bleek om een stukje uit het nummer 'A lack of color' van Death Cab For Cutie te gaan. De hint is hier na te luisteren:

Muzikale hint 9

Inschrijving MolFanDag van start!

6 mei 2006 - De kogel is door de kerk! De MolFanDag 2006 gaat definitief door! Zoals al eerder bekend werd gemaakt is de MolFanDag dit jaar op zondagmiddag 21 mei in De Observant in Amersfoort. Op het programma staan onder andere weer een quiz en het vragenvuur. Ook wordt er natuurlijk weer een veiling van echte mol-hebbedingen uit serie 6 van WIDM gehouden. De opbrengst daarvan gaat dit jaar naar KWF Kankerbestrijding. Verdere details over het programma worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. De organisatie van de MolFanDag doet haar uiterste best om te zorgen dat zoveel mogelijk kandidaten, oud-kandidaten en andere insiders aanwezig zullen zijn. Binnenkort meer duidelijkheid over wie toegezegd heeft te komen. Op onze fandagpagina is inmiddels de inschrijving van start gegaan. Daar vind je ook meer details over de locatie en de wijze van betaling. We hopen jullie allemaal op 21 mei te mogen begroeten in Amersfoort! :)

Grote vraag nog niet beantwoord

5 mei 2006 – Fans hebben er wekenlang naar toegeleefd. De ontknoping van WIDM. Roderick, Milouska en Frédérique kunnen op een uitgestrekte zoutvlakte de kas voor het allerlaatst spekken. Ze moeten binnen een uur zoveel mogelijk rood geverfde zoutblokken op hun slee verzamelen. In een loodzware tocht weten ze vijf blokken en daarmee 1.350 euro te verzamelen. Én een envelop die dicht moet blijven, maar waar later onomstotelijk bewijs voor de mol in blijkt te zitten. Dat bewijs is voor degene die weet wie een afwijkende roos had bij het diner bij het echtpaar Diez. Uiteindelijk weet Roderick het juiste antwoord en krijgt hij het bewijs in handen. Die avond wordt er overnacht op de zoutvlakte, maar een zware storm zorgt ervoor dat er niet veel van slapen komt.
En ook in de bus op weg terug naar Salta lukt het niet om bij te slapen, want de bus wordt aangehouden door de politie. Omdat de kandidaten geen paspoort bij zich hebben, worden ze meegenomen naar de rechtbank. Daar wacht Karel hen op voor een verhoor. Hij confronteert de laatste drie kandidaten met de verdenkingen van de afgevallen kandidaten en somt hun verdachte handelingen op. Maar ook laat hij uitspraken van afgevallen kandidaten horen die hen vrijpleiten. Hierna is het tijd voor de test en dus de afweging of het verhoor nog invloed moet hebben op de definitieve molkeuze. Frédérique is geswitcht en is nu volledig overtuigd van Milouska. Milouska kiest op haar beurt weer voor Frédérique. Roderick verklaart volledig in de war te zijn geweest door het vertrek van zijn mol Peggy. Zijn uiteindelijke molkeuze blijft onbekend. En zoals we inmiddels al een beetje gewend zijn, verkondigt Karel vervolgens dat de ontknoping pas over zeven dagen volgt. Dus nog een weekje speuren en dan is het écht zover.

Muzikale hint 8 is 'Please read me'

24 april 2006 – Peggy was vanmiddag te gast bij Hans Schiffers bij het programma Schiffers.fm. Ze vertelt dat ze op de verkeerde mol zat, maar de jokers haar een paar afleveringen hebben gered. Ook praat ze over de bijzondere prestatie van Frédérique bij de fietsopdracht. De muzikale hint van deze week is 'Please read me' van Nina Simone. De hint en het interview met Peggy zijn hier na te luisteren:

