Onthulling van de hints en molacties in serie 5!

Molhints en Molacties serie 5!


Op deze pagina vind je alle hints die verstopt zaten in de vijfde serie! :D Ook vind je hier een overzicht van de Molacties van Yvon in de serie.


  • Hints in de serie [/iurl]
    [iurl=#3]
  • Muzikale hints van Schiffers[/iurl]
    [iurl=#4]
  • Molacties [/iurl]

Hints in de serie

In de serie zelf zaten de volgende (officiële) hints verstopt:
Hint 1


Hint 1,   
Aflevering 4 – Koffertjesopdracht De cijfers 4 en 5 in de line-up na de koffertjesopdracht waren veel groter dan de andere cijfers. De 4 staat voor de letter D in het alfabet (als A=1, B=2, C=3) en 5 voor de letter E. Dat vormt het woord DE en wie stond er op nummer 6? Ik, DE Mol.
Hint 2


Hint 2,   
Aflevering 6 – Goat Island TV Iedereen kreeg die nacht krokodillenfilms en documentaires te zien en ik heb heel relaxed naar een aflevering van Wie is de Mol gekeken. Want de Mol kijkt natuurlijk naar een uitzending van de Mol!
Hint 3


Hint 3,   
Aflevering 7 – Duiken Deze was speciaal voor Lottie. Achterop mijn foto onder water stond namelijk heel groot het logo van de Mol.
Hint 4


Hint 4,   
Aflevering 8 – Vliegeren Bij het vliegeren kon ik niet zo heel veel saboteren, want er waren veel mensen en de wind stond gewoon goed. Gelukkig was iedereen zo bezig met de techniek van het vliegeren, dat ze helemaal niet bezig waren met welke vlieger ze vast hadden. Dus ik heb er voor gezorgd dat ik in ieder geval de vlieger met het woord MOL erop vast had!

Muzikale hints bij Schiffers

Hieronder vind je nogmaals de muzikale fragmenten van de hints bij Schiffers, zowel als de uitleg van de hint naar de Mol. (Bron uitleg: Schiffers.fm, elke werkdag tussen 14.00 en 17.00 op Radio 2)
Hint 1

Hint:  Never say goodbye - Bon Jovi


Afvaller: Geen

Uitleg hint:
1: Bon Jovi – Never say goodbye
De eerste aflevering is er een executie op het vliegveld van Kangaroo
Island. Als laatste wordt de naam van Yvon ingetypt en ze krijgt een
groen scherm. Moet ze naar huis? Nee, zij is de mol, dus ze zegt nooit gedag.
Hint2

Hint: Elevation - U2


Afvaller: Gijs- echter deze komt in aflevering 3 terug

Uitleg hint:
2: U2 – Elevation
"The mole, digging in a hole." Met andere woorden: De mol was aan het
graven, dus de geblesseerde Gijs was toch niet de mol.
Hint 3

Hint: When I Said Goodbye / Fabeltjeskrant


Afvaller: Roeland (door ziekte)

Uitleg hint:
3: Steps - When I Said Goodbye
De mol nam afscheid van degene die zij als mol zelf 'verdacht'…Roeland
Hint 4

Hint: Be My Number Two/ Morsecode


Afvaller: Yvonne van den Hurk

Uitleg hint:
4: Be my number two – Joe Jackson
Er zitten twee Yvonnes in het spel: Yvonne vd Hurk en Yvon Jaspers.
Eentje gaat naar huis en de andere is de mol.
Hint 5

Hint: I'm Not In Love


Afvaller: Victoria

Uitleg hint:
5: I'm not in love - 10 cc
De zin: "And just because, I call you up. Don't get me wrong, don't
think you've got it made." Een hele duidelijke: Het gaat niet om deze zin, maar het nummer. 'I'm not in love' staat behalve op de cd The Original Soundtrack (uit 1975), ook op de cd 'Mirror, Mirror' (uit 1995). Het staat daar als laatste nummer. De cd heet 'Mirror, Mirror'. Spiegel de tracklist van de cd maar eens:..... het eerste nummer heet:......'Yvonne's the one'.
Hint 6

