Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
416 gasten en 11 vaste bezoekers (Lucy, RoyL, de_witte, belg, MoleBuster, Mollenmania, Lukie4, Miepmandarijn, FrankLapidus, D*N, Gupp)
Activiteitenagenda
6 Juli
Forum Zomersoap
9 September
Tweestrijd Online
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight
Poll
Vraag: Wie had het rode scherm?
Bertrand - 38 (40.9%)
Davey - 7 (7.5%)
Eline - 19 (20.4%)
Hans - 13 (14%)
Robin - 4 (4.3%)
Sam - 12 (12.9%)
Totaal aantal stemmen: 93

Pagina's: 1 [2] 3 4
  Print  
Auteur Topic: [aflevering 3] poll: Wie had het rode scherm?  (gelezen 10846 keer)
good-riddance
Winnaar ER-pool 2016
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
« Antwoord #20 Gepost op: 22.02.2017, 20:57:27 »

Ze zijn echt niet op hun achterhoofd gevallen hoor, bij Vier. De beelden die wij te zien krijgen zijn natuurlijk niet van dezelfde informatie voorzien als de beelden die de kandidaten te zien kregen. M.a.w.: zelfs al zet je zo'n brilletje op, dan zie je nog steeds niets bijzonders.

Kan, maar het is het proberen waard, vind ik. Al helemaal als iemand zo'n dergelijke bril toevallig thuis heeft liggen is het een fluitje van een cent om het even te checken. Voor hetzelfde geldt werkt het immers gewoon. Ik wil in principe wel het risico nemen en hem bemachtigen indien mogelijk (mits het niet te duur is) maar ik kom er niet achter hoe het (exact) heet. En dat is toch echt noodzakelijk. Er word gespeculeerd dat het waarschijnlijk een 3-d bril o.i.d is, maar als je het wil testen, lijkt het me wel zo verstandig dat je het concreet en 100% zeker weet (anders loop je het risico een verkeerde te bemachtigen, want andere soorten brillen zullen wellicht een geheel andere werking hebben) het lijkt me sowieso verstandig om éérst even te informeren/navraag te doen bij experts die er werkelijk écht verstand van hebben, want het heeft natuurlijk geen zin om dat ding te kopen als het gewoonweg niet waarneembaar is vanaf de bank.

Een ander alternatief zou kunnen zijn: een oproep doen of iemand die zo'n ding toevallig thuis heeft, het even kan testen. Maar ja, de gemiddelde 'molloot' heeft vast niet zo'n brilletje ter beschikking, laat staan de wil om dat even voor ons te testen. Hmm, ik denk dat dit een verloren zaak is. Jammer, want ik zou het graag willen testen/weten.
Gelogd
molecula
Offline Offline


I'm gonna rope you

« Antwoord #21 Gepost op: 22.02.2017, 21:04:42 »

Er word gespeculeerd dat het waarschijnlijk een 3-d bril o.i.d is, maar als je het wil testen, lijkt het me wel zo verstandig dat je het concreet en 100% zeker weet
Zie mijn reactie in het topic van de opdracht. Het kan volgens mij geen 3D bril zijn, want die filtert enkel gepolariseerd licht eruit, dat ook te zien is voor de gewone kijker zonder bril. Maar welke techniek er ook gebruikt is, denk ik dat het niet reproduceerbaar is vanaf de bank, omdat gewone TVs waarschijnlijk niet het  licht uitzenden dat die bril nodig heeft om rood of groen te onderscheiden.

EDIT: Ik bedenk me net, wellicht kan toch een vergelijkbare techniek gebruikt zijn. Als het beeld licht genoeg is, en het scherm was wit, zouden ze er genoeg kleurinfo in kunnen stoppen dat het voor de gewone kijker niet zichtbaar is, maar voor degene met de bril wel. Bijvoorbeeld met horizontaal gepolariseerd groen en verticaal gepolariseerd rood en blauw licht, lijkt het voor de gewone kijker wit, maar iemand ziet groen met een bril die alleen horizontaal gepolariseerd licht doorlaat. Dat is dus geen 3D bril met 2 verschillende glazen, maar eentje waarbij beide glazen hetzelfde filter hebben. Op dezelfde manier kan je ook een rood scherm maken.

