WIDM Nieuws mei t/m feb 2006

'Die-hard molfans vallen van hun stoel bij aflevering 1'

9 maart 2006 - In de aanloop naar de eerste aflevering van WIDM 2006 duikt Karel van de Graaf volop in de media op. Zo is hij te gast bij 'De wereld draait door'. Hij vertelt daar over de nieuwe serie en hij heeft voor ons fans iets heel interessants te melden! Er zou namelijk in de eerste aflevering iets gebeuren wat nog nooit eerder vertoond zou zijn. We zouden volgens Karel van verbazing van onze stoel vallen! Dan moet het toch wel heel erg bijzonder zijn, want WIDM-fans houden meestal rekening met alle mogelijke (en meest ver gezochte  ;) ) wendingen in het spel. Ook bij Hans Schiffers op de radio vanmiddag herhaalt Karel dat ons toch wel iets heel bijzonders in de eerste aflevering te wachten staat. Ook spreekt hij de woorden 'Angela is nog bij ons'. Oordeel zelf wat dit allemaal betekent en bekijk hier de bewuste fragmenten:

Karel bij 'De wereld draait door'
Karel bij Hans Schiffers

Persconferentie WIDM 2006

3 maart 2006 - De AVRO start op vrijdag 10 maart met een nieuwe reeks van Wie is de Mol?. Het programma gaat voor het tweede achter- eenvolgende jaar met BN'ers op avontuur. Zij reisden dit jaar naar Argentinië.

De kandidaten zijn Toine van Peperstraten, Frédérique Huydts, Chris Tates, Geert Hoes, Liz Snoijink, Milouska Meulens, Peggy Vrijens, Richard Groenendijk, Roderick Veelo en Mary-Lou van Steenis.

Tijdens de persbijeenkomst durfden de kandidaten niet al te veel te praten. De kandidaten mogen niets verklappen over de serie, zoals wie de mol is. Doen ze dat wel, dan staat daar een boete van 250.000 euro op. Milouska Meulens, presentatrice van het JeugdJournaal, bij RTL Boulevard: "Ik ben blij met elk beetje informatie dat ik los kan laten, want ik vind het echt heel erg moeilijk om me aan het contract te houden. Maar ik heb geen 250.000 euro op de bank staan." Cabaretier Richard Groenendijk: "Je mag één iemand in vertrouwen nemen en ik heb wel gezorgd dat dat iemand was die in ieder geval bij een bankrekening kan waar 2,5 ton op staat."

Karel van de Graaf is de nieuwe presentator van het programma. Deelnemer Geert Hoes: "We kwamen aan in Buenos Aires en er stond een man met een hoed op. Het eerste wat hij zegt is: 'Ik wil je spullen hebben'." Over de blik in de ogen van Karel, zegt Hoes: "Ik werd er ook wel een beetje bang van." Deelneemster Frédérique is niet bang dat ze haar mond voorbij praat. "Volgens mij als je er heel bang voor gaat zijn, dan ga je je verspreken", aldus de actrice. "Dus ik heb besloten me niet gek te laten maken en je moet gewoon professioneel zijn. Je denkt af en toe aan die boeteclausule. Ik hoef er maar aan te denken en ik flap er niets uit."

(Bron: mediakrant.weblog.nl)


>>> Bekijk de persconferentie bij RTL Boulevard <<<

Angela Groothuizen toch in WIDM

2 maart 2006 - Met veel bombarie is Angela Groothuizen vorig jaar weggebonjourd bij de Avro en daardoor raakte ze ook haar 'kindje' Wie Is De Mol kwijt. Karel van de Graaf is haar opvolger geworden. Maar Evert Santegoeds heeft goed nieuws te melden voor de fans van het programma. Want in het nieuwe seizoen dat 10 maart begint, is Angela gewoon weer te zien. Dat vertelde hij bij Radio 538.

In de eerste aflevering is ze te zien als stewardess in het vliegtuig, waar ze Karel zijn ticket geeft. De kijker moet goed opletten, want voor deze het weet, zou Angela alweer uit beeld zijn.

