Opdrachtenoverzicht

Opdrachten Top 5

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. DÍA DEL TOP(IT)O (8.9)
2. Op je tellen passen (8.5)
3. Genoten (8.5)
4. Overtuigend? (8.4)
5. Uitzitten (8.2)
  1. Afwegen (3.3)
2. Hoog spel spelen (4.7)
3. Op elkaar rekenen (5.6)
4. Het gebaande pad? (6)
5. Uitkomst bieden (6.2)

Opdrachten


Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 DÍA DEL TOP(IT)O
Op Día del Topo (het feest van de Mol) moeten de kandidaten op zoek gaan naar een topito. Als het ze lukt om deze binnen de tijd bij de waarzegster in te leveren verdienen zij een vrijstelling, maar ondertussen worden ze gesaboteerd door de Mol.
8.9 Log in!
 Speeddate
De kandidaten gaan speeddaten. Degenen met een vrijstelling moeten ervoor zorgen dat ze niet ontdekt worden, om hun vrijstelling te behouden. Iedere vrijstelling die ontdekt wordt levert 1000,- euro op.
6.7 Log in!
 Afschilderen
Vijf kandidaten met oog voor detail tekenen zelfportretten van Frida Kahlo na. Twee andere kandidaten moeten de originele schilderijen aanwijzen. De schilderijen waaruit zij kunnen kiezen worden verzameld door drie andere kandidaten, die 25 cijfercodes moeten kraken.
8.1 Log in!
Aflevering 2
 De Molympische Spelen
Zes kandidaten rennen een estafette om enveloppen te verzamelen waarin aanwijzingen zitten. Hiermee kunnen de andere kandidaten borden plaatsen op de tribunes. Als ze dit goed doen zullen er getallen af te lezen zijn die bedragen vormen. Als er een volledig bedrag gevormd is moeten de kandidaten een keuze maken: cashen of doorspelen voor een hoger bedrag.
6.4 Log in!
 Uitzitten
De kandidaten verdelen zich over twee groepen: “de waaghalzen” en “degenen die dat niet zien zitten”. De waaghalzen beklimmen een berg, terwijl ze ondertussen informatie uit een podcast moeten onthouden. De rest van de kandidaten krijgt van Rik de opdracht om lekker te gaan zitten. Iedere keer dat zij opstaan verstoren ze de podcast van de kandidaten op de berg.
8.2 Log in!
Aflevering 3
 De violen stemmen
De kandidaten spelen een pubquiz. Iedere ronde komt er een orkest aan tafel om een liedje ten gehore te brengen. Ieder liedje kost 200 euro uit de pot. Hierna worden twee vragen gesteld. Bij een goed antwoord wordt de inzet verdubbeld, en wordt dus 400 euro verdiend. Op ieder moment mogen de kandidaten beslissen om te stoppen zodat ze geen geld meer uit hoeven te geven uit de pot. Hun kans om geld te verdienen is daarmee dan ook verkeken.
7.8 Log in!
 Stad en land aflopen
Verspreid over de kruispunten van Zona Rosa zijn voor iedere kandidaat enveloppen te vinden. Per kruispunt moeten de juiste kandidaten samenkomen. Iedere keer dat dit lukt wordt er 150 euro verdiend. Daarnaast kunnen de kandidaten nog eens 800 euro verdienen als ze de doorloper op weten te lossen. Om dat te laten lukken moeten de juiste kandidaten hun enveloppen openen en de plaatsnaam meenemen die zich het verste van Amsterdam bevindt. Deze plaatsnaam vullen ze in, in de doorloper, achter het kruispunt waar ze deze informatie gevonden hebben.
8.1 Log in!
 Er mee worstelen
Een deel van de kandidaten gaat een worstelwedstrijd bekijken en probeert met iedere luchador een selfie te maken. Op straat proberen andere kandidaten met behulp van de locals de namen te achterhalen van alle luchadors in de arena. Deze namen inclusief schetsen worden verzonden naar de laatste groep kandidaten. Zij proberen in een hotel de namen en de selfies van de worstelaars met elkaar te koppelen. Voor iedere luchador die met alle vier de kandidaten op de foto én waar de juiste naam aan wordt gekoppeld, wordt geld verdiend.