Hoe dan ook, we kunnen het thuis niet reproduceren.
« Laatste verandering: 22.02.2017, 21:19:26 door molecula » Gelogd
bananana
Offline Offline

« Antwoord #22 Gepost op: 22.02.2017, 21:06:23 »

Ik denk aan Hans. De aanval inzetten door een slecht verhaal op te hangen dat hij het wel zou vertellen als hij rood zou krijgen (waarom zou hij dat doen, zeker nadat eerder iedereen hem direct terug naar belgie had gewild?). Hij is natuurlijk hartstikke slim. Het hoort ook bij het spel, iedereen zou zijn best doen om te kunnen blijven, hij bleek gewoon rustig, en hij heeft nu de info over wie de mol dus niet is. goed gedaan!
Gelogd
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #23 Gepost op: 22.02.2017, 21:10:12 »

Ik snap je redenering vanuit Davey als Mol gezien, Moedermol. Maar je zegt dat Davey zich niet uit de tent laat lokken door Robin om een verdachte te noemen. Ik zie niet zo goed waarom dat Davey mols zou maken. Ik denk eerder dat de Mol of iemand verdacht probeert te maken die geen rood had of zichzelf dan dat ie helemaal geen verdachte noemt.

Dat ligt er maar net aan wat de moltactiek is. Wil de mol een actieve rol en kandidaten beschuldigen  of wil de mol alleen maar voorkomen dat de kandidaat met het rode scherm het meest genoemd zou worden.

Ik denk dat de mol vooral zal meebewegen met de groep om niet op te vallen. De hele groep was afwachtend en durfde niet met beschuldigingen te komen. Laat de groep het werk maar doen en alleen ingrijpen als het nodig is.

Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #24 Gepost op: 22.02.2017, 21:22:07 »

Dat ligt er maar net aan wat de moltactiek is. Wil de mol een actieve rol en kandidaten beschuldigen  of wil de mol alleen maar voorkomen dat de kandidaat met het rode scherm het meest genoemd zou worden.

Ik denk dat de mol vooral zal meebewegen met de groep om niet op te vallen. De hele groep was afwachtend en durfde niet met beschuldigingen te komen. Laat de groep het werk maar doen en alleen ingrijpen als het nodig is.

Ik ben het met je eens dat meebewegen ook een moltactiek kan zijn. En als Sam het rode scherm had is het gedrag van Davey inderdaad mols. Maar zonder de aanname dat Sams scherm rood was - een aanname die ik onwaarschijnlijk vind omdat hij zo ontspannen overkomt, wat Robin ook zegt - zie ik het molse in het gedrag van Davey niet.
Gelogd
good-riddance
Winnaar ER-pool 2016
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
« Antwoord #25 Gepost op: 22.02.2017, 21:48:22 »

Zie mijn reactie in het topic van de opdracht. Het kan volgens mij geen 3D bril zijn, want die filtert enkel gepolariseerd licht eruit, dat ook te zien is voor de gewone kijker zonder bril. Maar welke techniek er ook gebruikt is, denk ik dat het niet reproduceerbaar is vanaf de bank, omdat gewone TVs waarschijnlijk niet het  licht uitzenden dat die bril nodig heeft om rood of groen te onderscheiden. EDIT: Ik bedenk me net, wellicht kan toch een vergelijkbare techniek gebruikt zijn. Als het beeld licht genoeg is, en het scherm was wit, zouden ze er genoeg kleurinfo in kunnen stoppen dat het voor de gewone kijker niet zichtbaar is, maar voor degene met de bril wel. Bijvoorbeeld met horizontaal gepolariseerd groen en verticaal gepolariseerd rood en blauw licht, lijkt het voor de gewone kijker wit, maar iemand ziet groen met een bril die alleen horizontaal gepolariseerd licht doorlaat. Dat is dus geen 3D bril met 2 verschillende glazen, maar eentje waarbij beide glazen hetzelfde filter hebben. Op dezelfde manier kan je ook een rood scherm maken. Hoe dan ook, we kunnen het thuis niet reproduceren.

