Auteur Topic: Aflevering 10 - Finale  (gelezen 131751 keer)

Offline Whiskers

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #140 Gepost op: 8-03-2012, 23:40:57 »
Ja en dus ook bij het munitiedepot. Hoe kan je deze mol nou verdedigen? Taak van de mol is geld uit de pot te houden/krijgen. Als ze dan vervolgens meer in brengt dan kost is gewoon niet ok. Allemaal leuk en aardig dat ze onzichtbaar was. Maar dan zou een mol die dus gewoon als fanatieke kandidaat mee doet en veel geld oplevert dus ook een goede mol zijn? Waarom zou je dan nog een mol aanwijzen? Kan je net zo goed loten met de executies en de finale. En het spel gaat om de mol!

Eens.. Er waren TE weinig échte molacties en ze was TE vaak "kandidaat"  ::jaja::
Sorry mensen, dat is mijn mening. Net zoals het mijn mening is dat dit werkelijk een SUPERSEIZOEN was  ::ok::

Offline Mollo

  • Forumlid
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #141 Gepost op: 8-03-2012, 23:42:29 »
Een seizoen valt of staat op de mol. Iets met de titel. ::hypocriet::

Verder zeg ik ook niet dat de mol perse elke opdracht moet mollen, maar wel in ieder geval een paar. Zat overigens wel inderdaad ook een beetje in de kandidaten en de opdrachten (voorkennis).

Offline Pierce_Brosnan

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #142 Gepost op: 8-03-2012, 23:43:53 »
Dat hoort een mol te doen, ook al heeft ze niet ze toonde wel ballen. William was echt heel close.
Pijl en boogschieten was ook leuk en die cover up met die vragen, om de mol wat te kunnen vragen. Laat ik nauw Hadewich de schuld hebben gegeven wat zij gedaan heeft. Expres mis schoot om het vuur spel te spelen.

Blijft wel jammer dat ik nog wel meer acties had willen zien/wat ze vond over wat andere dingen. Het schot dat ze uit de auto stapt haf ik wel opnieuw willen zien en ze daarna na de afstandsbediening loopt ipv alleen het laatste.

Aflevering was minder leeg, maar nog niet optimaal.


« Laatst bewerkt op: 9-03-2012, 00:03:58 door Pierce_Brosnan »

Offline Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #143 Gepost op: 8-03-2012, 23:44:07 »
Goed verwoord! Ik ben het helemaal met je eens. ::ok::

Je kan best eens gelijk hebben over te hoge verwachtingen. Als ik het forum zo af en toe las, dan moet een mol er voor zorgen dat alle opdrachten falen en er geen cent verdient worden, tegelijkertijd tot in de finale door geen enkele kandidaat verdacht worden, niet opvallen bij de kijkers, maar wel zodanig dat je het had kunnen weten als je goed opgelet had. ::) ???
Haha, dat is inderdaad een beetje waar het op lijkt...

Waar ik eigenlijk elk jaar het meest in teleurgesteld ben, zijn de verborgen aanwijzingen. Het zou leuk zijn als ze er een keer een wat vergezochte maar goed uitgewerkte theorie in stoppen. Hoewel het vaak niets oplevert, vind ik het zoeken naar dit soort aanwijzingen altijd erg leuk, maar elk jaar stellen de daadwerkelijke aanwijzingen weer niets voor...
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #144 Gepost op: 8-03-2012, 23:45:49 »
Het is en blijft natuurlijk wel zo dat je milder bent als jouw verdachte de mol is, en kritischer als die het niet is.. Maar dan nog...

Wat was er dan zo goed aan A-M als mol (en dan bedoel ik haar eigen verdienste)??
Bij elke opdracht in aflevering 1 heeft ze wel wat geflikt. Bij de jeeps neemt ze een gecalculeerd risico door met haar voorkennis te spelen en rijdt ze op zo 'n manier dat Dio zegt dat het lijkt alsof hij de jostiband aan het besturen is. Ze doet alsof ze het bord van William niet goed kan lezen in de Riverjet. Ze doet haar uiterste best om kandidaten groen te laten stemmen in het Hofdihuis. Ze trekt een rookgordijn op door de pijl van Hadewych te claimen. Doet niks zinnigs tijdens de opdracht met de lichten. Schrijft op de kop van de stier en gooit een krijtje weg. Weet goed genoeg de kandidaten te doorgronden om de pot naar beneden te laten gaan bij het abseilen. En volgens mij mis ik zelfs nog een aantal prima acties.

