Overzicht opdrachten

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. OnvoorspELBAar (9.3)
2. Meesterwerken (9.2)
3. Meeslepend (8.8)
4. Achter je rug (8.7)
5. Groeten uit Florence (8.6)
  1. Vragenvuur (5.4)
2. (Weer) achter je rug (7.4)
3. Stuk voor stuk (7.6)
4. Meer of min (7.6)
5. Fortuin? (7.8)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Spiegelbeeld
Tien semi-nieuwe kandidaten zijn verspreid neergestreken in een slaperig Italiaans dorpje. Ze moeten op zoek gaan naar elkaar en naar lange spiegels, waarop uitspraken zijn genoteerd. De spiegels moeten op een rij worden gezet, waarna ieder bij de uitspraak moet gaan staan die ze vooraf in een brief aan de mol hebben geschreven.
8.1 Log in!
 Gastenlijst
Acht kandidaten moeten zoveel mogelijk Italiaanse namen verzinnen. Deze moeten ze vervolgens in het dorp zoeken & uitnodigen voor een diner. De overige twee kandidaten moeten inzetten voor welke namen daadwerkelijk personen worden gevonden.
7.9 Log in!
 Achter je rug
De kandidaten zien een serie open kistjes met inhoud. Ze lopen naar een persoon, die een oud-mol blijkt te zijn. De oud-mol heeft tips en informatie. Op de terugweg mogen de kandidaten de inhoud uit 1 kistje pakken - ze mogen echter nooit teruglopen naar een eerder kistje.
8.7 Log in!
Aflevering 2
 Steenrijk
De groep wordt opgesplitst naar een vier- en een vijftal. Beide groepen moeten een route afleggen met manden stenen. Deze stenen kunnen worden ingewisseld voor andere stenen die geld waard zijn. Als de groepen elkaar bij een vermenigvuldigingspunt ontmoeten, verdienen ze het geld.
7.9 Log in!
 Meeslepend
Laseropdracht! De kandidaten mogen met laserpistolen schieten, ze moeten niet afgeschoten worden, er is een parcours, er is een beetje geld, er zijn jokers-op-naam. Maar vooral dus: laseropdracht.
8.8 Log in!
 Vragenvuur
In tweetallen moeten de kandidaten zo eenvoudig mogelijke vragen verzinnen & beantwoorden over het mysterieuze onderwerp.. ItaliŽ. Topografie blijkt lastig, net als vragen verzinnen en eigenlijk verder ook alles.
5.4 Log in!
Aflevering 3
 Sleutel bos
In een bos zijn de kandidaten vastgeketend aan bomen. De ketenen bevatten meerdere sloten, die via de juiste sleutels op overvloedige sleutelbossen kunnen worden geopend. Elke kandidaat kan bij kokers met geld, dat moet worden doorgegeven aan de kandidaat die op het geld staat.
8 Log in!
 Meer of min
Een aan de afgrond gebouwd dorpje bevat huizen met luiken waarop mingeld te zien is. De helft van de groep moet deze luiken openen; de andere helft moet hen naar de luiken dirigeren.
7.6 Log in!
 Fortuin?
In een vervallen fort moeten Middeleeuwse taken worden uitgevoerd, zoals een poort inrammen, fakkels gooien en een ladder bouwen. Dit levert schilden op, die 200 euro per stuk opleveren als ze worden geraakt bij het afsluitende boogschieten.
7.8 Log in!
Aflevering 4
 Meesterwerken
De meesterschilders van de Renaissance komen aan bod: twee kandidaten moeten elk een schilderij van Leonardo da Vinci naschilderen. Ze krijgen niet het origineel te zien: dat moet de andere kandidaat aan hen beschrijven. Hetzelfde gebeurt met twee andere kandidaten, maar dan voor Michaelangelo. Deze kandidaten moeten vervolgens hun eigen schilderij omschrijven aan de laatste drie kandidaten, die in het Uffizi het origineel moeten zoeken.
9.2 Log in!
 Follow the Money
Tijd voor balletje-balletje (en daarbij bij de neus genomen worden)! Op een plein lopen identiek geklede mensen rond met identieke koffertjes. De kandidaten moeten het juiste koffertje in de gaten houden. Lastig zat: maar achter blijken ze alleen geld te krijgen als ze de juiste oud-mollen op het plein ook hadden herkend. Want met balletje-balletje moet natuurlijk niet te makkelijk ook maar iets te verdienen zijn.
8.4 Log in!
 Groeten uit Florence
Bij verschillende kraampjes hangen ansichtkaarten van Florence met een geldbedrag erop. De locatie van de kaart moet worden opgezocht. Vervolgens moet, vanaf de juiste locatie en het juiste perspectief, een foto worden gemaakt waarop de kaart en locatie naadloos op elkaar aansluiten. Als dat allemaal complex klinkt: het was ook mogelijk om lekker op de draaimolen te gaan zitten. :)
8.6 Log in!
Aflevering 5
 Stuk voor stuk
Op een strand moeten grote, houten puzzelstukken (die de opdrachten uit de voorgaande 12 afleveringen beschrijven) op de juiste manier in elkaar steken. Ook voor de kijker was de juiste oplossing lastig te volgen, dus dit zal weereens de laagste pot ooit worden.
7.6 Log in!
 Route beschrijving
In drie cabrio's gaan de kandidaten lekker toeren door de omgeving. Ze hebben elk de route van een ander team, wat gedurende een constant groepsbelgesprek moet worden doorgegeven. Chaos natuurlijk. Zeker als Tygo en Nikkie ineens niets meer van zich laten horen. Typisch.
8.6 Log in!
 OnvoorspELBAar
Behalve dat Tygo en Nikkie keihard zijn ontvoerd! Plottwist! Ze worden gedwongen om... een superawesome heli-trip te maken naar een Mediterraan eiland. De anderen moeten ze in 24 uur vinden, en beginnen een epische roadtrip. Remember kids: road trips are coool. Zo cool, dat de tweede helft van de opdracht pas in de volgende aflevering zit. Das wel heel cool dan.
9.3 Log in!
Aflevering 6
 OnvoorspELBAar (deel 2)
We gaan gewoon lekker met die roadtrip! Nikkie en Tygo moeten zichzelf met een ijzerzaag uit ketenen bevrijden (om vrijgesteld te zijn van de dubbele executie), terwijl de anderen op Elba een serie opdrachten moeten doen om het tweetal uit te breken voordat ze zichzelf hebben verlost.
8.4 Log in!
Aflevering 7
 (Weer) achter je rug
We herhalen een opdracht! De kandidaten mogen wederom langs bakjes lopen, met een oud-mol babbelen, en nadien iets uit een bakje pakken. Wederom is het eerste bakje leegehaald. Ditmaal levert de keuze voor een ?-envelop echter informatie over het handschrift van de mol op.
7.4 Log in!
 Wegdenken
Er moeten, vooraf bepaalde, woorden worden gevormd via letters die op wijnvaten staan. Deze moeten naar elkaar worden gerold, terwijl de vaten Corona-proof langs een lange laan staan opgesteld.
8.1 Log in!
 Mijn geluid
Na het handschrift van de mol krijgen ze nu het stemgelu-.. Nee, dat is niet waar. In rammelende mijnkarretjes moeten de kandidaten persoonlijke vragen & antwoorden naar elkaar schreeuwen. De vragen zijn lastig - de antwoorden geÔmproviseerd.
7.8 Log in!