Interview met Peggy
Muzikale hint 8

Finalisten bekend

28 april 2006 - Nog vier kandidaten. Eentje zal er nog afvallen voordat de finale gespeeld kan gaan worden. Maar eerst moet er gefietst worden. De kandidaten moeten samen 1.000 meter hoogteverschil overbruggen. Roderick en Milouska lijken er de grootste problemen mee te hebben en geven snel op. Nadat ook Peggy opgeeft, lijkt de opdracht verloren. Echter Frédérique heeft nog voldoende doorzettingsvermogen om de finish te bereiken. Ze verdient daarmee niet alleen geld voor de pot, maar ook een vrijstelling en dus een plaats in de finale.
Vervolgens krijgen de kandidaten door middel van het spel kamertjeverhuur, de kans om een molboekje van een van de andere kandidaten in handen te krijgen. Frédérique pakt uiteindelijk het boekje van Roderick, Roderick het boekje van Peggy, Peggy die van Milouska en Milouska krijgt Frédérique’s boekje in handen. In een donkere kamer met licht verzorgd door een andere kandidaat kan vervolgens enkele minuten een blik geworpen worden op de verdenkingen in het molboekje.
Dan is het tijd voor een opdracht die we vorig jaar ook al tegen kwamen in de finale. Hoe kennen de kandidaten elkaar? Iedereen heeft van Karel twee dilemma’s gekregen. De anderen raden welke keuze de kandidaat volgens hen heeft gemaakt. Vijf van de acht dilemma’s worden uiteindelijk goed geraden. En dan is het alweer tijd voor de test en de executie. Frédérique is al verzekerd van een plaats in de finale, maar wie zal met haar meegaan? Het blijken Milouska en Roderick te worden. Van Peggy nemen we nog net op de valreep afscheid.

'Ain't me' is zevende muzikale hint

24 april 2006 – Toine was vanmiddag te gast in de radio 2 studio bij het programma Schiffers.fm. Hij reageert op de vergelijking met Sander de Heer en deelt ervaringen uit de serie met ons. De muzikale hint van deze week is 'Ain't me' in de versie van Johnny Cash. De hint en het interview met Toine zijn hier na te luisteren:

Interview met Toine
Muzikale hint 7

Fanatieke Toine moet het veld ruimen

21 april 2006 - Bekend zijn en bekend worden. Zo kunnen we de eerste opdracht van de zevende aflevering typeren. Milouska, Frédérique en Toine gaan op zoek naar een bekende stadsgenoot die herkend zal worden door de mensen op een plein. Op datzelfde plein zijn Roderick en Peggy juist bezig te zorgen dat ze zelf bekend worden. Ze stellen zich aan iedereen voor in de hoop dat straks iemand hen van een foto herkend en hun namen goed kan uitspreken. Maar hoe goed ze ook hun best doen, ‘Roderick’ blijkt te moeilijk uit te spreken voor de Argentijnen. De overige drie kandidaten hebben uiteindelijk gekozen om de bloemenverkoper op de foto te zetten. Niemand op het plein lijkt later zijn naam te kennen, maar hijzelf zorgt ervoor dat dit gedeelte van de opdracht toch slaagt. Die avond krijgen de kandidaten een unieke kans. Als ze vijf vragen goed beantwoorden krijgen ze de mol te zien. Niemand slaagt hierin en dus moeten alle kandidaten zelf verder speuren naar de identiteit van de mol.
In de tweede opdracht bevinden de kandidaten zich in een open veld. De bedoeling is dat ze geldzakken pakken en die naar de finish brengen. Maar ze moeten daarbij niet gevangen worden door de lasso’s van de gaucho’s, want dan zijn ze hun zak kwijt. Toine lukt het uiteindelijk om nog drie zakken over de finish te brengen. En na deze teleurstellende afloop van de tweede opdracht is het alweer tijd om de test te maken. Hoewel vrij zeker van zijn zaak is het toch Toine die de minste vragen goed blijkt te hebben. En toen waren er nog maar vier. Roderick bevindt zich nog als enige man in het gezelschap van Peggy, Milouska en Frédérique.

Muzikale hint 6 is 'My little buttercup'

18 april 2006 – Een dagje later dan normaal vanwege Pasen, maar vandaag was dan toch de afvaller van afgelopen zaterdag te horen in Schiffers.fm. Richard doet voor de tweede keer zijn verhaal aan Hans Schiffers. Hij vertelt vooral over de impact van het overlijden van Frédérique op hemzelf en de andere kandidaten. En natuurlijk werd ook weer een muzikale hint uitgezonden. Het blijkt 'My little buttercup' te zijn. De hint en het interview met Richard zijn hier na te luisteren:

Interview met Richard
Muzikale hint 6

Richard zit weer fout

14 april 2006 - In de eerste opdracht van de zesde aflevering bevinden de kandidaten zich in een Argentijnse school. De drie die het beste Spaans beheersen, Roderick, Milouska en Frédérique, krijgen een rondleiding. Na afloop moeten ze een lijst samenstellen met daarop 10 dingen die de school zou kunnen gebruiken. Ze gaan vervolgens met 1.000 euro zo veel mogelijk hiervan kopen. Peggy, Toine en Richard, die geen Spaans kennen, zijn ondertussen Spaans aan het leren. Ze moeten voor 50 Nederlandse woorden het Spaanse woord leren. Maar eerst moeten deze woorden gevonden worden door ze aan de Argentijnse kinderen te vragen. Uiteindelijk blijkt het drietal de door de anderen gekochte spullen in het Spaans te moeten kunnen benoemen. Bij acht artikelen lukt dat en na aftrek van het uitgegeven geld komt er zo 1.000 euro in de pot.
’s avonds krijgt Toine via de telefoon van Karel de opdracht om iedereen de volgende dag een nette outfit aan te laten trekken. Ze gaan namelijk dineren bij een belangrijk echtpaar. Tijdens het diner krijgen alle kandidaten een individuele opdracht, waarmee 250 euro kan worden verdiend. Zo moet Roderick van plaats verwisselen met de mol en moet Milouska zorgen dat iedereen een mop verteld. Drie opdrachten slagen en de pot groeit wederom.
En dan worden we in deze aflevering ook nog getrakteerd op een derde opdracht! De kandidaten gaan op een parcours met drie auto’s rijden. Het is de bedoeling dat iedere auto twee rondes maakt en dat er precies 24 minuten gereden gaat worden. Ondertussen moeten er ook enkele klusjes in de pits uitgevoerd worden. Het lukt de kandidaten uiteindelijk niet om binnen de tijd te blijven.
Bij de test blijkt nu naast Peggy ook Frédérique erg verdacht te zijn. Richard zat in ieder geval weer fout en moet voor de tweede keer afscheid nemen van de groep. En deze keer zullen we hem waarschijnlijk echt niet meer terug zien in Argentinië.

Vijfde muzikale hint is 'How am I different'

10 april 2006 – In aflevering vijf was het Liz die afscheid moest nemen van de groep. Telefonisch vertelt ze haar verhaal in het programma Schiffers.fm. Ze praat onder andere over haar afzondering in de eerste afleveringen samen met Roderick en de gevolgen daarvan voor de rest van het spel. En natuurlijk werd ook weer een muzikale hint uitgezonden. Het blijkt 'How am I different' van Aimee Mann te zijn. De hint en het interview met Liz zijn hier na te luisteren:

Interview met Liz
Muzikale hint 5

Een witte roos voor Frédérique

7 april 2006 – Vanavond zaten wij WIDM-fans natuurlijk met gemengde gevoelens klaar voor de vijfde aflevering. Maar voordat Frédérique op ons scherm zou verschijnen, spreekt Karel mooie woorden over haar. Hij legt uit dat Frédérique de overige afleveringen in het ziekenhuis bekeken heeft en wilde dat alles gewoon zo uitgezonden zou gaan worden. WIDM laat immers zien hoe leuk het leven kan zijn. En met deze wijze woorden gaan we dan toch van start met aflevering vijf.

Bij het ontbijt vinden de kandidaten geld en een kaart. Vervolgens krijgen ze een boodschap met een cryptische omschrijving van de opdracht. Er moet gezocht worden naar de graven van de zes mannen die afgebeeld staan op de gevonden bankbiljetten. Daar zullen ze rozen vinden, die zullen leiden naar een zevende roos. Er worden drie duo’s gevormd en Milouska is de spil. Zij heeft via de telefoon contact met de duo’s en geeft informatie door. Bij iedere roos blijkt een stuk van een zin te zitten die een aanwijzing vormt voor de plek van de laatste roos. Uiteindelijk worden alle graven gevonden en daarmee ook alle rozen. Frédérique vindt als enige een witte roos op een graf in plaats van een rode. Het lukt de kandidaten ook om de plek van Karel met de laatste roos op tijd te bereiken. Toch blijkt de opdracht niet geslaagd te zijn, omdat Toine en Frédérique hun rozen niet meegebracht hebben, maar op de graven hebben laten liggen.
Voor de tweede opdracht reizen de kandidaten af naar een soort sprookjesdorp met allerlei bijzondere leegstaande huisjes. Allereerst krijgen de vier kandidaten zonder jokers de kans om er te pakken. Alleen Liz is te laat en blijft met lege handen. Ze mag daarom niet deelnemen aan de opdracht. De overige zes kandidaten splitsen zich in twee groepen en gaan tegen elkaar strijden. Roderick en Toine begeven zich naar een ruimte waarin zij via televisies overzicht hebben op het hele sprookjesdorp. De overige vier kandidaten hebben een straatnaam of nummer op hun buik staan. Dit vormt het adres waar het andere team geld kan vinden. Het team bestaande uit Roderick, Richard en Milouska vindt het eerste de straatnaam op Frédérique’s buik en daarmee ook het geld voor in de pot. Zij mogen van Karel hiervan vervolgens de helft inzetten om nog een ronde te spelen om een supervrijstelling te winnen. Milouska is gelijk enthousiast, maar Roderick en Richard besluiten daarom niet mee te willen doen. De verliezers en Liz mogen daarom beslissen of zij zullen gaan spelen voor de vrijstelling. Ook zij besluiten niet op het aanbod van Karel in te gaan.
Dus is het tijd voor de test. Peggy blijkt ineens superverdacht. Liz is de enige zonder jokers en zal dus echt goed moeten gokken. Helaas blijkt ze toch fout te zitten en naar huis te moeten. En zoals Karel dat zo mooi kan, wrijft hij er nog maar even in dat het stom is ze niet voor de supervrijstelling wilde gaan. Maar helaas is daar niets aan te veranderen en moet Liz echt vertrekken. Onze speurtocht naar de mol gaat volgende week verder met zes kandidaten. En om met de woorden van Karel te spreken: "Frédérique, we kunnen haar nog bewonderen."