Offline Erik Leppen

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Follow the molpunten
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #145 Gepost op: 8-03-2012, 23:46:06 »
Citaat
Waarschuwing - terwijl je aan het lezen was, zijn er 17 nieuwe reacties geplaatst. Het zou kunnen dat je je reactie nog wilt herzien.

Goed, bijgelezen. Maar man wat wordt er veel geklaagd op het forum zeg. Dat vind ik eigenlijk het jammerste van het hele seizoen. Maar het is makkelijk om vanaf de kant te staan roepen dat de spelers op het veld het verkeerd doen. Iets met "de beste stuurlui"... Ik sluit me wat dat betreft volledig aan bij
het spijt me te moeten zeggen dat de grootste anti-climax de laatste jaren de al negatievere reacties op het forum is.
Als je het mij vraagt is Anne-Marie een goede mol geweest, haar grooste pluspunten waren dat ze humor had als kandidaat, goed acteerde waardoor ze op mij kandidaats overkwam, en toch een aantal leuke acties heeft uitgehaald. Daarnaast heb ik haar nauwelijks verdacht. En dat betekent voor mij toch altijd dat de Mol mij verslagen heeft - ik heb haar niet ontmaskerd.

Natuurlijk is geen enkele mol perfect. En als Tim 10.800 verspeelt dan wordt het nogal moeilijk om nog méér dan dat te mollen in die opdracht... (dus volgens mij verwachten sommige mensen hier letterlijk het onmogelijke).

Ik vind het toch jammer dat mensen die tot het einde Liesbeth en Hadewych verdachten, niet eerlijk kunnen zeggen dat Anne-Marie het goed gedaan heeft... ;D
Ik hoop dat dat niet in zijn algemeenheid bedoeld is want ik doe precies het tegenovergestelde. :)

Iedereen die dit seizoen goed vond is geen echte fan en moet kritischer worden.
Dus om het ooit goed in elkaar zat met  goede mollen met goede actie, slimmere kandidaten die het spel wel snapte en ook meer om de €€ gaven, en betere opdrachten die uberhaupt beter molbaar waren blijft het programma nu voor eeuwig onfeilbaar en mag je geen kritiek lever als fan van het programma? ::bravo::
Wat jij doet is geen kritiek leveren. Wat jij doet is roepen dat 2012 een slecht seizoen is en dat iedereen het met jou eens moet zijn of anders zijn ze hun naam molloot niet waardig. Da's geen kritiek leveren, da's gewoon gal spuwen. Kritiek is als je behalve zegt wat er niet deugt, suggesties ter verbetering aandraagt. Bij welke opdracht had Anne-Marie meer kunnen mollen en hoe dan, en hoe kon ze dat van tevoren weten?

Ik ben akkoord met Ronda overigens, die opdracht had moeten mislukken door gewoon iets minder goede suggesties te doen of er gewoon langer mee te wachten. Mollen met medelijden, daar wil ik namelijk niet aan. De mol heeft maar één doel. Al is de finalepot -500, jammer dan (vind ik hoor).


Ik ben het overigens óók eens met de kritiek op de onderhandelingsopdracht.
Inderdaad echt een een slechte opdracht in het huftie huis zelfs ik kan de pot naar 0 haalen vorig jaar was beter.
En niet alleen ikzelf overigens. Ik heb dit seizoen samen gekeken met iemand die geen molloot is maar gewoon "casual" kijkt, en hij maakt ook duidelijk bezwaar tegen het feit dat de mol hier meer weet dan de rest. De kans dat de opdracht dan wél slaagt wordt dan gewoon echt te klein. Graag verklaring van de productie, want ik vind het eigenlijk onverdedigbaar.

