De kok zorgt steeds voor een lege snijplank, het afval gaat in een schaaltje, de gesneden groente in een ander schaaltje. Alleen bij het derde ingrediënt laat hij een stuk galanga/laos op de snijplank liggen, dat pas verdwijnt bij de vis. Is dit een hint van de mol? Laos is een wittige wortel, in zijn schaaltje liggen lichte sereh, ui en ik neem aan lichte galanga. Op de plank van Maaike lijkt geen laos te liggen, het lijkt meer gelige gember. In plaats van fingerroot lijkt er op haar snijplank oranje-achtige kurkuma (geelwortel) te liggen, stukjes vis wordt zelfs nog een beetje geel.
Stijn zegt dat de fijngesneden fingerroot bij de gember, de ui, de laurierblad en het citroengras moet, terwijl de kok laos op zijn plank heeft liggen. Stijn kan opzettelijk gember hebben gezegd in plaats van laos. Of hij kent het verschil niet, zijn laurierblad moet citroenblad zijn. Of hij houdt zich expres van de domme.
Maar Maaike is ook niet te vertrouwen. Als Rik aan het begin vraagt wat ze van het eten vinden noemt Maaike fish amok (weer een vooruitziende blik). Maaike lijkt kurkuma gesneden te hebben, terwijl Roos fingerroot leek te schillen, vreemd. En Maaike heeft fish amok gegeten, dan zou zij moeten weten dat er nooit zoveel gember in hoort als zij heeft gehakt, zeker als de kok eigenlijk laos heeft gebruikt en geen gember. Dus of Maaike heeft/krijgt door dat Stijn loopt te mollen en zegt hier niets over, of zij loopt zelf te mollen.