Hint: It Wasn't Me


Afvallers: Jim en Gijs

Uitleg hint:
6: "It wasn’t me" van Shaggy
De zinsnede “(She even caught me on camera) It wasn't me.” verwijst
naar fotograferen. En het was niet de mol die de foto van Jim stal.
Hint 7

Hint: Op Fietse


Afvaller: Sander

Uitleg hint:
7: Skik: Op Fietse (Album: 'Niks is zoas 't lek'/ Niet is wat het lijkt)
De zin: "Nee ik heb ja niks te klagen. Wie dot mij wat, wie doot mij at, wwie dot mij wwat vandage. Soll wel zeggen ja het mag wel zo."
Oftewel: De mol heeft niet gefietst. Prima dag gehad. Yvon of Isabelle
is de mol.
Hint 8

Hint: Unfinished Sympathy[/b]


Afvaller: Isabelle

Uitleg hint:
8: Massive Attack met Unfinished Sympathy
Wie was er nou de hele tijd in de aanval (massive attack) bij het
laserspel? Yvon!

Molacties

Hieronder vind je een mooi overzicht van alle molacties van Yvon, de vijfde Mol! :D
Molactie 1
Aflevering 1 – Leugenspel
Ik koos twee ex-mollen in mijn jury. Het leek me dat zij mijn leugen wel door zouden hebben. En dat was inderdaad het geval.
Molactie 2


Aflevering 2 – Strandspel
Mijn tactiek op het strand was om de verwarring richting Sander en Marc-Marie zo groot mogelijk te maken. Ik heb als een kip zonder kop gegraven. Zo diep mogelijk, zo lang mogelijk in één vak. We hebben maar één zo’n kistje naar boven gehaald.
Molactie 3


Aflevering 3 – Mystery Box
Ik heb als stomme dom blondje-grap geroepen: “Brad Pitt!”, zodat er in ieder geval geld van afging. Ik wist allang dat de eerste afvaller als Mysteryguest terug zou komen. Mijn opdracht was hem terug te halen, omdat hij daardoor verdacht zou worden. Maar daarbij moest ik er ook nog een paar honderd euro vanaf snoepen.


Aflevering 3 – Stoomtrein
Bij de stoomtrein wist ik dat Isabelle de hulpmol was. Dat leek me een heel goed moment om te doen alsof ik zelf de hulpmol was. Dus Sander had heel goed door dat ik daar totaal aan het saboteren was, maar zo obvious dat hij vanaf dat moment niet meer kon geloven dat ik de echte Mol was. Want die zou het nooit zo duidelijk doen… Sander stond op het verkeerde been, dus van dr. Mol had ik voorlopig geen last meer.
Molactie 4


Aflevering 4 – Koffertjesopdracht
Ik heb enorm geprobeerd koffertjes te wisselen, verwarring te zaaien, met de mobiele telefoon weg te lopen en in m’n zak te stoppen, zodat we die in ieder geval niet konden gebruiken. Ik heb veel tijd besteed aan de val van Isabelle, zodat het totaal onduidelijk was waar Isabelle was, wanneer Jim het koffertje pakte. Eigenlijk was er als Mol helemaal niet zo veel te doen, want het ging gigantisch mis. Ik moest ook zo lachen om hoe het mis ging dat ik echt mijn best moest doen om me daar niet mee te verraden. Dat het slechts 500 euro was en dat niemand wist wie de koffer had gewisseld. Ik hoefde niks te doen als Mol, ik had twee super hulpmollen.
Molactie 5