Overigens is Groothuizen volgens Santegoeds gevraagd om zelf deel te nemen aan Wie Is De Mol, maar daar zou Angela weinig trek in hebben gehad.

Daar kan ik me best iets bij voorstellen. Bovendien zou ze door haar jarenlange ervaring misschien veel te snel doorhebben wie de mol is, of hoe ze zichzelf het beste beschermt om maar te overleven.

(Bron: zappen.blog.nl)

>>> Luister naar het fragment over WIDM bij radio 538 <<<

Nóg twee series van WIDM in de maak!

6 februari 2006 - Angela Groothuizen was vanmiddag te gast bij het programma MAX & Catherine om over haar hele carriere te praten. Zo komt ook het niet verlengen van haar contract bij de AVRO voorbij. Ze vond dat vooral ook jammer, omdat er nog een nieuwe serie van WIDM aan stond te komen. En ze heeft ook nog even goed nieuws voor alle fans! Volgens Angela zijn er naast de zesde serie, die 10 maart van start zal gaan, nóg twee nieuwe series aangekocht. Dus dat zou betekenen dat we nog minstens drie keer van WIDM kunnen genieten! :D

>>> Bekijk Angela bij MAX & Catherine <<<

WIDM 6 start 10 maart!

18 januari 2006 - We hoeven niet langer meer in onzekerheid te leven, want de definitieve uitzenddata van WIDM 6 zijn bekend! Vanaf vrijdag 10 maart kunnen we weer iedere week om 20.30 op Nederland 2 een nieuwe aflevering van het beste programma op de Nederlandse televisie bekijken. Dus noteer het in je agenda, want vanaf 10 maart wil je natuurlijk niets anders meer te doen hebben op vrijdagavond. Op Nederland 1 wordt de vorige serie van WIDM herhaald. Het uitzendschema daarvan ziet er als volgt uit:

dinsdag 14 februari 10.00 uur
woensdag 15 februari 10.00 uur
donderdag 16 februari 10.00 uur
vrijdag 17 februari 10.00 uur
zaterdag 18 februari 12.00 uur
maandag 20 februari 10.00 uur
dinsdag 21 februari 10.00 uur
woensdag 22 februari 10.00 uur
donderdag 23 februari 10.00 uur
vrijdag 24 februari 10.00 uur

Kandidaten WIDM 2006 bekend!

18 November In een item bij RTL Boulevard werd vanavond bekend gemaakt dat er een foto van de kandidaten van WIDM 2006 uitgelekt is. Aan de hand van de foto kan worden vastgesteld dat de kandidaten voor de zesde WIDM serie in Argentinië waarschijnlijk zijn (zie foto): Roderick Veelo (Radio 10),Geert Hoes (GTST), Mary Lou van Steenis ('Vrienden voor het leven'), Peggy Vrijens ('Costa'), Frédérique Huydts ('Meiden van de Wit'), Milouska Meulens (Jeugdjournaal), Toine van Peperstraten (Studio Sport), Richard Groenendijk (Cabaretier), Liz Snoyink ('De Kleine blonde dood', 'Phileine zegt sorry'), Chris Tates ('Ocean's Twelve', 'Cabaret'). Dit zou betekenen dat de huidige selectie kandidaten bestaat uit zes acteurs, drie kandidaten met journalistieke achtergrond en één cabaretier.


>>>  Bekijk het fragment van RTL Boulevard  <<<

Eerste kandidaat WIDM 2006 bekend!

7 november 2005 - Edwin Evers had een tijdje geleden Toine van Peperstraten aan de telefoon, omdat er een gerucht was dat hij WIDM zou gaan presenteren. Toine deed erg geheimzinnig, waaruit af te leiden was dat hij er inderdaad meer van wist. Voetbal International meldt nu dat de Studio Sport presentator niet als presentator maar als kandidaat mee naar Argentinië was voor de opnames. Hiermee is het eerste gezicht van WIDM 2006 bekend geworden. En nu kan natuurlijk het speculeren vast beginnen: is Toine de mol?

Toine van Peperstraten presentator WIDM6?