Maar goed. 2012 is een mooi seizoen met een goede en vooral grappige mol en daar ben ik erg blij mee. Mooi seizoen! ::ok::
Maar ze gaan natuurlijk niet zeggen van, de mol is, eh, Klaas

Offline Milk

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Vacht up!
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #146 Gepost op: 8-03-2012, 23:46:52 »
Goed verwoord! Ik ben het helemaal met je eens. ::ok::

Je kan best eens gelijk hebben over te hoge verwachtingen. Als ik het forum zo af en toe las, dan moet een mol er voor zorgen dat alle opdrachten falen en er geen cent verdient worden, tegelijkertijd tot in de finale door geen enkele kandidaat verdacht worden, niet opvallen bij de kijkers, maar wel zodanig dat je het had kunnen weten als je goed opgelet had. ::) ???

Maar... maar... als er geen cent verdiend wordt, krijgt die sympathieke winnaar niks! Wat nu?? ::) :P
No Milk today???

Offline GeeDeeZet

  • Forumlid
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #147 Gepost op: 8-03-2012, 23:47:28 »
Ze was idd niet goed voorbereid op een groep die alles maar dan ook alles wilde delen. Dat was haar grote nadeel en daardoor werd ze ineens snel verdacht. Ik zie dat als iets dat ineens zo gebeurd is en wat is daar dan aan te doen? Dat verwacht je toch niet in dit spel? Ze heeft daar echt pech mee gehad m.i.
Sorry, maar dit begrijp ik niet... Dat is dan toch gewoon slecht? Als ze nou door heeft dat ze daardoor verdacht wordt, dan gaat ze toch ook gewoon lekker info delen? Interesseert haar dat nou?
DAT is nou precies de voorbereiding waar ik het over heb. Op alle scenario's moet je als mol voorbereid zijn! Learn and Adapt!

Sowieso het probleem met de mollen van de laatste seizoenen (en zeker ook AM) is dat ze van tevoren bedenken hoe ze gaan mollen, en als blijkt dat dat niet gaat werken geen plan b hebben bedacht.

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #148 Gepost op: 8-03-2012, 23:47:49 »
Bij elke opdracht in aflevering 1 heeft ze wel wat geflikt. Bij de jeeps neemt ze een gecalculeerd risico door met haar voorkennis te spelen en rijdt ze op zo 'n manier dat Dio zegt dat het lijkt alsof hij de jostiband aan het besturen is. Ze doet alsof ze het bord van William niet goed kan lezen in de Riverjet. Ze doet haar uiterste best om kandidaten groen te laten stemmen in het Hofdihuis. Ze trekt een rookgordijn op door de pijl van Hadewych te claimen. Doet niks zinnigs tijdens de opdracht met de lichten. Schrijft op de kop van de stier en gooit een krijtje weg. Weet goed genoeg de kandidaten te doorgronden om de pot naar beneden te laten gaan bij het abseilen. En volgens mij mis ik zelfs nog een aantal prima acties.
en niet te vergeten, ze zette de tijd een uur terug in de eerste opdracht, verpeste de kaart van de kokertjes opdracht en liet zich afschieten bij de vrijstellingen. Allemaal in de eerste aflevering ::jaja::.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Whiskers

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #149 Gepost op: 8-03-2012, 23:50:05 »
Bij elke opdracht in aflevering 1 heeft ze wel wat geflikt. Bij de jeeps neemt ze een gecalculeerd risico door met haar voorkennis te spelen en rijdt ze op zo 'n manier dat Dio zegt dat het lijkt alsof hij de jostiband aan het besturen is. Ze doet alsof ze het bord van William niet goed kan lezen in de Riverjet. Ze doet haar uiterste best om kandidaten groen te laten stemmen in het Hofdihuis. Ze trekt een rookgordijn op door de pijl van Hadewych te claimen. Doet niks zinnigs tijdens de opdracht met de lichten. Schrijft op de kop van de stier en gooit een krijtje weg. Weet goed genoeg de kandidaten te doorgronden om de pot naar beneden te laten gaan bij het abseilen. En volgens mij mis ik zelfs nog een aantal prima acties.