Dank voor de info. Ik heb er té weinig verstand van om je te kunnen volgen, maar ik neem het graag van je aan. Jammer dus, dan kunnen we er kennelijk niet voortijdig achter komen.
« Laatste verandering: 22.02.2017, 21:58:43 door good-riddance » Gelogd
Moedermol
Offline Offline


« Antwoord #26 Gepost op: 23.02.2017, 09:22:31 »

Ik ben het met je eens dat meebewegen ook een moltactiek kan zijn. En als Sam het rode scherm had is het gedrag van Davey inderdaad mols. Maar zonder de aanname dat Sams scherm rood was - een aanname die ik onwaarschijnlijk vind omdat hij zo ontspannen overkomt, wat Robin ook zegt - zie ik het molse in het gedrag van Davey niet.

Het klopt dat het een aanname is. Sam zat overigens ook niet rustig.
Hij zat op het puntje van zijn stoel te schuiven.

De nervositeit van de kandidaten hoeft niets te zeggen of ze een rood scherm gezien hebben. Het groene scherm was een schijnzekerheid. Kandidaten die onzeker waren of ze de goede mol in het vizier hebben wisten dat ze alsnog kanshebber waren om af te vallen.

Robin was deze opdracht en aflevering opvallend rustig en manouvreerde zich in de eerste opdracht in de sleutelpositie. Ik vind hem nog steeds iemand om in de gaten te houden ondanks de 1500 euro die hij net op tijd binnen haalde
Gelogd
hoelahoep
Offline Offline


« Antwoord #27 Gepost op: 23.02.2017, 13:11:38 »

Ik had nog even hoop op een weerspiegeling van het scherm in de brillenglazen.  Nee dus. Cry

Haha ja ik was ervan overtuigd een rode weerspiegeling bij Robin te hebben gezien, maar ik zag het later ook bij een ander... dus zal iets anders geweest zijn

Kan, maar het is het proberen waard, vind ik. Al helemaal als iemand zo'n dergelijke bril toevallig thuis heeft liggen is het een fluitje van een cent om het even te checken. Voor hetzelfde geldt werkt het immers gewoon. Ik wil in principe wel het risico nemen en hem bemachtigen indien mogelijk (mits het niet te duur is) maar ik kom er niet achter hoe het (exact) heet. En dat is toch echt noodzakelijk. Er word gespeculeerd dat het waarschijnlijk een 3-d bril o.i.d is, maar als je het wil testen, lijkt het me wel zo verstandig dat je het concreet en 100% zeker weet (anders loop je het risico een verkeerde te bemachtigen, want andere soorten brillen zullen wellicht een geheel andere werking hebben) het lijkt me sowieso verstandig om éérst even te informeren/navraag te doen bij experts die er werkelijk écht verstand van hebben, want het heeft natuurlijk geen zin om dat ding te kopen als het gewoonweg niet waarneembaar is vanaf de bank.

Een ander alternatief zou kunnen zijn: een oproep doen of iemand die zo'n ding toevallig thuis heeft, het even kan testen. Maar ja, de gemiddelde 'molloot' heeft vast niet zo'n brilletje ter beschikking, laat staan de wil om dat even voor ons te testen. Hmm, ik denk dat dit een verloren zaak is. Jammer, want ik zou het graag willen testen/weten.