26 oktober 2005 - Vanmorgen berichtte dj Edwin Evers op radio 538 over het gerucht dat niet Karel de Graaf maar Toine van Peperstraten het zesde seizoen van WIDM zou gaan presenteren. Edwin wilde er natuurlijk het fijne van weten en belde Toine op. Met als eerste vraag 'wie is de mol?' begint een gesprek waarin het er verdacht veel op lijkt dat Toine wel degelijk iets met WIDM te maken heeft. Wij zijn er echter nog niet uit of het is als presentator, als kandidaat of zelfs als mol. Oordeel zelf! Het gesprek is hier na te luisteren:

>>> Edwin Evers belt Toine bij radio 538 <<<

Opnamen in oktober in Salta!

19 oktober 2005 - Groot nieuws aan het WIDM-front! Na alle speculaties weten we eindelijk waar Wie is de Mol in Argentinië in ieder geval deels wordt opgenomen. Een bericht in de Argentijnse krant 'Salto al Dia ' bevestigt dat de producenten IdtV, True Images, de AVRO en 'Ángel Producciones ' zowel als scriptwriter Anton Jongstra, elkaar eind mei troffen in Salta te Argentinië voor de voorbereidingen van de serie. Daarbij is door IdtV's Public Relations verklaard dat de opnamen in oktober zouden plaatsvinden. De nieuwe serie gaat dus in ieder geval deels plaatsvinden in de provincie en/ of stad 'Salta' in Argentinië. In de buurt van Salta bevinden zich de steden Buenos Aires, Córdoba, Tucumán, en Jujuy.
Vlakbij is "El Tren a las Nubes" (De Trein naar de Wolken') één van de meest spectaculaire attracties. Dit is een treinreis die door de wolken gaat, dwars door de Andes op 4.220 meter boven zeeniveau.


>>>> Sfeerimpressies van Salta <<<<<

Opnamen WIDM 6 begonnen

17 oktober 2005 - Angela Groothuizen was 15 oktober te gast in het radioprogramma 'Met het oog op morgen'. Daarin vertelde ze over het stoppen van haar programma bij Talpa 'Thuis'. Ook vertelt ze dat haar vriendengroep van WIDM deze week is vertrokken naar Argentinie voor de opnames van WIDM6. Angela wordt op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en is er zo toch nog een klein beetje bij.

>>> Beluister het radio-interview met Angela Groothuizen <<<

Bron: Met het oog op morgen

WIDM niet genomineerd voor Televizier-Ring

3 oktober 2005 - Ondanks al onze stemmen is WIDM helaas niet genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma. SBS Shownieuws maakte eerder vanavond de nominaties bekend. Hart van Neder- land (SBS 6), Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS 6), Boer zoekt vrouw (KRO) en Gewoon Jan Smit (TROS) gaan strijden om de felbegeerde ring. Het gala, dat live door de AVRO op Nederland 2 uitgezonden zal worden, wordt gepresenteerd door Tooske Breugem.

WIDM heeft jouw stem nodig!

19 september 2005 - Op vrijdag 21 oktober 2005 worden tijdens het Gouden TeleVizier-Ring Gala voor de 40ste keer de belangrijkste televisiepublieksprijzen uitgereikt. Op www.televizierring.nl kun je vanaf morgen aangeven wie van jou met de ring naar huis mag gaan. En als echte fan wil je natuurlijk dat 'Wie is de Mol?' hem dit jaar eindelijk eens gaat winnen. Dus vind je ook dat het beste programma van de Nederlandse televisie de Televizierring verdient, stem dan tussen 20 en 28 september op www.televizierring.nl op WIDM!  ::ok::
 

Niet Karel maar toch Tooske?

29 augustus 2005 - Hoewel Karel van de Graaf al naar voren geschoven is als de nieuwe presentator van het AVRO-programma Wie is de Mol?, lijkt het niet helemaal zeker dat hij het programma daadwerkelijk gaat presenteren. Volgens RTL Boulevard verzet de netmanager van Nederland 2 zich tegen de aanstelling van Van de Graaf als presentator van het goed bekeken programma.

De netmanager vindt dat het programma door een amusementsgezicht als bijvoorbeeld Tooske Breugem gepresenteerd zou moeten worden. Van de Graaf is momenteel te zien als presentator van een actualiteiten- rubriek en tevens selecteert hij voor de AVRO documentaires voor de documentaireserie Karels Keuze.