Aflevering 5 – Kunstwerk maken
Ik dacht; ik moet iets Hollands maken, zodat de kunstcriticus ons kunstwerk meteen herkent. Wat is er nou Hollandser dan een weiland met witte hemden aan een waslijn? Maar zelfs dat zag de man niet, hij vond het leuk dat het drie Australische mannenhemden waren… Ik heb de man overschat. Gelukkig haalde onze eigen ploeg het kunstwerk er ook niet uit, dus die molactie is wel gelukt. En natuurlijk als uiterste heb ik daar even mijn signatuur als Mol op achtergelaten, mijn bloed. Een vingerafdruk. Want een Mol opereert subtiel.
Molactie 6


Aflevering 5 – Links/rechts door de straten van Adelaide.
Bij het kaartlezen heb ik in ieder geval de telefoon vast gehouden en ik heb alle informatie verdeeld over de twee groepen. Zo hoorden ze wel informatie voorbij komen, maar ik heb bijvoorbeeld tegen de ene groep niet gezegd hoeveel geld ermee te verdienen was en tegen de andere groep niet gezegd dat ze elkaar moesten vinden. Ik heb al helemaal niet gezegd dat als ze elkaar vonden dat dan het hele links/rechts werd opgeheven. Ik heb gewoon dingen niet gezegd. Daardoor begonnen ze allebei met een valse start en wisten ze eigenlijk helemaal niet waar ze aan begonnen. Vervolgens heb ik Lottie heel erg in de war proberen te brengen met of het nou echt wel zo was dat rechts naar die plekken en links naar die plekken moest. Dat is gelukt, want beide teams hebben een omweg genomen omdat we ze naar de voor hen meest veraf gelegen pleinen werden gestuurd.
Bovendien heb ik het eerste kwartier voortdurend op het rode knopje gedrukt. Helaas gaf dat een piepje, maar ik heb een kwartier lang alles weggedrukt en zei dan “Ze bellen bijna niet”. Soms moest er wel één doorkomen…
Molactie 7


Aflevering 6 – Krokodillen
Bij het voeren van de krokodillen had iemand bedacht dat degene die voerde, ook op de foto moest. Dat was niet zo, maar ik dacht heel goed, dan is het alleen maar lastiger. Ik heb heel erg gedaan alsof ik Lottie niet op de foto kreeg. Gijs dacht ons wel even te sussen, maar hij had gewoon niet door dat ik de boel zat te flessen.
Molactie 8


