Overzicht opdrachten

Opdrachten top 5

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Koffereliminatie (9.2)
2. Toonaangevend (8.8)
3. Abvallers (8.7)
4. Padvinders (8.7)
5. Per definitie (8.6)
  1. Om leiding (6.5)
2. Zandlopers (6.9)
3. Uitvlakken (7.1)
4. Het Schip Ingaan (7.1)
5. Roadtrip (7.3)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Moltelefoon
De kandidaten krijgen van oud-mol Everon te horen of zij dit jaar kandidaat of mol zijn en moeten onder toeziend oog van de rest hun gezicht in de plooi houden.
7.3 Log in!
 Gulden Middenweg
De kandidaten moeten per tweetal uit een box met stippen ontsnappen door vragen te beantwoorden en binnen de tijd bij Rik aankomen.
8.1 Log in!
 Toonaangevend
De kandidaten worden opgesplitst. …ťn groep moet zorgen dat ze feilloos met het koor mee kunnen zingen, terwijl de andere groep opdrachtjes kan spelen om mee koorleden vrij te spelen. Ook moeten zij de geldbedragen verdelen.
8.8 Log in!
Aflevering 2
 Stalen zenuwen
De kandidaten moeten buizen vullen met balletjes. In het geheim werkt afvaller Sarah aan een zenuwspiraal. Elke kee als zij die raakt komt er een drone om de kandidaten een 'leven' af te snoepen. Bovendien krijgen de kandidaten dan een stroomschok....
7.7 Log in!
 Kunstgreep
De kandidaten worden verdeeld in twee groepen. 1 groep moet met behulp van attributen graffiti-schilderingen namaken. Een andere groep moet de juiste schilderingen fotograferen, waarna groep 1 weer meer onderdelen van een rebus krijgt om op te lossen.
8.2 Log in!
Aflevering 3
 Om leiding
De kandidaten moeten in bepaalde samenstellingen op Quad's op knoppen drukken
6.5 Log in!
 Per definitie
De kandidaten moeten de juiste betekenis van een Afrikaans woord kiezen. De afleiders worden door de medekandidaten bedacht. Hiermee kunnen jokers verdiend worden.
8.6 Log in!
 Het Schip Ingaan
De kandidaten moeten op een schip sleutels en aanwijzingen vinden. Uiteindelijk moet 1 groepje kandidaten naar Rik. Daar krijgen ze de keuze; geld of jokers?
7.1 Log in!
Aflevering 4
 Padvinders
In een doolhof moeten de kandidaten op zoek naar enveloppen. Met knoppen kunnen ze extra deuren openen, maar ze moeten oppassen voor de jagers!
8.7 Log in!
 Een(d)zame hoogte
De kandidaten moeten een eend een berg op trekken. Ondertussen wordt er vanuit een vliegtuigje een telefoonnummer geseind naar deze kandidaten. Ze mogen namelijk de envelop met het vraagteken namelijk niet openen!
8.5 Log in!
 Koffereliminatie
De kandidaten krijgen elk hun eigen scherm te zien. Vervolgens kan de afvaller zijn/haar lijf redden door een van de drie koffertjes met het hoogste bedrag te pakken te krijgen. Lukt dit dan valt de tweede slechtste kandidaat af. De koffertjes bevatten geld uit de pot tot nu toe. Het geld dat bij de afvaller terecht komt verdwijnt uit de pot. De twee kandidaten met het hoogste koffertje worden meegenomen voor een volgende opdracht.
9.2 Log in!
Aflevering 5
 Altaar ego
De kandidaten moeten kerkgangers op de juiste plek zetten. Dit moeten ze doen door aan deze kerkgangers informatie te vragen op straat.
8.5 Log in!
 Verschijning
De kandidaten moeten zowel binnen als buiten het spookhotel enkele aanwijzingen ontcijferen om achter een karaktereigenschap te komen. Wanneer deze eigenschap juist is kunnen ze aan het eind een psychologisch spel spelen met een keuze tussen een joker of geld.
8.6 Log in!
Aflevering 6
 Roadtrip
De kandidaten gaan in twee groepen op roadtrip. Bij deze roadtrip moeten ze enkele deelopdrachten uitvoeren; op struisvogeleieren lopen, struisvogels zoeken en pijl en boog schieten. Ook moeten de kandidaten kiezen of ze een kist willen meenemen. Kiezen de kandidaten geen kist, dan blijken ze achteraf vrijgesteld van eliminatie.
7.3 Log in!
Aflevering 7
 Uitvlakken
De kandidaten gaan paragliden. Ze moeten op een vak landen om geld of jokers te verdienen. Tijdens het paragliden kunnen ze kort overleggen wie waar landt.
7.1 Log in!
 Zandlopers
De kandidaten doen een afvalrace op het strand. Wie als laatste overblijft, wint 1935 euro en een molafspraak.
6.9 Log in!
 Analoge test
De kandidaten maken de test analoog: de vragen staan op papier en hangen verspreid door een doolhof. Ze kunnen hierbij elkaars antwoorden inzien.
8.5 Log in!
Aflevering 8
 Focusgroep
De kandidaten moeten op safari een drieluik maken. Degene met het beste drieluik volgens een expert wint zijn/haar envelop. Maar er kan nog geruild worden, dus de kandidaten moeten hun pokerface houden.
8 Log in!
 Vuurproef
De kandidaten moeten codes bemachtigen om bepaalde sloten te openen. Dit doen ze door hun tegenstanders met een lasergun uit te schakelen. Zijn ze te laat? Dan gaat het geld in vlammen op.
7.8 Log in!
Aflevering 9
 Abvallers
De kandidaten moeten abseilen en onderweg telefoontjes opnemen van de afvallers. Luisteren ze goed naar hun hints, dan kunnen ze 2000 euro verdienen door het openen van de goede doos.
8.7 Log in!
 Van ruilen komt huilen
De kandidaten moeten op hoge snelheid op het water van kledingstukken ruilen. De goede combinatie(s) leveren geld op.
8.2 Log in!