De AVRO staat vooralsnog aan de kant van Van de Graaf wat betreft het opvolgerschap van Angela Groothuizen. In het Algemeen Dagblad werd Van de Graaf onlangs de vraag voorgelegd of hij denkt nog wel serieus genomen te worden als actualiteitenpresentator nu hij een amusementsprogramma gaat presenteren. Van de Graaf: "Schei nou toch uit. 'Wie is de Mol' is een razend ingewikkeld spel waar de kijkers helemaal tureluurs van worden. Amusement van het allerhoogste niveau!. Van heel ander kaliber vindt hij daarentegen programma's als het voormalige Sterrenslag. Dát vond ik vrij ver gaan vroeger, met het halve kabinet dat door de modder baggerde. Ik heb vorig jaar voor de tweede keer meegedaan, maar uitsluitend als non-playing captain. Met de politici mee de plas in, dát kan niet als je het hebt over geloofwaardigheid."
 
(Bron: Mediakrant.web-log.nl)

Geert Hoes in WIDM 2006?

28 Juli 2005 - Volgens de geruchten zou GTST-acteur Geert Hoes één van de kandidaten zijn in WIDM 2006. De 22-jarige soapacteur, familie van Isa Hoes die ook in de langstlopende soap van de Lage Landen speelde, zou 'tijgerend, klimmend en racend' in actie komen in Argentinië.

Geert Hoes heeft naast GTST vooral veel modellenwerk en amateurtheater gedaan. In 1999 speelde Geert tevens de hoofdrol in een theaterproductie van de NCRV genaamd Overhoop, Geloof en Liefde. Verder was hij enkele jaren geleden kampioen in Latijn-Amerikaans en Ballroom dansen van Regio Zuid-Nederland, en werd hij vierde van Nederland.

(Bron:Story)

Karel geloofwaardig in WIDM

27 Juli 2005 - Karel van de Graaf, de kersverse presentator WIDM 2006 in Argentinië, vindt zichzelf geloofwaardig in deze hoedanigheid, zo laat hij in een interview weten. Op de vraag of hij wel als geloofwaardig gezien kan worden nog in zijn dubbelrol (presentator realityprogramma/ interviewer van nieuwsprogramma's), antwoordt hij: 'Schei nou toch uit. 'Wie is de Mol' is een razend ingewikkeld spel waar de kijkers helemaal tureluurs van worden. Amusement van het allerhoogste niveau!'. Van heel ander kaliber vindt hij daarentegen programma's als het voormalige Sterrenslag. 'Dát vond ik vrij ver gaan vroeger, met het halve kabinet dat door de modder baggerde. Ik heb vorig jaar voor de tweede keer meegedaan, maar uitsluitend als non-playing captain. Met de politici mee de plas in, dát kan niet als je het hebt over geloofwaardigheid.'

(Bron: Het Algemeen Dagblad)

Nieuwe serie start begin 2006

22 juli 2005 - Vandaag werd bekend dat de nieuwe serie van WIDM vanaf begin 2006 uitgezonden gaat worden. Eerder werd al bekend dat de AVRO-serie ook in 2006 met bekende Nederlanders gespeeld gaat worden. Voor het eerst zal niet het vertrouwde gezicht van Angela Groothuizen te zien zijn. Karel van de Graaf is door de AVRO gevraagd om de zesde serie van WIDM te gaan presenteren.

(Bron: AVRO)

Karel van de Graaf nieuwe presentator WIDM

8 juli 2005 - Karel van de Graaf wordt de nieuwe presentator van Wie is de Mol?, waarvan de AVRO in 2006 een nieuwe reeks zal uitzenden. "Ik ben blij en verguld dat ik naast actualiteiten nu ook iets anders kan doen", aldus Van de Graaf.

"Ik vind Wie is de Mol? een geweldig programma waar ik met veel plezier naar kijk. Daarnaast verheug ik me zeer op het woeste en grote land waar we naar toe gaan, bovendien ben ik er nog nooit geweest."

