TheorieŽnoverzicht

 Geen zin om zelf het hele forum door te spitten op zoek naar hints en theorieŽn? Geen probleem! Elke week zorgen we ervoor dat je een selectie aan hints en theorieŽn hier terug kunt vinden in een handig overzicht.

Aflevering 1

De titel van de aflevering is Handje Helpen , zou dit kunnen slaan op Rian die door Babs gecorrigeerd werd op de apenhand in de opdracht afschilderen? (x)

In de allereerste opdracht zien we een glazenbol met daarin iets wat wel heer erg lijkt op een oog met een blauwe iris. Heeft de mol blauwe ogen? De kandidaten met blauwe ogen zijn Fons, Jip, Kees en Rian. (x)

Als de waarzegster de tarotkaarten laat zien aan de kandidaten, zien we overal dit oog in beeld. We hoorden haar eveneens zeggen dat de mol meekeek. Alleen bij Jip zagen we dit oog op dat moment niet in beeld. (x)

Of is het wellicht een verwijzing naar het tv programma Kroongetuige , dat een blauw oog als logo had? Dit programma werd gewonnen door Tooske Ragas. (x)
Over een kroon gesproken, Anna selecteert de tarotkaart met daarop een kroon afgebeeld. De bogen van de kroon vormen een hele mooie M, de m van Mol? (x)

Tijdens het feest van de mol moet Jip op zoek naar een vlag. Uiteindelijk zien we haar in beeld met boven haar een vlag met daarop het symbool voor de maand Mol volgens de Maya-kalender. (x)

Toeval ůf is er een reden dat de kandidaten op een feest kwamen met als naam 'de dag van de mol'? Op de dag dat aflevering 1 namelijk werd uitgezonden, vierde Anna haar verjaardag. (x)

Aflevering 2

De titel van de aflevering is Afgelopen? Tijdens de molympische spelen roept Anna de letters A en F. Justin loopt vervolgens op de tribune van rij A naar rij F. A-F gelopen? (x)

Misschien verwijst het wel op een andere manier naar Justin. 'Normaal is het het begin, maar nu voor ons is het het einde van een opdracht' Zegt hij, terwijl hij het molymisch vuur ontsteekt. Vervolgens is de opdracht ook afgelopen.

Of slaat het wellicht gewoon op een van de sportievelingen die in het olympisch stadion nogal wat hebben afgelopen?
Bij de groep die moest blijven zitten, stond een spelletje vier op een rij. Het gekke is alleen dat er twee Rode stenen meer inzitten dan Gele stenen. Daar heeft iemand valsgespeeld. Rian heeft op dat moment rode kleding aan. Zit zij in team rood en speelt ze vals? (x)

Verder valt deze aflevering de kledingkeuze van Justin nogal op. In aflevering 1 droeg hij vrijwel dezelfde kleur kleding als de Tafel bij de test en executie, namelijk roze. In aflevering 2 is de tafel lichtblauw. En wat draagt Justin dit keer? Lichtblauw. (x)

Aflevering 3

De titel van de aflevering was Vragenvuur. Zou dit kunnen slaan op Jeroen of Anna, die aan een Mexicaan vragen wie zijn favoriete worstelaar is. Het antwoord 'Vulcano, hij heeft vlammen'. (x)

In de opdracht 'er mee worstelen' was er Ä2025 te verdienen. Dit betekent dat er 27 worstelaars goed uitgevoerd moesten worden, terwijl er meer worstelaars aanwezig waren. In het bekende typisch Mexicaanse bingo-achtige spel Loteria is kaart nummer 27 een Hart. Precies de kaart die Rian trok in aflevering 1. (x)
We zien al drie afleveringen op rij dat Rian op dezelfde kleur stoel zit als de afvaller. Toeval of voorkennis? (x)

Minstens net zo opvallend is overigens Kees, die al drie keer precies achter de afvaller zit. (x)

Verder is het woord 'Toekomst' een terugkerend thema. Het woord Toekomst bevat de letters TOOSKE TM. Topo/Mol? (x)

Of is het stiekem gewoon een verwijzing naar een van de programma's van Anna? Ze presenteerde Restaurant van de Toekomst en The Future is Bright. Tevens presenteerde ze het programma Bodem in Zicht. In de leader zien we een 'mol'-bordje op de bodem van de zee liggen. (x)

Aflevering 4

De titel van de aflevering was Revanche. Verwijst dit naar Rosario die bij het eerste telefoongesprek geen joker verdiende, maar bij de tweede wel? (x)
 
Op de markt zagen we naast een van de rode boekjes een boek liggen met als titel 'La Venganza de Sor Juana' - De wraak door Sor Juana. Wraak is een synoniem van revanche, opvallend. (x)

Voorafgaand aan de eerste opdracht zegt Tooske na de uitleg van Rik 'O, Top!' een anagram van Topo - mol. (x)

(klik om te vergroten)
Op de markt zien we ook weer een poster van de welbekende loteria met in het midden een bel. In aflevering ťťn trok Fons de kaart met de Bel. (x)

Verwijzen de spullen die Rik op de markt heeft gekocht naar acteerrollen van Jeroen? Een paar voorbeelden:
Kleine dolk = Jeroens rol in Romeo en Julia
(faberge) ei = Jeroens rol in Russen
Twee glazen = Jeroens rol in De Tweeling
(x)

Aflevering 5

De titel van de aflevering was Terugkeer. Niet alleen Babs keerde terug, maar ook werd de pot behoorlijk teruggekeerd naar de stand van afleveringen terug. Met name Rosario was hier voor een groot deel voor verantwoordelijk door -Ä3000 te pakken bij de laatste opdracht.