Als het zo'n 3d bril is die je in de bioscoop krijgt dan heb ik die misschien nog wel ergens liggen. Of heb je zo'n bril nodig met 1 groen "glas" en 1 rood "glas"? of was dat weer ergens anders voor, ik weet het ook niet meer precies
« Laatste verandering: 23.02.2017, 13:14:12 door hoelahoep » Gelogd
Brtdm
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #28 Gepost op: 23.02.2017, 13:26:51 »

Voor wie zich hier nog afvraagt wat voor bril het was, Het heeft met de polarisatie van de bril en het scherm te maken. Zie deze link voor (engelse) info: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2480089/How-make-screen-INVISIBLE-Scientist-shows-make-monitor-blank-using-3D-glasses.html

Ik heb het ook al in het topic 'een ongewone eliminatie' geplaatst, maar zie dat hier nog wat onduidelijkheid is.
Gelogd

Mollen zijn ook maar mensen.
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #29 Gepost op: 23.02.2017, 13:39:30 »

Voor wie zich hier nog afvraagt wat voor bril het was, Het heeft met de polarisatie van de bril en het scherm te maken. Zie deze link voor (engelse) info: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2480089/How-make-screen-INVISIBLE-Scientist-shows-make-monitor-blank-using-3D-glasses.html

Ik heb het ook al in het topic 'een ongewone eliminatie' geplaatst, maar zie dat hier nog wat onduidelijkheid is.

Dat vragen we ons hier niet af. Hier gaat het om een interessantere vraag. Hilarisch
Gelogd
Supermol1994
Offline Offline

« Antwoord #30 Gepost op: 23.02.2017, 13:41:33 »

Ik heb het even bekeken met een 3D-bril van Pathé, maar daarmee was niets te zien.
Gelogd
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #31 Gepost op: 23.02.2017, 13:42:19 »

Ik heb het even bekeken met een 3D-bril van Pathé, maar daarmee was niets te zien.

 on topic!
Gelogd
Zuurkool
Offline Offline

Geslacht: Man

Dat vind ik nou wel heel apart..

« Antwoord #32 Gepost op: 23.02.2017, 18:34:24 »

Het probleem bij deze opdracht is, is dat de mol ook expres nerveus/zenuwachtig overkomen, zodat hij/zij de stemmen krijgt en niet de daadwerkelijke afvaller. In dit geval waren dat Eline (met haar haar spelen), Annelies (kreeg de meeste stemmen) en Bertrand (rare trekjes, komt niet uit zijn woorden).

De vraag is dus, wat doet de mol bij deze opdracht? Stemmen werven of stemmen van de daadwerkelijke afvaller afhalen door een ander verdacht te maken / de afvaller in bescherming te nemen. Misschien zelf beide..
Gelogd
Mollenmania
Online Online

Geslacht: Man

« Antwoord #33 Gepost op: 23.02.2017, 18:58:41 »

Van Eline weten we dat ze beide deed. Zenuwachtig zijn en de aandacht op iemand met een groen scherm (Annelies) leggen.

Van Annelies weten we alleen dat ze zenuwachtig is. Ik denk zelf wel dat Sam of Bertrand het rode scherm had. Ik vond dat "Ik wil er vanaf zijn" zo geacteerd overkomen. De meeste kandidaten zijn muisstil van de spanning tijdens een executie, en Sam gooit er op verzekerde toon zomaar een zinnetje uit. Als hij een rood scherm had was hij de tweede keer natuurlijk niet gespannen meer.

Wie beschuldigde Bertrand ook alweer? Moet de uitzending nog terugkijken.
« Laatste verandering: 23.02.2017, 19:00:38 door Mollenmania » Gelogd
Zuurkool
Offline Offline

Geslacht: Man

Dat vind ik nou wel heel apart..