Al zou dat al zo zijn (stel), dan is de argumentatie erbij nog steeds belabberd..
Het is duidelijk dat zij (zonder dat ze er zelf op aanstuurt) richting vrijstellingen geloodsd wordt bij de gletjeropdracht. Waarom zou ze die niet mogen vinden en er iets mee doen... "nee, dan ben je verdacht" volgens A-M.. En vervolgens wél de vrijstelling pakken bij het kwartetten?? Da's dan weer niet verdacht?? Om maar ff 1 voorbeeldje te noemen...  ;)

Offline Jelsir

  • Forumlid
  • Hij/hem
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #150 Gepost op: 8-03-2012, 23:51:03 »
Waar zijn die extra verborgen aanwijzingen die Art ons beloofd?
Mol NL Pool Record: 2021 (17e) & 2019 (18e)
Mol BE Pool Record: 2020 (16e) & 2021 (16e)

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #151 Gepost op: 8-03-2012, 23:51:55 »
Al zou dat al zo zijn (stel), dan is de argumentatie erbij nog steeds belabberd..
Het is duidelijk dat zij (zonder dat ze er zelf op aanstuurt) richting vrijstellingen geloodsd wordt bij de gletjeropdracht. Waarom zou ze die niet mogen vinden en er iets mee doen... "nee, dan ben je verdacht" volgens A-M.. En vervolgens wél de vrijstelling pakken bij het kwartetten?? Da's dan weer niet verdacht?? Om maar ff 1 voorbeeldje te noemen...  ;)
dat komt toch door de vervolg opdracht. De beste molpositie zit aan de kant van de kandidaten die de vrijstellingen kunnen afpakken en dan zit ze ook nog bij Frits, waarvan zijn vrijstelling het meeste waard was.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Milk

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Vacht up!
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #152 Gepost op: 8-03-2012, 23:52:50 »
Sorry, maar dit begrijp ik niet... Dat is dan toch gewoon slecht? Als ze nou door heeft dat ze daardoor verdacht wordt, dan gaat ze toch ook gewoon lekker info delen? Interesseert haar dat nou?
DAT is nou precies de voorbereiding waar ik het over heb. Op alle scenario's moet je als mol voorbereid zijn! Learn and Adapt!

Sowieso het probleem met de mollen van de laatste seizoenen (en zeker ook AM) is dat ze van tevoren bedenken hoe ze gaan mollen, en als blijkt dat dat niet gaat werken geen plan b hebben bedacht.

Wauw, dus jij kan ALLE scenario's van groepsdynamiek voorbereiden met plannen B, C en D mocht A mislukken? Het is een spel, geen militaire operatie en soms is er ook zoiets als overmacht. Je weet niet hoe dit soort dingen onderling gegaan zijn. Milouska hield zich ook afzijdig en daar werkte het wel. Liesbeth werd mysterieus geacht, als zij de mol was geweest, wat dan?

Ik blijf erbij dat A-M zich in een moeilijke groep kranig heeft geweerd. Sommige dingen kun je je niet op voorbereiden. Ze is een mens, geen mol-robot.
No Milk today???

Online hetoord

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Kleurenblind? Ik?
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #153 Gepost op: 8-03-2012, 23:54:03 »
Marion zei het al; de vrijstellingen moesten gevonden worden voor de derde opdracht en de Mol weet waar ze liggen en kan ze dus makkelijk vinden. De persoon die de vrijstellingen vindt of pakt is dus verdacht. Anne-Marie maakte daar dus een goede keuze om ze niet te pakken.

De vrijstelling voor de finale door de Mol laten winnen is voor de kandidaten het eerlijkst. Of helemaal geen vrijstelling voor de finale.

Offline .Mara.

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #154 Gepost op: 8-03-2012, 23:55:33 »
Blegh. Precies wat Tureluurs zegt. De grootste anti-climax zijn de reacties hier.
Ik had niet moeten lezen. Ik vond dit seizoen tof, AM tof als mol en de rest tof als kandidaten. En ik kijk al vanaf serie 1. AM was goed, beter dan flink wat andere bekende mollen.