Eveneens staat het hoofd van Rosario op het biljet van -Ä250 afgebeeld. De mol wil de pot zo laag mogelijk houden. (x)
We blijven bij Rosario, want bij de pinata-opdracht kreeg hij de omschrijving 'vogelverschrikker', een synoniem voor 'molik' Mol-ik, Rosario? (x) Gezien de verwijzingen naar seizoen 8 valt dit nog eens extra op. Dennis sprak destijds de woorden uit 'is Ego de mol', 'ego = ik'. (x)

Tijdens diezelfde opdracht zien we op een gegeven moment dat Anna het kaartje 'oftalmologie' aan haar broek heeft gehangen. 'Oogheelkunde' dus en een mol is natuurlijk blind. (x)

Aflevering 6

De titel van de aflevering was Afvragen. Bij de eerste opdracht horen we Fons aan Kees vragen 'Was die ene van jou nou af of niet?' (x)

De getallen uit de eerste opdracht waren allemaal een veelvoud van 13. Volgens de Maya's was het getal 13 heilig (en bovendien is de 13e letter in het Alfabet de M). Ook het getal 8 hebben we al vaker gezien. De achtste maand van de Maya's is de maand Mol. 8x13=104, het getal op het paarse tafeltje waar Rosario en Babs begonnen. We horen Rosario ook zeggen 'we hebben -104, ga gewoon rekenen'. Extra opvallend gezien bekend is dat paars de lievelingskleur is van Rosario. (x)
Maar wellicht slaan deze getallen wel ergens anders op. Als je 52, 13, 104 en 156 neemt en deze deelt door 13 krijg je: 4-1-8-12, of DAHL. Anna werkt bij een mediaproductiebedrijf genaamd Dahl. (x)

Een andere hint naar Anna: Na afloop van het dansen geeft Rik de mededeling dat de test deels analoog gemaakt gaat worden. Anna-loog?

Aflevering 7

De titel van de aflevering was vooruitblik. Rian zegt bij de derde opdracht als ze terugkomt van Rik en door de kandidaten bevraagd wordt 'time will tell'. (x)

Het zou natuurlijk ook een verwijzing kunnen zijn naar Rosario of Fons die met hun testvragen een vooruitblik naar de finaletestvragen hebben weten te bemachtigen. (x)

Of heeft het te maken met de vooruitblik aan het eind van iedere aflevering? In deze aflevering stond aan het begin de muziek van de leader centraal. De vooruitblik naar volgende week heeft ook altijd dezelfde muziek, namelijk: Spiderbots van Marco Beltrami. Rosario heeft een grote tatoeage van een spin op zijn arm. (x)
Bij de muziekopdracht plaatsen Rosario en Kees de noten van vader Jakob op een notenbalk. Op deze balk staat al een mol als muziekteken afgebeeld. Het opvallende is dat deze echter niet op de plek staat waar hij hoort, maar op de A. Betekent dit dat Anna de mol is?

Daarnaast moet Babs het nummer 'Gymnopťdie No.1' van Erik Satie tekenen. Toevallig is ťťn van Rosario's bekendste nummers 'Zo Zijn' duidelijk gebaseerd op dit nummer. (x)

…ťn van de gasten bij de tuktuk-opdracht had een Ketting met daarop een meloen. De naam van deze gast was Ana.  Meloen is een anagram van 'een mol'. Is An(n)a een mol?
Extra opvallend is dat we in aflevering 1 het schilderij zagen met de tekst 'viva la vida', op het origineel staan meloenen afgebeeld. (x)

Aflevering 8

De titel van de aflevering was zinvol. Een verwijzing naar Fons die volzinnen moest maken aan de waslijn?

Of zou het misschien een verwijzing zijn naar de zin op het shirt van Rosario. 'Als het nu zo is moet het zo zijn', van zijn eigen nummer 'zo zijn', mogelijk verwijzend naar de muziek die we vorige week hoorden. Toen was de titel van de aflevering overigens 'vooruitblik'.

Aflevering 9

De titel van deze aflevering was ontcijferen. Sluit dit aan op eerdere tatoeagehints op Rosario? Rosario heeft het getal 22 op zijn arm getatoeŽerd. (x)

Of zou het op Anna kunnen slaan, die aan het begin van de aflevering zegt dat ze iets te vieren hebben dat ze zover gekomen zijn?

Bij de tweede opdracht viel er Ä1935 (x2) te verdienen. In het kistje bij Rik zien we echter maar Ä1685 zitten. Er ontbreekt Ä250,  Rosario staat op het -Ä250 biljet. (x)

Fons blijkt op het geldbiljet van 25 te staan. Is hij de 25e mol? (x)