« Antwoord #34 Gepost op: 23.02.2017, 20:17:37 »

Hier even een overzicht van de discussie

Inleidende fase
Sam: Degene die rood heeft en zwijgt, moet zich schuldig voelen voor degene die daardoor afvalt
Hans: Probeert de groep te overtuigen van zijn groene scherm, wil niet weer vechten voor een plek
Eline: Probeert de aandacht op Annelies te vestigen, vraagt of zij net aan het wenen was
Annelies: Ontkent te hebben gehuild, moest enkel haar neus even snuiten

Hans-fase
Davey: Denkt niet dat Hans rood heeft
Eline: Denkt ook niet dat Hans rood heeft
Robin: Denkt ook niet dat Hans rood heeft
Annelies: Denkt ook niet dat Hans rood heeft
Hans: De persoon die rood heeft moet zijn verantwoordelijkheid nemen en dat gewoon eerlijk zeggen. Hij impliceert daarbij opnieuw dat hij de waarheid heeft gesproken over zijn groene scherm

Bertrand-fase
Marzena: Vindt dat Bertrand nerveuzer overkwam dan normaal
Bertrand: Lijkt dat prima te vinden. Verdedigt zich door te zeggen dat hij bij het eten nerveuzer was
Marzena: Vindt Bertrand alsnog verdacht en daarna Annelies

Sam-fase
Annelies: Denkt dat Sam een rood scherm heeft gekregen
Robin: Vindt dat Sam er opgelucht uit ziet, hij heeft zeker geen rood scherm gekregen
Davey: Denkt ook dat Sam geen rood scherm heeft gekregen

Stem-fase
Eline: Neemt aan dat het gaat tussen Bertrand en Annelies
Robin: Zegt op Eline te gaan stemmen
Eline: Vindt dat niet verstandig van Robin
Bertrand: Gaat op Annelies stemmen
Eline: Gaat op Annelies of Bertrand stemmen
Bertrand: Vindt dat oké
Annelies: Geeft toe dat zij nerveus is, maar denkt nog steeds Sam
Davey: Verdedigt Sam opnieuw

STEMMING: Annelies 4, Bertrand 2, Sam 1, Eline 1

Zeker:
Annelies -> Sam
Robin -> Eline
Bertrand -> Annelies

Vrij zeker:
Sam -> Annelies (is na het afvallen van Marzena zichtbaar boos op Annelies)
Davey -> Annelies (zegt helemaal in de war te zijn na het groene scherm van Annelies)

Twijfel:
Hans -> Annelies/Bertrand
Marzena -> Bertrand/Annelies
Eline -> Bertrand/Annelies

Na de stemming
Annelies: Zegt dat dit niet haar bedoeling was
Robin: Vindt dat het niet Annelies' schuld was, zij had immers groen
Sam: Vraagt of niemand zich schuldig voelt
Sam: Vind dat Annelies dringend moet leren ontstressen en geeft haar hier indirect de schuld
Gelogd
Zuurkool
Offline Offline

Geslacht: Man

Dat vind ik nou wel heel apart..

« Antwoord #35 Gepost op: 23.02.2017, 20:18:03 »

Wat opvalt is dat Sam niemand verdedigt (ook zichzelf niet) en ook geen verdachten noemt. Het enige wat hij doet is de groep er bewust van maken dat degene die liegt over zijn rode scherm zich diep moet schamen (zowel aan het begin als na de opdracht). Dit in combinatie met de snauw naar Annelies na de opdracht doet mij sterk vermoeden dat Sam een groen scherm heeft gekregen. Als hij rood had, vind ik het belachelijk dat hij hier zo geïrriteerd is. Daarvan uitgaande zijn Robin en (vooral) Davey onverdacht deze opdracht. Zij nemen Sam beide in bescherming.

Als Hans inderdaad een groen scherm heeft gekregen, is het vrij onmols dat hij zich hier zo succesvol verdedigd. Als mol wil je juist verdacht zijn en een optiemogelijkheid blijven als de hebber van het rode scherm. Buiten zichzelf veilig stellen, heeft Hans verder vrij weinig invloed op de stemming. Hetzelfde geldt voor Sam. Zij spreken geen verdachten uit, maar vinden wel dat degene met het rode scherm zich verantwoordelijk moet voelen voor de exit van een ander.