Frédérique zaterdag gecremeerd

5 april 2006 - Actrice Frédérique Huydts wordt zaterdag gecremeerd in Driehuis. Haar ouders en vriend meldden dit woensdag in een rouwadvertentie in de dagbladen. Huydts overleed maandag op 38-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De nabestaanden willen "in alle privacy" afscheid nemen van hun dochter en vriendin, zo heeft het management van de actrice laten weten. De familie hoopt dat deze wens wordt gerespecteerd.

In de kranten staan woensdag een groot aantal rouwadvertenties voor de actrice van mensen uit de showbizzwereld. Zo wensen onder anderen Joop en Janine van den Ende de familie en vrienden op deze manier sterkte. Ook de collega's van Huydts die haar leerden kennen tijdens het programma Wie is de Mol? brengen haar via de krant een laatste groet.

(Bron: nieuwnieuws.nl)

Verslagenheid na overlijden Frédérique

3 april 2006 - Collega's hebben ontzet gereageerd op het overlijden van Frédérique Huydts. De actrice stierf op 38-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Ontdaan
"Het is vreselijk. Ik ben behoorlijk ontdaan", aldus Rick Engelkes. De acteur en producent werkte meerdere malen samen met Frédérique Huydts. Hij hoorde afgelopen vrijdag dat de actrice stervende was. "Ik wist dat het ging gebeuren, maar het blijft onwerkelijk."

Lief
Engelkes leerde Huydts kennen op de set van de soap Goede Tijden Slechte Tijden, waarin hun personages een relatie hadden en uiteindelijk gingen trouwen. Later speelden de acteurs nog samen in het toneelstuk Gek van liefde. "Ik deelde tijdens GTST een kleedkamer met Frédérique en we hebben toen veel gelachen. Ze had veel humor en was lief."

Bijzonder
De acteur denkt met een warm gevoel terug aan zijn collega. "Het was een bijzondere vrouw, die een speciaal plekje had in mijn leven. Ze heeft veel indruk op me gemaakt en ik heb veel mooie en fijne herinneringen aan de periode die ik met haar heb gedeeld."

Zielsgelukkig
In het programma RTL Boulevard reageerde actrice Liz Snoyink op het overlijden van haar collega. Afgelopen zomer waren ze nog samen in Argentinië voor de opnamen van Wie is de mol? "Ze was zielsgelukkig en vol levenslust. Ze trok gekke bekken en maakte vreugdedansjes. Ze was ervan overtuigd dat ze haar ziekte had overwonnen."

Afgepakt
"Ze stond zo krachtig in het leven", zegt Milouska Meulens, presentatrice van het Jeugdjournaal en Wie is de mol-collega. "Dat beeld van haar zag ik in Argentinië bevestigd. Maar alles wat ze had gepakt is haar weer afgepakt. Het is moeilijk te geloven." 

Niet te bevatten
Cabaretier Richard Groenendijk vindt het overlijden van zijn goede vriendin 'niet te bevatten'. "Drie weken terug kwam ze nog bij mijn theatervoorstelling kijken. Ruim een week geleden belde ik haar op en toen lag ze in het ziekenhuis. De kanker heeft haar als een dief in de nacht overvallen. Ik ben er echt kapot van."

Volle teugen
Groenendijk kende Huydts eveneens van Wie is de mol?. "Ze was als een kwispelende puppy. Overal sprong ze in. Ze was echt één van de meest levenslustige, positieve mensen die ik ken. Frédérique heeft me geleerd met volle teugen te genieten."

(Bron: RTL Nieuws)

Liz: ‘Ze zou de strijd gewonnen hebben’

3 april 2006 - Actrice Liz Snoyink is geschokt door het overlijden van Frédérique Huydts. "Ik hoorde het verschrikkelijke nieuws een uur nadat ze was overleden."

"Frédérique had vlak voor haar overlijden een geluidsband opgenomen. Met voor iedereen een persoonlijke boodschap. Ze zei dat ik altijd een bekende vertrouwde aanwezigheid was. Zo lief", vertelt een hevig geëmotioneerde Snoyink, die samen met Frédérique in de dramaserie Meiden van De Wit heeft gespeeld.

