TheorieŽnoverzicht

 


Geen zin om zelf het hele forum door te spitten op zoek naar hints en theorieŽn? Geen probleem! Elke week zorgen we ervoor dat je de beste, leukste en meest vergezochte hints en theorieŽn hier terug kunt vinden in een handig overzicht.

Ga naar:

Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3

Aflevering 1

De titel van de aflevering is De tijd zal het leren. Al een dag na de livestream ontdekte een onderzoekende molloot dat het plaatje van een masker met ogen erachter is samengesteld uit een stockfoto van een masker en een WIDM-foto van Kim-Lian. (x) Verwijst "De tijd zal het leren" naar de vraag of we hier weer te maken hebben met een hint van het kaliber priesterhint (WIDM 13) en kloosterhint (WIDM 16) die in een veel te vroeg stadium de Mol al ontmaskert? Dat Kim-Lian in haar pleidooi "kijk in mijn ogen" zegt en Riks herhaaldelijke "wie verbergt zijn ware gezicht?" doen het ergste vrezen.
We zien en horen Glen bij Rik "aftroeven" zeggen. Herhaalt hij gewoon wat Rik zegt of zien we hier de Mol die de indeling van de groepen maakt? (x)
Bij de opdracht Avondklok moet de tijd worden stilgezet op 11:22 uur. De letter K is de elfde letter van het alfabet. Het is de 22e serie WIDM. K22 -> Kim-Lian (die zich ook Kim noemt) is de 22e Mol? (x)

Een combinatie van de titel en het tijdstip 11:22 vormt een mogelijke hint naar Laetitia (of eventueel naar Arno). In de aflevering komt op tijdstip 11:22 Arno naar Rik gelopen. Rik stelt meteen de vraag: "Een schot voor de boeg: Wie is de Mol?", waarop Arno (na "ik niet") als antwoord geeft: Laetitia. (x)
"De tijd zal het leren" kan ook eenvoudigweg een verwijzing zijn naar GTST-acteur Everon. (x) Daarnaast merkt Lavezzi in zijn programma Mollenstreken (x) op dat Everon een shirt draagt met het getal 33 erop. 11:22 -> 11 + 22 = 33.

Aflevering 2

De tweede aflevering heet Zwijgen. Het spreekwoord luidt "Spreken is zilver, zwijgen is goud." De gouden ballonnen het meeste waard als ze door het laatste duo doorgeprikt werden. Kim-Lian en Sahil prikten al een gouden ballon door toen dit nog niks opleverde. Is een van hen de Mol en verwijst de titel daarnaar? Of verwijst het naar een van de "golden boys" Arno en Everon die als laatste duo elk 300 euro verdienden door elk twee gouden ballonnen door te prikken? (x) Daarnaast is Arno "op zoek naar de gouden aanwijzing". (x) Hila gaat in de derde opdracht op zoek naar een goudkleurig jasje. (x)
Wat verder over de gouden ballonnen gedacht kan je via de voetbalprijs "Ballon d'Or" (gouden bal, maar ballon in het Frans is ook ballon in het Nederlands) bij sportverslaggever Fresia terechtkomen. (x)
Of moeten we gewoon letterlijk naar iemand zoeken die deze aflevering iets met zwijgen te maken heeft? Bijvoorbeeld Welmoed die verzwijgt dat ze nůg een joker achtergehouden heeft. (x) Of Arno, Hila en Kim-Lian die we bij de test niets horen zeggen. (x)

Rik zegt dat de dobbelstenen bij de eerste opdracht op ťťn moeten liggen. Welmoed is presentatrice van de talkshow Op1. (x)
Wanneer we de dobbelstenen voor het eerst te zien krijgen is de som van de ogen die boven liggen 92. Hila en Sahil zijn beiden geboren in 1992. (x)

Aflevering 3

De titel van de aflevering is Nietszeggend. Dit zou een verwijzing naar Kim-Lian kunnen zijn die haar zakje op 1500 euro laat vallen pas nadat Welmoed dit al deed. Dit was dus helemaal niet nodig en een nietszeggende actie, wellicht van een Mol die goede sier wil maken.

Aan het eind van de eerste opdracht hoeft Rik niet meer te zeggen dat er niets verdiend is, want Everon maakt de som al voor hem: 250 - 250 euro = nul euro. Verwijst nietszeggend hiernaar? (x)
Of verwijst het naar een ander opvallend moment van Everon? Namelijk wanneer Rik zegt dat Everon met lege handen vertrekt nadat Thomas zijn zakje op drie jokers heeft laten vallen. We zien Everon gepijnigd kijken en zwijgend wegsjokken. (x)
We zien af en toe de vlag van AlbaniŽ in beeld met daarop een dubbelkoppige adelaar. De betekenis van de naam Arno is "machtige adelaar". Natuurlijk wordt de Mol niet bij het land van bestemming uitgezocht of andersom, maar als Arno inderdaad de Mol is, is het wel leuk om de tweekoppige adelaar veel in beeld te laten komen als verwijzing naar Arno die als Mol twee gezichten heeft. In het begin van aflevering 1 is een hele grote vlag mooi vertraagd wapperend in beeld. Maar de vlag komt bijvoorbeeld ook terug op de middelste planken in het vrijstellingenduel van aflevering 3. (x)
Wanneer Rik bij de executie vraagt of Hila de zwarte vrijstelling heeft bemachtigd horen we haar niets zeggen. De beelden maken duidelijk dat ze de zwarte vrijstelling bemachtigd en ingezet heeft. Ook dit moment is een mogelijke verklaring voor de titel van de aflevering die bijna altijd naar de Mol verwijst. (x)