7.8 Log in!
Aflevering 4
 Kijken, kijken, wel kopen
Op de markt probeert de helft van de kandidaten 10 items te kopen die duurder lijken dan de items die Rik heeft gekocht, maar dan met een kleiner budget. De andere helft maakt een fietstocht. Onderweg komen ze telefoonnummers tegen waarmee ze extra geld kunnen verdienen voor hun medekandidaten. Tenminste, als ze zich niet laten verleiden door het keuzemenu. Bij de markt moeten de fietsers uiteindelijk de items aanwijzen die zij er het duurst uit vinden zien. Ieder goed gekozen item is geld waard. Ondertussen is het de vraag of het de eerste drie afvallers lukt om kans te maken op terugkeer in het spel.
7.8 Log in!
 Hoog spel spelen
Een van de afvallers zal terugkeren in het spel. Door zo snel mogelijk een toren te bouwen wordt bepaald wie de grootste kans heeft om terug te keren.
4.7 Log in!
 Op het spel zetten
De kandidaten verdelen zich over twee boten. Ze hebben zo lang als de boottocht duurt om zo veel mogelijk spelletjes met succes te volbrengen. Wanneer kandidaten beginnen aan een spel moeten ze deze ook goed doen om geld te verdienen, anders komt er mingeld in het spel.
6.6 Log in!
Aflevering 5
 Op elkaar rekenen
Terwijl drie duo’s plaatsnemen in een paardentaxi. Het laatste duo gaat aan de slag met vlaggen. Dit duo moet erachter komen welke kleuren vlaggen overeenkomen met de getallen die Rik tegen hen heeft genoemd. Als ze dat goed doen kunnen zij de drie duo’s die een ritje met de paardentaxi hebben gemaakt vertellen welke kleuren bedragen zij bij elkaar op moeten tellen om op het te verdienen bedrag uit te komen. Als ze aan Rik kunnen vertellen wat het te verdienen bedrag is, komt dat in de pot.
5.6 Log in!
 Het gebaande pad?
De kandidaten bevinden zich op de Plaza Grande te Mérida. Rondom het plein hangen molpinata’s met inhoud. De kandidaten krijgen een heleboel telefoontjes, met een aanwijzing over welke pinata’s ze kapot moeten slaan. Met de inhoud daarvan komen ze achter de locatie van het geld. Maar een foute pinata kapotslaan levert mingeld op, min 250 euro. De penningmeester mag vervolgens samen met één andere kandidaat naar de bestemming rijden waar ze denken dat het geld gevonden kan worden.
6 Log in!
 Afwegen
De kandidaten ontmoeten Rik bij de ruïnes van een oude Mayatempel waar hij ze een voorstel doet om troeven te kunnen verdienen. Maar: Hoe gretiger je bent, des te groter het risico dat de prijs die je hiervoor betaalt hoog is.
3.3 Log in!
Aflevering 6
 Niets is iets
In het speelveld staan vier tafels met daarop een negatief getal. In het veld kunnen de kandidaten stenen vinden met positieve Maya cijfers. Door de stenen met de juiste getallen op de tafels te stapelen moeten de kandidaten het negatieve getal wegwerken tot exact nul. Als een steen eenmaal gepakt is moet deze gebruikt worden in één van de stapels. Als een stapel is afgesloten met een sluitsteen mag de stapel niet meer veranderd of geopend worden.
7.8 Log in!
 Bij elkaar passen
De kandidaten begeven zich tussen een groep dansers die ieder van elkaar verschillen door uiterlijke kenmerken. Elke ronde krijgen ze informatie van Rik over welke dansers van de dansvloer geëlimineerd moeten worden, en deze info moeten ze vervolgens aan elkaar doorgeven. Bij twee kandidaten gaat vervolgens een groen licht branden: zij moeten de dansvloer op om in 30 seconden alle dansers af te tikken die voldoen aan de instructies van Rik. Als het de kandidaten lukt om alle juiste personen van de vloer te verwijderen, zullen de personen overblijven die geld waard zijn voor de pot.