De kandidaten zijn net als in de afgelopen reeks met Angela Groothuizen bekende Nederlanders.

Onder leiding van Karel van de Graaf voeren deze tien kandidaten tal van opdrachten uit. Slaagt de opdracht, dan verdient de groep steeds geld voor de groepspot. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Alleen: wie is te vertrouwen en wie niet? De Mol is altijd onder hen en probeert de opdrachten te saboteren, zodat er geen geld wordt verdiend voor de pot. De winnaar is degene die aan het eind van de rit weet wie de Mol is.

"Het programma is ongekend populair en heeft door de jaren heen een trouw kijkerspubliek opgebouwd", aldus een woordvoerder van de AVRO. "Afgelopen seizoen scoorde Wie is de Mol? weer hoger dan het voorafgaande jaar. Gemiddeld trok de serie 1,5 miljoen kijkers met een hoogtepunt van 1,7 miljoen kijkers bij de ontknoping." Het programma wordt ondersteund door internet en radio. De internetsite werd 1 miljoen keer per week bezocht en het forum had ruim 2500 actieve bezoekers. "Wie is de Mol? is jaarlijks zelfs zo populair dat het programma eigen fanclubs heeft die ondermeer speciale dagen voor hun leden organiseren."

(Bron: AVRO)

Angela naar Talpa!

11 juni 2005 - Angela Groothuizen gaat naar Talpa! Groothuizen gaat op Talpa o.a. het openingsprogramma presenteren met Gordon en Winston Gerstanowisch en krijgt natuurlijk ook een eigen show!!

De kogel is door de kerk: Angela Groothuizen kiest ook voor Talpa! Het was haar eenmalig optrden bij RTL Boulevard dat John de Mol de ogen deed openen. Na het zien van die uitzending wist hij het zeker: Groothuizen moest een eigen programma op zijn zender krijgen.

Maar ook bij RTL wilde men Groothuizen na de bewuste uitzending van Boulevard aan zich binden. En zo kon de vrouw die door de Avro aan de dijk werd gezet plotseling kiezen uit twee aanbiedingen.

Volgens Groothuizen wilde de Avro overigens ook wel met haar verder, maar heeft de Avro het geld niet om haar te betalen.

Angela Groothuizen, Patty Zomer, Ria Brieffies, Esther Oosterbeek, Angéla Kramers en Anita Heilker zijn overigens ook in gesprek voor een comeback van de Dolly Dots!

Groothuizen op Radio 538: "Het is niet uitgesloten. We praten erover, omdat veel mensen vragen of we weer op gaan treden. Hert is wel de eerste keer dat we het echt serieus overwegen om een comeback te maken."

Vorig jaar kwamen de vijf Dots ook al samen op het podium toen zij a capella zongen op het afscheidsfeestje van John de Mol als baas van Endemol.

In 1998 was er overigens ook al eens een reunie van de Dolly Dots. Na de release van de cd "The Collection" was er zoveel aandacht voor de dames, dat ze nog één keer in de rol van een Dolly Dot wilden kruipen.

(Bron: Zij Online)

Yvon Jaspers trouwt haar eigen ’boer’

29 mei 2005 - Yvon Jaspers stapt stralend de kerk uit. De 32-jarige presentatrice van de kijkcijferhit ’Boer zoekt vrouw’ trad gistermiddag in het Friese Joure in het huwelijk met haar grote liefde, milieueconoom Pieter van Beukering. En alsof dat nog niet genoeg is, verwacht de vooral bij kinderen razend populaire Yvon dit najaar haar eerste kindje. Bij wijze van hoge uitzondering werd het dolgelukkige tweetal in de echt verbonden door de commissaris van de Koningin in Friesland Ed Nijpels. De reden? De ex-minister is al meer dan tien jaar dik bevriend met de presentatrice. Voor de bijzondere gelegenheid trok de gelegenheidstrouwambtenaar alles uit de kast en hield een halfuur durende speech vol anekdotes over de echtelieden. Na de kerkdienst vertrok het gezelschap naar het huis van Ed en zijn Elsbeth, waar tot in de kleine uurtjes werd gefeest.

(Bron: Telegraaf)