Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
256 gasten en 4 vaste bezoekers (Starlight, Duncton, B&W, Bodejos)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
24 Juli 20:00
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
Pagina's: 1 2 3 [4]
  Print  
Auteur Topic: [De Mol] Aflevering 9  (gelezen 10915 keer)
Hulpmol
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #60 Gepost op: 5.04.2017, 11:43:20 »

Net op het forum van de Vlaamse fansite gekeken.
Wat een teleurstelling en ontgoocheling daar, zowel over de hints als over de molacties

Maar 2 weken geleden wel denken dat fanatieke Robin de Mol is. Je moet het maar doen. Huh

Verder is men teleurgesteld over de vooropgezette molacties (uitgeschreven rol) en de hulp van de productie ( hulp van een duiker bij de duikopdracht, klaargezette bagage met geurpotjes, het briefje op de WC waarop precies de hoogste bedragen stonden.)Waar Eline wel kon mollen heeft ze niet veel gedaan vindt men. Bovendien werd ze veel verdacht. Naast Davey en Annelies werd ze ook verdacht door Sam en Robin.

Met dat bij die duikopdracht ben ik akkoord. Ik ben echt blij dat dat mislukt is. De geurpotjes is maar een heel onschuldige actie. Het heeft geen geld gekost en niemand is van idee veranderd. Dat is typisch zoiets dat ze voor aflevering 9 gedaan hebben om te laten zien dat Eline er wat lol in gehad heeft, maar een molactie is het niet echt. Het briefje op de WC is voor mij niets anders dan Gilles die wist dat ze naar het Planetarium en het ministerie van Volksgezondheid moesten en niet naar het kerkhof van Evita Peron. Je kan je afvragen hoeveel voorkennis de Mol mag hebben, maar weten welke voorwerpen niet geraden mogen worden, kan voor mij nog wel.

En ze werd verdacht door Sam en Robin, daarom zal ik ze ook onder Gilles plaatsen. Al verdacht Sam de helft van zijn medekandidaten (Davey en Eline) op zijn laatste test en zonder boekje van Hans zou Robin zelfs 67% van zijn medekandidaten verdacht hebben op zijn laatste test.

Ik vraag me af of mensen niet gewoon teleurgesteld zijn dat ze beetgenomen zijn.

Voor het publiek staan met champagne enzo. Hoeft voor mij allemaal niet. Gaat allemaal af van leuke kijktv

Pac is het daar helemaal niet mee eens. Grin
Gelogd
Mollenmania
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #61 Gepost op: 5.04.2017, 13:55:33 »

Ik heb ontzettend genoten van de laatste aflevering. Het cirkeltje is nu echt rond! En wat een fijne kandidaten allemaal, je voelt dat iedereen gelijkwaardig is en het maakt niks uit of je nou als eerst afviel of niet. Dat Jessica bijvoorbeeld gewoon naast Gilles en Davey zit vind ik getuigen van een losse ambiance, zij was Daveys maatje, en niet per sé 'de eerste afvaller'.

De edit is ook heel mooi gedaan. Eline achter de schermen afgewisseld met molacties, kandidatenbiechts, de kandidaten aan tafel, alles wisselt elkaar af en vormt zo een mooi geheel.

Marzena is wel mijn topkandidate van dit seizoen, van haar had ik nog veel meer willen zien, echt een topper!

Eline heeft het supergoed gedaan als mol. De duikersklok was mooi bedacht, maar niet spontaan genoeg en  te geënsceneerd en dat bleek dus ook in de praktijk. Verklaart wel waarom iedereen zijn rugzak vond Smiley. Had Annelies het toch helemaal zelf onthouden ondanks de paniek Duimen omhoog!

De museumkraak was inderdaad supergoed gedaan, Bertrand die niks door had maakt het helemaal compleet.

Ik vind dit een nog betere serie dan de mol IV omdat ik meer warmte en betrokkenheid voelde van de kandidaten, en omdat ik de opdrachten gewoon fantastisch mooi en creatief vond, zo mogelijk nog beter dan vorig jaar. Ik heb dan ook geen favoriete opdracht, ik vind dat de combinatie van opdrachten het programma zo goed maakt, het is 1 mooi geheel.

Davey, goeie gast en een heel mooi cadeau voor Annelies. Terechte winnaar en een terecht aandeel daarin voor Annelies. Fantastisch!