Aflevering 6 – Goat Island
Met Sander had ik ’s nachts een gesprek over Lottie, de Mol volgens Sander. Over hoe moeilijk ik het wel niet vond om zo dicht bij haar, de Mol te staan. Oh arme Sander. Hij stond al op het verkeerde been, maar nu nog meer…
Molactie 9
Aflevering 6 – Goat Island TV
Op Goat Island kregen we de opdracht om ’s nachts in het pikkedonker in je eentje te gaan zitten tv-kijken op een plek waar het levensgevaarlijk was. Ik heb alle molseries gezien dus natuurlijk ken ik alle kandidaten en toen ik de volgende dag de vraag kreeg een heel aantal namen van die kandidaten op te noemen, heb ik nagedacht en nagedacht. Maar die hele aflevering van de eerste Nederlandse mol ging over Willy, hij viel zelfs in die aflevering af, dus de enige naam die je echt niet kon vergeten na die uitzending was Willy. Maarja ik moest natuurlijk wel heel erg faken, dus Willem, Wilbert, Wilco, Wim, ik heb ze allemaal genoemd. En laat ik nou net Willy vergeten zijn, stom!
Molactie 10
Aflevering 7  Duiken
Bij de duikopdracht was ik gewoon echt ziek. Dat was heel erg jammer, want als mol wil je toch overal bij zijn zodat je kunt saboteren. Ik was veel liever met Lottie mee naar beneden gegaan, maar ik zag groen van misselijkheid. Ik dacht de enige optie nu is, als ik een extra schakel ga zijn tussen Lottie en Isabelle en zo alle signalen van Lottie een beetje verkeerd interpreteer. Prachtige ogen, ik weet dat Lottie dat over zichzelf zegt. Maar Isabelle ziet zichzelf ook graag als positief met een mooi oog en muzieknootjes, dus ik zei dat zij dat was. Marc-Marie ging daardoor weer zijn eigen invulling aan het spel geven, waardoor de opdracht finaal mislukte. Ik bleef als zielig, misselijk meisje totaal buiten de opdracht, en het spel ging finaal de mist in en we moesten 2000 euro inleveren. Lottie en Marc-Marie werden weer heel verdacht, maar ik ben degene die het eigenlijk doet.
Molactie 11
Aflevering 7 – Fietsen/Koken
We hadden de opdracht om met polaroidfoto’s een route uit te zetten, dus eigenlijk te markeren op plekken die we goed zichtbaar, duidelijk konden herkennen. Als ik de Mol niet was, zou ik ervoor zorgen dat ik een duidelijke tactiek had. Maar Isabelle wilde heel graag haar zin en dat kwam mij heel goed uit. Zij wilde dan weer wel een foto van een plek en dan weer niet en ze wilde de eerste kilometers helemaal geen foto’s maken. Ik heb haar aan het werk gezet met precies wat zij wilde, op de foto’s schrijven. Zo wilde ik een foto maken van een groepje bouwvakkers. Ondanks dat Isabelle dat onlogisch vond – die mensen zijn later op de dag misschien wel weg en daar had ze volkomen gelijk in -  heb ik het toch gedaan en later aan onze fietsers doorgegeven. Tegen de tijd dat de fietsers langskwamen waren die bouwvakkers allang weg. Verder liet ik het ene na het andere kruispunt voorbijgaan. Dat heb ik vooral op het eind gedaan, want ik vond het wel leuk als ze het bijna zouden halen. Bovendien heb ik tijdens het eten koken, onder toeziend oog van Isabelle, met ketjap het woord MOL in de rijst geschreven.
Molactie 12
Aflevering 8 – Lasergame
Het lasergamen vond ik helemaal geweldig en vooral omdat de anderen maar liefst twee punten hadden waarop ze geraakt konden worden en ik maar één. Ik kon alleen op m'n borst geraakt worden en niet op mijn schouders, dus ik had een enorme vrijheid. Ik kon tekeer gaan als een beest, want ik had gewoon veel minder risico en omdat ik het ene punt waar ik wel geraakt kon worden ook gewoon afschermde, was de kans dat ik geraakt werd veel minder groot. Bovendien wilde ik per se de vrijstelling bemachtigen, want het geld dat degene die de vrijstelling verdiende, ging in de pot. Ik heb de vrijstelling gehaald, terwijl ik 0,- euro op m’n teller had staan.
Molactie 13


Aflevering 9 – Golfen
Natuurlijk wist ik welk antwoord ik moest geven op de vraag van Angela. Ik wist dat elk als derde geboren kind op Bali Nyoman heet, maar dat zei ik natuurlijk niet. Vervolgens heb ik gedaan alsof ik er niet een kon vinden, maar zoals jullie gezien hebben, heb ik er wel negen gevonden. En een beetje water op je gezicht lijkt al snel op zweet bij de Mol!
Molactie 14


Aflevering 9 – Dilemma’s
Ik wist dat Marc-Marie altijd voor het geld zou kiezen, maar ik heb er alles aan gedaan om Lottie ervan te overtuigen dat hij echt iemand met een missie is. Helaas mislukte die actie, ik kon het natuurlijk niet nog langer dan een half uur volhouden. Wat wel lukte was het andere dilemma. Het was natuurlijk logisch dat als iemand anders in de finale had moeten zitten, dat dat Sander was. Ik wist zeker dat Marc-Marie en Lottie dat zouden zeggen, dus ik dacht ik moet iemand anders zeggen. Dan kies ik iemand met wie ik het heel goed kon vinden, ik kies Gijs. Daar waren zij nooit opgekomen en ik vond Gijs heel aardig, dus ik kon dat best geloofwaardig spelen.