De 'Meiden van De Wit' leefden erg met de zieke actrice mee. "Voor de operatie hebben we haar opgezocht, we hadden kleine cadeautjes voor haar meegebracht. Ze was nog zo sterk."

De twee actrices zijn momenteel samen op tv te zien in eerder opgenomen afleveringen van Wie is ... de Mol? Afgelopen zomer waren ze nog samen in Argentinië voor de opnamens. "Na het Mol-avontuur zijn we bij elkaar gekomen. Frédérique had een verschrikkelijke strijd gevoerd. Maar het was klaar. Ze was ervan overtuigd dat ze haar ziekte had overwonnen. Ze was zielsgelukkig en vol levenslust. Ze trok gekke bekken en maakte vreugdedansjes. Ze was zo blij met het leven. Ze leek net een kwispelend hondje."

"Vanaf het begin af aan had ze het gevoel: 'Ik ga dit winnen," vertelt Snoyink. Het heeft niet zo mogen zijn.

(Bron: Telegraaf)

Frédérique Huydts overleden

3 april 2006 - Frederique Huydts is maandag op 38-jarige leeftijd overleden.

De actrice had een paar ingrijpende behandelingen voor darmkanker achter de rug. Het leek weer de goede kant op te gaan. Eind vorige week werd ze echter weer opgenomen in het ziekenhuis met nierproblemen.

Nierproblemen
De Telegraaf meldt dat haar manager vorige week vertelde, dat de nieren van Frédérique niet goed functioneerden waardoor ze een opgezwollen buik had vol vocht en lucht. Hij vertelde ook dat de artsen daarvoor een oplossing aan het zoeken waren.

Toneelstuk
De actrice zou eind dit jaar op de planken staan met het toneelstuk Nacht. In dat stuk zou Frédérique een dochter spelen die haar moeder vertelt dat ze zelfmoord wil plegen. De repetities hiervan moesten begin september van start gaan.

Wie is de Mol?
Frédérique is momenteel op televisie te zien in de programma's Wie is ... de Mol? en Dreamtravel. Beiden zijn eerder opgenomen. Wie is ... de Mol? wordt op verzoek van Frédérique gewoon uitgezonden.

GTST
Frédérique werd bekend als Annet in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Hierin speelde ze de vriendin van Dokter Simon, Rick Engelkes.

(Bron: RTL Boulevard)

Op ons forum kun je reageren op het overlijden van Frédérique.

‘I need more’ is 4e muzikale hint

3 april 2006 – Mary-Lou mocht als vierde afvaller vandaag haar verhaal doen in het radio 2 programma Schiffers.fm. Ze vertelt over de opdrachten van afgelopen aflevering en de terugkeer van Richard. Ook de deal tussen Milouska en Roderick en Liz komt ter sprake. En natuurlijk werd ook weer een muzikale hint uitgezonden. Het blijkt dit keer te gaan om ‘I need more’ van Iggy & The Stooges. De hint en het interview met Mary-Lou zijn hier na te luisteren:

Interview met Mary-Lou
Muzikale hint 4

Frédérique in ziekenhuis

2 april 2006 - Frédérique Huydts (38) ligt opnieuw in het ziekenhuis. De dappere actrice, die na ingrijpende behandelingen voor darmkanker weer helemaal op de been was, heeft nu nierproblemen. „De nieren functioneren niet goed waardoor Frédérique een opgezwollen buik heeft vol vocht en lucht”, vertelt haar manager. „De artsen zijn daarvoor een oplossing aan het zoeken.”

Volgens haar zegsvrouwe ligt de nierkwaal ver van de eerdere problemen. „Er is gelukkig geen reden om aan te nemen dat dit niet is op te lossen. Wij gaan ervan uit dat Frédérique binnenkort weer terugkomt.”

De actrice gaat in september repeteren voor het toneelstuk Nacht, moeder met Linda van Dyck. In dat stuk speelt zij een dochter die haar moeder vertelt dat ze zelfmoord wil plegen. Frédérique is momenteel op televisie te zien in de eerder opgenomen programma’s Wie is … de Mol? en Dreamtravel.

(Bron: Telegraaf)

Kijkcijfers krabbelen weer op

1 april 2006 - Na de goede start van WIDM 2006 leken de kijkcijfers in de volgende twee afleveringen wat af te zakken tot onder de miljoen kijkers vorige week. Maar bij aflevering vier gisterenavond stemden weer 1.096.000 Nederlanders af op Nederland 2. Het marktaandeel bedroeg 16,3 procent. Grote concurrent van WIDM is natuurlijk Baantjer, waar gisteren ruim 1,6 miljoen mensen naar keken.