Ik denk zelf dat Eline of Bertrand een rood scherm heeft gekregen deze opdracht. Zij gedroegen zich het meest zenuwachtig. Bertrand lijkt zich amper te kunnen verdedigen en geeft korte, onzekere antwoorden. Hij stemt tevens op Annelies, die een groen scherm blijkt te hebben. Eline speelt met haar haar en komt gespannen over. Op het begin doet ze al snel een poging om Annelies verdacht te maken door te zeggen dat zij haar zag huilen. Daarna haakt ze in op de verdachten van Marzena (Annelies en Bertrand) en stemt mogelijk op Annelies.

Annelies blijkt op de anderen het meest gestresst over te komen. Ze geeft toe dat ze nerveus is, maar richt vervolgens haar pijlen op Sam (en zijn groene scherm?), die door niemand wordt verdacht. Wellicht dat ze hierdoor nog meer verdenkingen op haar kreeg.

Verdacht
Bertrand!: is verdacht van het rode scherm, lijkt dit niet heel erg te vinden, stemt op Annelies
Annelies: is het meest verdacht van het rode scherm, maakt Sam (met zijn groene scherm?) verdacht
Eline: is/gedraagt zich verdacht, maakt Annelies (en Bertrand) openlijk verdacht

Neutraal
Sam: heeft amper tot geen invloed op de stemming, laat het gebeuren en geeft Annelies de schuld

Onverdacht
Hans: verdedigt zichzelf (en zijn groene scherm?) met succes, amper tot geen invloed op de stemming
Davey: verdedigt Hans en Sam sterk (en hun groene schermen?)
Robin verdedigt Sam (en zijn groene scherm?), probeert Eline (met haar rode scherm?) verdacht te maken
Gelogd
Marisa
Offline Offline


« Antwoord #36 Gepost op: 23.02.2017, 20:25:22 »


Sam: Vind dat Annelies dringend moet leren ontstressen en geeft haar hier indirect de schuld


Was het Sam die dat zei? Ik dacht dat Eline dat deed. Heb de aflevering pas één keer gezien. Vandaar.
Dat Sam dit zei, maakt wel veel verschil.
Gelogd
Zuurkool
Offline Offline

Geslacht: Man

Dat vind ik nou wel heel apart..

« Antwoord #37 Gepost op: 23.02.2017, 20:30:55 »

Was het Sam die dat zei? Ik dacht dat Eline dat deed. Heb de aflevering pas één keer gezien. Vandaar.
Dat Sam dit zei, maakt wel veel verschil.

Dat was inderdaad Sam
Gelogd
Robbieazerty
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #38 Gepost op: 23.02.2017, 20:53:42 »

Wat moedermol zegt!
Gelogd
Moloproller
Offline Offline


« Antwoord #39 Gepost op: 24.02.2017, 01:12:04 »

... doet mij sterk vermoeden dat Sam een groen scherm heeft gekregen. Als hij rood had, vind ik het belachelijk dat hij hier zo geïrriteerd is. Daarvan uitgaande zijn Robin en (vooral) Davey onverdacht deze opdracht. Zij nemen Sam beide in bescherming.
Of de mol wil geen grote diversiteit in de stemming en zoveel mogelijk aandacht op 1 à 2 personen zetten.
Hoe meer verdachten, hoe meer kans dat het verschil in aantal stemmen kleiner wordt en dat uiteindelijk het 'rood-scherm' wordt gekozen.

Annelies en Bertrand werden al genoemd.
Neem nu dat Bertrand een rood scherm had, dan zal de mol Annelies meer naar voor willen brengen. Moest de mol een extra mogelijkheid toelaten, dan bestaat de kans dat er Annelies-stemmers zouden overgaan naar die derde, wat de kans groter maakt dat Bertrand uiteindelijk de meeste stemmen haalt.


Probleem hier is dat er zoveel tactische benaderingen mogelijk zijn, zowel als mol, als rood-scherm, als andere.
En dit leidt tot heel veel verschillende theorieën die stuk voor stuk kunnen kloppen.
Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3 4
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.382 seconden met 23 queries.