Profiel Loretta

 

Wie is Loretta?

Loretta Maxine Schrijver werd geboren op 16 mei 1956 te New York City en is een Nederlandse televisiepresentatrice.

Schrijver ging na haar studies geschiedenis en vertaalkunde voor de televisie werken, waarna zij een bekende televisiepersoonlijkheid werd. Vanaf 1989 presenteerde ze, onder meer naast Jeroen Pauw, het RTL Nieuws. In 2000 verruilde ze RTL 4 voor de AVRO, waar ze het programma Alle dieren tellen mee presenteerde. Na een jaar kwam ze tot de conclusie dat de publieke omroep niet bij haar past en keerde ze weer terug naar het RTL Nieuws. Bij RTL presenteerde ze verder onder meer Nederland in het Nieuws, Week XY, Gezondheid en tal van Unicef- en WNF-programma's.

Op 1 mei 2007 werd bekend dat Schrijver per september 2007 de overstap naar omroep MAX zal maken. Op maandag 28 mei 2007 heeft ze voor de laatste keer het RTL Nieuws gepresenteerd. Op zaterdag 2 juni 2007 nam ze officieel afscheid van RTL in het programma Laat ze maar lachen met als andere gasten collega-nieuwslezer Jan de Hoop en weervrouw Helga van Leur. Vanaf 17 september 2007 tot 22 augustus 2008 presenteerde Schrijver bij omroep Max het programma Max en Loretta.

Op 22 augustus 2008 kondigde de directeur van omroep Max aan dat Schrijver de komende maanden niet meer voor de omroep werkzaam zou zijn ten gevolge van een burn-out.

Op 23 november 2008 werd bekend dat er bij omroep Max geen plek meer voor Schrijver was. Directeur Jan Slagter sprak van een onwerkbare situatie die ontstaan zou zijn. Schrijver werkte tijdens haar burn-out mee aan het inspreken van de animatiefilm Despereaux.

In 2005 werd ze in een onderzoek naar de populairste nieuwslezer(es) van Nederland als winnaar uitgeroepen. Voor veel dierenwelzijnsorganisaties sprak ze radiospots in. Ook is ze voice-over geweest van diverse programma's.


Quotes & Opvallende uitspraken

Loretta heeft wel een voorkeur voor het spelverloop: ”Ik vind het fijn als alles in harmonie verloopt” [aflevering 1]

Loretta werkt zich naar voren tijdens de tweede opdracht. ”Ik heb altijd graag vetorecht willen hebben.” [aflevering 1]

Loretta vreest voor de ruggegraat van Tim. ”Zou Tim zich niet laten overrulen door Frits?” [aflevering 1]

Loretta kan weer terug naar Nederland. ”Dag allemaal! Heb ik alles, heb ik al mn tassen?” [aflevering 1]

Verdenkingen & Vrijpleitingen


Verdacht gedrag:

Vrijpleitingen:
Aflevering 1
Opdracht 2 - Vetorecht:
  • spreekt haar veto uit om Kim bij de theepot te zetten.

Stemgedrag: op wie stemde Loretta?


Afl.1

Praat mee over Loretta op ons forum!