Nog steeds 7 kandidaten in het spel

31 maart 2006 – In het begin van aflevering vier wordt gelijk duidelijk dat de tangodansers Roderick en Liz vreemdelingen in de groep zijn. Gelukkig is het snel tijd voor een groepsopdracht. Iedere kandidaat stapt met een koffertje de metro in en stapt uit op een ander metrostation. Toine is achtergebleven en reist de kandidaten achterna met zijn koffertje. Hij stapt uit op het station waar Liz staat te wachten. Ze moeten beiden kijken welke plaatsnaam in hun koffertje zit en bepalen welke plaats verder van Buenos Aires ligt. Diegene reist verder naar het volgende station. Uiteindelijk reist Roderick zo door naar het allerlaatste station met de stad ‘Lisse’ in zijn koffertje. Doordat Milouska niet meer wist dat de wereld rond is, blijkt dit niet de juiste stad te zijn en moet er 5.000 euro uit de pot. En dan vertelt Karel heel verassend dat het al tijd is voor de test. De test wordt gemaakt in een verlaten fabriekshal. Alleen moeten de kandidaten eerst een sleutel zoeken voordat ze met de test kunnen beginnen. Ondertussen loopt de tijd. In de fabriekshal zijn naast een sleutel ook jokers en geld te vinden. En ook Richard blijkt zich in de hal te bevinden. Hij zit opgesloten in een kooi en beloofd zijn bevrijder waardevolle informatie als die zijn twee jokers opgeeft om hem terug in het spel te brengen. Toine en Milouska weigeren hem te bevrijden, maar Roderick ziet die waardevolle informatie wel zitten. Alleen blijkt bij de executie dat deze waardevolle informatie voor Roderick helemaal niet zo waardevol is. Richard krijgt namelijk een vrijstelling. Mary-Lou blijkt de test het slechtste gemaakt te hebben. Ze neemt afscheid van de groep en laat haar twee overgebleven jokers na aan Peggy.

Derde muzikale hint is 'Gekommen um zu bleiben'

27 maart 2006 - Hans Schiffers belt ook vandaag natuurlijk weer met de afvaller van afgelopen zaterdag. Richard vertelt hoe het was om de groep te moeten verlaten. Ook vertelt hij over een aantal opdrachten en de spanningen die hij had met Milouska. En natuurlijk heeft Hans voor ons de derde muzikale aanwijzing. Het bleek dit keer om een aantal zinnen uit 'Gekommen um zu bleiben' van de Duitse band 'Wir sind helden' te zijn. Hier is zowel de hint als het interview met Richard terug te luisteren:

Interview met Richard
Muzikale hint 3

Speculeer met ons op het forum mee over de betekenis van deze hint! :D

Weer een man minder in WIDM

24 maart 2006 – We zijn alweer aanbeland bij de derde aflevering van de zesde serie van WIDM. Duidelijk nog verdwaasd door het vertrek van Chris, mogen de kandidaten zich weer gaan inzetten voor een nieuwe opdracht. Ze gaan rodelen van boomtop tot boomtop. Ondertussen komen ze jeugdfoto’s van de kandidaten tegen en moeten ze raden van wie de foto is en de volgorde onthouden. Na afloop vraagt Karel iedereen naar een foto. Uiteindelijk raden alleen Frédérique, Richard en Toine hun foto goed. Liz en Roderick maken zich ondertussen klaar voor de danswedstrijd. Ze hebben te horen gekregen dat ze achter een scherm moeten dansen en niet als het koppel uit Nederland eruit gepikt mogen worden. Ze vermoeden dat de overige kandidaten moeten gaan proberen te raden welk van de vijf koppels Roderick en Liz zijn. Ze beseffen dat hun silhouetten daarom onherkenbaar moeten zijn. Liz zet daarom een valse neus op en Roderick weet een lange pruik op de kop te tikken. Maar al snel blijkt de vermomming niet goed genoeg, want Liz wordt door de groep gelijk herkend. Maar na de vijf paren gezien te hebben is er toch ineens twijfel, want die man waarmee Liz danste was toch zeker niet Roderick? Uiteindelijk kiest de groep voor paar vier. Daardoor komt er geen geld in de pot, maar hebben Roderick en Liz wel een vrijstelling gewonnen. Het danspaar heeft niet veel tijd om bij te praten met de zes overige kandidaten, want die moeten gelijk gaan beginnen met de test. En bij de executie blijkt dat de mannen er dit jaar niets van bakken. Dit keer is het Richard met de minste vragen goed. Karel benadrukt hem dat hij niets van het spel begrepen heeft en dan is het echt tijd voor Richard om te vertrekken naar het vliegveld. Nog vijf vrouwen en twee mannen zijn er over. Het is voor Toine en Roderick te hopen dat het vertrekpatroon volgende week doorbroken wordt. Of heeft een van hen niets te vrezen omdat hij de mol is? Misschien krijgen we meer duidelijkheid in aflevering vier.