7.9 Log in!
Aflevering 7
 Genoten
De kandidaten spelen muzikale deelopdrachten om de dirigent van een strijkorkest te kunnen voorzien van partituren. Als alle deelopdrachten met succes volbracht worden zal het orkest alle partituren in handen hebben om de volledige leader van Wie is de Mol? te kunnen spelen. Voor iedere partituur die wordt vrijgespeeld verdienen de kandidaten geld voor de pot.
8.5 Log in!
 Overbrengen
De kandidaten serveren vandaag een brunch. Twee kandidaten zijn verantwoordelijk voor het runnen van het restaurant, de andere vier halen de gasten op in een tuk-tuk. Iedere gast die op tijd in het restaurant wordt afgeleverd kan geld opleveren voor de pot. Tijdens de opdracht proberen de kandidaten informatie over de gasten te weten te komen. Na de brunch moeten ze de gasten op alfabetische volgorde van voornaam zetten. Voor iedere gast die op alfabetische volgorde in de rij staat wordt diens leeftijd in euro’s, keer twee, verdiend voor de pot.
7.8 Log in!
 Uitkomst bieden
De kandidaten worden één voor één bij Rik geroepen. Voor 500 euro uit de pot mogen ze 10 finale-testvragen inzien. Hierna komen alle kandidaten nogmaals bij Rik. De kandidaten die niet in de envelop hebben gekeken mogen geld bieden uit de pot om kans te maken op een vrijstelling, en moeten een naam gokken van een medekandidaat die wel in de envelop heeft gekeken. Degene met het hoogste bod krijgt de vrijstelling, mits diegene inderdaad een naam heeft gegokt van iemand die heeft gekeken. Het ingezette bedrag gaat uit de pot.
6.2 Log in!
Aflevering 8
 Overtuigend?
De kandidaten trotseren het speelveld waar overal schutters op de loer liggen. Als ze geraakt worden gaan er 2 minuten van hun speeltijd af. Elke kandidaat (één tegelijk) bouwt een kaartenhuis: 1 laag levert geld op twee lagen één joker en drie lagen 2 jokers. De opbrengst van de deelopdracht wordt meegenomen naar de poortwachter aan het einde van het speelveld - degene die door de groep het meest wordt vertrouwd. Als diegene een kandidaat afschiet met jokers in bezit, mag diegene de jokers hebben. Schiet de poortwachter iemand af met geld? Dan komt het niet in de pot.
8.4 Log in!
 Goed op dreef?
De kandidaten zijn verdeeld over twee duo’s die in kano’s woorden van de bodem opvissen. De andere kandidaat verzamelt deze woorden en probeert grammaticaal correcte zinnen te maken. De duo's in de kano's mogen maximaal 5 woorden aan boord hebben. Per woord in een correcte zin wordt 30 euro verdiend voor de pot. Voor ieder woord dat wel opgevist is maar niet gebruikt wordt, gaat er 100 euro uit de pot.
7.4 Log in!
Aflevering 9
 Op je tellen passen
De kandidaten gaan ziplinen. Aan het begin van de opdracht kiest iedere kandidaat een buideltje uit waar geld voor de pot in zit. De buideltjes zitten op slot en de kandidaten weten niet in welk buideltje welk bedrag zit. Onderweg komen de kandidaten afbeeldingen tegen van mythologische Maya-wezentjes: Bij deze afbeeldingen staan namen van lichaamsdelen in het Yukateeks Maya beschreven. Aan het einde van het parcours krijgen ze hier een vraag over, bij een juist antwoord krijgen ze de sleutel van hun buideltje. Onderweg kunnen de kandidaten echter afvallen in een puzzelduel tegen de Mol.
8.5 Log in!
 Per slot van rekening
De kandidaten spelen deze opdracht in het piratenkanaal van Bacalar. Rik heeft vier kistjes in de aanbieding en de kandidaten mogen maximaal vier sleutels op de vier kistjes proberen. In het kanaal drijven tafeltjes met daarop sleutels met namen. Onder water zijn geluidsfragmenten te horen. De sleutels die horen bij de namen die niet genoemd worden zijn de sleutels die nodig zijn om de kistjes te openen. Als de kandidaten eenmaal aankomen bij Rik doet hij ze een nieuw voorstel. Als ze het aandurven om de gok te wagen om maar één sleutel op één kist te proberen, en hier zit het geld in, verdubbelt Rik de inhoud tot 3870 euro.
7.7 Log in!