Offline Whiskers

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #155 Gepost op: 8-03-2012, 23:56:00 »
dat komt toch door de vervolg opdracht. De beste molpositie zit aan de kant van de kandidaten die de vrijstellingen kunnen afpakken en dan zit ze ook nog bij Frits, waarvan zijn vrijstelling het meeste waard was.

Kom op zeg, als zij ze gevonden had dan had ze er ook 1 aan frits kunnen geven en zichzelf laten afschieten... Bovendien heeft ze er bij de casino-opdracht ineens géén probleem meer mee om voorde vrijstelling te gaan..

Wat me bij de tweet van de mol brengt (waardoor Hade verdacht werd) mbt de boogschietopdracht.. "Als er vrijstellingenh te winnen zijn ga ik er vol voor"oid.. Nou mooi NIET dus daar..

Offline Whiskers

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #156 Gepost op: 8-03-2012, 23:57:19 »
Marion zei het al; de vrijstellingen moesten gevonden worden voor de derde opdracht en de Mol weet waar ze liggen en kan ze dus makkelijk vinden. De persoon die de vrijstellingen vindt of pakt is dus verdacht. Anne-Marie maakte daar dus een goede keuze om ze niet te pakken.

De vrijstelling voor de finale door de Mol laten winnen is voor de kandidaten het eerlijkst. Of helemaal geen vrijstelling voor de finale.

Oneens.. HEEL erg oneens  ::jaja::

Offline Cosmic Fool

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #157 Gepost op: 8-03-2012, 23:58:14 »
100% mee eens...
Daarom zou het voor de echte fans veel beter zijn als ze teruggaan naar onbekende Nederlanders. Gewoon de bijstandsmoeders die de pot met hand en tand verdedigen!  ::rofl::
...
Kortom, leuke groep, geweldige winnaar, zwakke mol...

Ik ben het eens met alles wat je zegt. Het is niet de schuld van A-M dat er bij de andere kandidaten ook nepmollen zitten. Dat is wat het spel kapot maakt. Bij ON'ers heb je af en toe één iemand die zich probeert te profileren als mol. Door consequent te kijken naar de inbreng in de pot kun je deze er vaak wel uithalen, want vroeg of laat beginnen ze te beseffen dat ze kunnen winnen en proberen ze de pot toch aan te spekken. Bij de BN'ers zou het programma misschien beter 'Wie is de kandidaat?' genoemd worden. Dat neemt niet weg dat er ook leuke mensen tussen zitten, maar het is in oorsprong geen leuk uitje waarin er gezellig gekeuveld wordt. Wie 'The Mole UK' al ooit gezien heeft weet ik bedoel: het spel is keihard en de kandi's zijn bloedfanatiek. De Britten blijven veel dichter bij het origineel concept bedacht door Woestijnvis. Zo hoort het ook imho.

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #158 Gepost op: 8-03-2012, 23:59:59 »
Kom op zeg, als zij ze gevonden had dan had ze er ook 1 aan frits kunnen geven en zichzelf laten afschieten... Bovendien heeft ze er bij de casino-opdracht ineens géén probleem meer mee om voorde vrijstelling te gaan..
euhm hallo, als zij die vrijstelling heeft en zich laat afschieten dan werd er geld verdiend hoor ::). Je zit net te klagen dat ze zoveel geld verdiend en nu moet ze vrijstellingen pakken om nog meer geld te verdienen? ::)

And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aflevering 10 - Finale
« Reactie #159 Gepost op: 9-03-2012, 00:00:17 »
Ik ben wel wat teleurgesteld in de molacties, maar naar mijn idee komt dat niet omdat Anne-Marie nou zo'n slechte mol was, maar omdat alle kandidaten willen mollen en de mol dus vaak ook niet zoveel hoeft te doen of kan doen. Daarom lijkt mij een seizoen met onbekende Nederlanders wel weer leuk, waar de kandidaten er meer belang bij hebben geld in de pot te krijgen.
Alles bij elkaar vond ik dit een best leuk seizoen, het duurde een tijdje voor ik er in zat, maar toen was het ook tot het einde spannend!
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"