'Warning Sign' is tweede muzikale hint

20 maart 2006 - In het radio 2 programma Schiffers.fm werd vanmiddag gebeld met Chris, de afvaller van aflevering 2. Hij vertelt waarom de andere kandidaten hem verdachten en hoe het was om te moeten afvallen. Chris had ook de tweede muzikale aanwijzing meegebracht. Het bleek de intro van het nummer 'Warning Sign' van Coldplay te zijn. Natuurlijk is zowel de hint als het interview met Chris hier terug te luisteren:

Interview met Chris
Muzikale hint 2

Speculeer met ons op het forum mee over de betekenis van deze hint! :D

WIDM 7 in voorbereiding?!

18 maart 2006 - Uit redelijk betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat de voorbereidingen voor de opnames van WIDM 7 al in volle gang zijn.  De nieuwe serie zou al in het het najaar van dit jaar te zien zijn. Ook worden er al verschillende namen genoemd zoals Huub Stapel, Miryanne van Reeden en de NOS-presentatoren Dione de Graaf en Rik van de Westelaken. Dus als deze informatie klopt kunnen we dit jaar maar liefst twee keer van WIDM genieten! De tweede aflevering van serie 6 trok gisteren overigens 1.154.000 kijkers. Dit is een marktaandeel van 15,5%. Dit is een lichte daling ten opzichte van de eerste aflevering.

Camping with the mole or dancing with the mole?

17 maart 2006 – Vrijdagavond, molavond. We zitten in aflevering 2 waarin Liz en Roderick nog steeds gescheiden van de groep de tango instuderen. Terwijl zij in het warme Buenos Aires zich druk maken over hun danskleding, hebben de andere negen kandidaten hele andere zorgen. Terwijl Toine een dolletje maakt met Milouska en haar uit naam van de mol naar buiten stuurt, gaat de telefoon. Chris neemt aan en hoort de boodschap: “wat je ook doet, je moet de zwaarste nemen” De volgende dag moet er eerst een vlot gebouwd worden. Na veel discussie over de constructie, komt de groep toch tot een gezamenlijk resultaat. Vervolgens vraagt Karel de groep om één kandidaat aan te wijzen. Niet wetende wat er staat te gebeuren, besluit de groep om het advies uit het telefoontje ter harte te nemen. Richard wordt zo aangewezen. Gelijk wordt hij door Karel naar de weegschaal gedirigeerd. Zijn 117 kilo zorgt ervoor dat alle kandidaten maar liefst 16 kilo van hun bagage mogen overhouden voor de rest van de trip. Dat wordt dus herpakken en wikken en wegen wat wel en niet mee moet. Dan blijkt het de bedoeling dat de bagage op het vlot wordt gezet en door de kandidaten met een roeiboot 5 km stroomopwaarts wordt gebracht. Het aantal stukken hout dat na de tocht nog op het vlot ligt bepaald het bedrag dat in de pot gaat. De opdracht wordt een succes, want zowel het hout als de bagage bereiken het eindpunt.
De volgende dag wordt hun kennis van Amsterdam getest. Frédérique blijkt de grootste Amsterdamkenner. Zij moet uiteindelijk de overige kandidaten de weg wijzen naar verschillende bekende plaatsen in Amsterdam om geld op te halen. Hiervoor heeft ze een kaart van Amsterdam tot haar beschikking. Alleen speelt dit spel zich niet echt in Amsterdam af maar gewoon in Argentinië. De kandidaten moeten zich in Amsterdam wanen. Uiteindelijk wordt er een aardig bedrag opgehaald en afgeleverd bij de Nederlandse Bank in ‘Amsterdam’.
Die avond moeten er tenten opgezet worden om de nacht in de kou door te brengen. Het contrast met de tangodansers, die een luxe verblijf hebben, is enorm. En de volgende morgen is het alweer tijd voor de test. Alle verdachte zaken passeren de revue, maar vooral rijst ook de vraag: “is de mol wel hier of is hij nu de tango aan het leren?” Chris is er duidelijk nog niet uit, maar heeft geen jokers meer om in te zetten. Hij krijgt dan ook een rood scherm en volgt daarmee Geert terug naar Nederland.

MolFanDag op 21 mei!

16 maart 2006 - Natuurlijk zal ook dit jaar niet voorbij gaan zonder de MolFanDag! Ook dit jaar organiseert WIDM.com weer een gezellige middag waarin je andere WIDM-fans kunt ontmoeten, maar waarin je bovenal oog in oog komt te staan met kandidaten en de mol! We doen ook dit jaar weer ons uiterste best om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk (ex-)kandidaten en makers aanwezig zullen zijn. En de mol staat natuurlijk bovenaan ons verlanglijstje! Dus de voorbereidingen zijn al in volle gang. De datum is alvast geprikt: op zondagmiddag 21 mei is het zover. Dus zet deze datum vast in je agenda! De MolFanDag zal wederom plaatsvinden in de Observant in Amersfoort. Later zullen we meer bekend maken over het programma, de aanwezige kandidaten en andere insiders en natuurlijk hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Eerste muzikale hint is Leonard Cohen

13 maart 2006 - Zoals we van andere WIDM-series gewend zijn is het op maandag de dag van de muzikale hint. Zo ook vandaag. Hans Schiffers had de eerste afvaller, Geert, aan de telefoon. Hij vertelt over het programma en zijn voorbereiding daarop. Ook vertelt hij waarom hij zijn jokers aan Mary-Lou gaf. En natuurlijk liet Hans Schiffers ons de eerste muzikale hint horen. Het bleek het nummer 'You know who I am' van Leonard Cohen te zijn. Natuurlijk is zowel de hint als het interview met Geert hier terug te luisteren:

Interview met Geert
Muzikale hint 1

Speculeer met ons op het forum mee over de betekenis van deze hint!  :D

Hoopvolle kijkcijfer-start WIDM 2006

11 maart 2006 - De eerste aflevering van de zesde serie van WIDM werd gisteren bekeken door 1.168.000 Nederlanders. De kijkdichtheid was 7,8 en het marktaandeel 16,1%. Alleen Praatjesmakers op Nederland 1 scoorde op dat tijdstip iets beter. Bij voorgaande series bleken de kijkcijfers gedurende de afleveringen ook nog op te lopen. De makers kunnen dus weer een succesvolle serie tegemoet zien. Vorig jaar werd de eerste aflevering van serie 5 trouwens iets beter bekeken, namelijk door 1,3 miljoen mensen.

Groep slinkt snel in aflevering 1

10 maart 2006 – Vanavond was het dan eindelijk zo ver: de eerste aflevering van de zesde reeks van WIDM! Dit keer zonder Angela Groothuizen en mét Karel van de Graaf. Alhoewel zonder Angela? Al in de eerste paar minuten zien we een glimp van haar in de rol van stewardess, die Karel een prettige reis wenst. Op het vliegveld heeft Karel gelijk een mededeling die grote gevolgen voor twee kandidaten heeft. De groep moet beslissen welke twee kandidaten de groep verlaten en pas terugkeren in aflevering 3. Mochten ze er zelf niet uitkomen dan zal het lot beslissen. Maar dat hoeft niet, want al snel werpen Liz en Roderick zich op. Later blijkt dat zij in de dagen van hun afzondering een opdracht krijgen, namelijk de tango leren. In aflevering drie zullen ze daarmee een vrijstelling kunnen verdienen. De rest van de groep bepaalt bij de eerste opdracht hoe luxe ze de nacht gaan doorbrengen. Er worden persoonlijke vragen gesteld. Diegene waarover de vraag gaat moet zelf iemand aanwijzen die de vraag moet beantwoorden. Uiteindelijk worden er drie van de vijf vragen goed beantwoord en belanden de kandidaten in een 3-sterren hotel. De volgende dag valt er geld te verdienen met het lopen over een hoge spoorbrug. Een aantal kandidaten aarzelen, maar uiteindelijk steekt iedereen over. Nu volgt een memoryspel om te bepalen hoeveel geld er in de pot komt en welke kandidaat een vrijstelling krijgt. Toine blijkt de winnaar van het memoryspel en gaat er zo met de vrijstelling vandoor. De kandidaten hebben ondertussen ook een aantal jokers verdient. Die kunnen ze inzetten tijdens de testen om fout beantwoorde vragen goed te laten rekenen. Bij de test blijken vooral Geert, Chris en Toine verdacht te worden. Maar iedereen is nog heel onzeker en er worden dan ook volop jokers ingezet. Behalve door Geert. Hij besluit maar twee van zijn zes jokers in te zetten en neemt hiermee en groot risico. Als later blijkt dat hij een rood scherm krijgt, wordt duidelijk dat dit risico té groot was. Hij zit zo na 48 uur in Argentinië weer in het vliegtuig op weg naar Nederland. Of zien we hem ook terug net als Gijs in de vorige serie? We zullen het volgende week zien in aflevering 2!