 Bravo!
« Laatste verandering: 5.04.2017, 13:59:16 door Mollenmania » Gelogd
Robbieazerty
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #62 Gepost op: 5.04.2017, 14:10:29 »

Ik denk dat De Mol altijd erg geholpen en geïnformeerd wordt door de productie. Hij/zij wordt namelijk door die productie ingehuurd/betaald. Net zoals eender welke groep die ergens een Mol zou planten, die helpen hun Mol ook waar mogelijk. Dus de duikactie vond ik niet zo heel erg. Het is vergelijkbaar met een andere reeks waar de mol geïnstrueerd werd om als eerste in een rij te staan wanneer er een speciale rol werd verloot. Ze moesten elk een envelop kiezen en in één van de envelopen zou een papier met een kruisje erop zitten voor de speciale rol. De Mol moest zorgen dat ie als eerste aan de beurt was en wist vervolgens ook dat ie de meest linkse envelop moest kiezen.

OK, gesteund door de productie, maar je moet het alsnog weten klaar te spelen als Mol.

En ik lees nog veel berichten waar de Nederlandse reeks wordt afgekraakt. Laten we het gewoon positief houden t.o.v. beide reeksen en het hier vooral over de Vlaamse hebben. Wink
Gelogd
joligmolletje
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #63 Gepost op: 5.04.2017, 14:44:09 »

Een mol wordt altijd geholpen en vooraf geïnformeerd, daar is het nu eenmaal de mol voor. Ik denk dat niemand het raar vindt dat Eline thuis al heeft mogen oefenen met het maken van pinguïns of dat opdrachten al door zijn gesproken. Wel vind ik het belangrijk dat de kandidaten op de een of andere manier de mol zouden kunnen tegenwerken of molacties weer ongedaan zouden kunnen maken. Een briefje met daarop de voorwerpen die de mol niet wil kiezen vind ik prima: Davey kan immers alsnog iets doordrukken (en heeft hier nog invloed op). Die mislukte molactie bij het duiken gaat wat mij betreft te ver. De andere deelnemers hadden immers niet de kans om ook een lift te nemen bij een duiker en hun eigen tas alvast veilig te stellen. Ik vind dat de productie het niet kan maken dat iemand die het juiste label onthoudt en de juiste tas opduikt alsnog al zijn bagage kwijt is omdat de mol de labels heeft verwisseld. Ik had dat dan ook echt geen leuke molactie gevonden. Maar om nu in het algemeen te gaan klagen dat de mol teveel geholpen is? Tja, dan kijk je volgens mij echt het verkeerde programma. De mol wordt altijd geholpen, al dacht ik wel dat de mol altijd nog zijn/haar eigen strategie mocht kiezen (iets dat Eline in veel mindere mate heeft gedaan dan Gilles voor mijn gevoel).
Gelogd
LdHmolletje
Winnaar De Mol pool 2017
Offline Offline

Geslacht: Man

Oh, oh, Den Haag!

« Antwoord #64 Gepost op: 5.04.2017, 16:20:33 »

Een heel mooie slotaflevering! Hier kan Avrotros nog wat van leren... (dat ik dat zeg, haha!)
Ook een meer dan goede mol in mijn ogen. Tuurlijk, ze is veel gebrieft, maar dat zal iedere mol waar dan ook, ook zijn gebeurd. Het werd gewoon veel in beeld gebracht. Ga er maar van uit dat ook de 'topmollen' (?) zoals George en Thomas net zo zijn ingelicht, alleen kwam dat niet in beeld.
Ik kijk nu al uit naar weer 2 seizoenen WIDM volgend jaar: de Nederlandse en de Vlaamse!
Gelogd

Ich bin ein Bärliner!
Heinz
Offline Offline

Geslacht: Man

Pang!

« Antwoord #65 Gepost op: 5.04.2017, 17:37:06 »

Het briefen van de Mol is iets wat heel erg bij het origineel hoort. En de Vlaamse Mol blijft daar heel dichtbij en de Nederlandse ook wel maar in de vroegere jaren meer dan nu. Denk aan George die op de gang werd ingefluisterd welke antwoorden hij wel of niet moest geven.

Ik had de duiksabotage erg leuk maar ook wel heel gemeen gevonden. Evil Grin
Gelogd
lilith
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

all ears

« Antwoord #66 Gepost op: 5.04.2017, 19:03:19 »

Prachtige slotaflevering. Alles zit erin, de reacties van de kandidaten, de molacties, compilaties, manpulaties, hints, afvallers. Ik verwachtte met de quiz en de hartslagen dat Eline stond touwtje te springen  Hilarisch maar niet gebeurd kennelijk.

Eline heeft gewaagd subtiel gespeeld.  Bravo!
Gelogd

"waar rook is wordt een fikkie gestookt"
Pac
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #67 Gepost op: 5.04.2017, 21:04:55 »

Ik heb de aflevering nog eens teruggekeken en ik denk dat het mijn favoriete ooit is. Gewoon door het gevoel dat het meegeeft Love
Gelogd

...óf niet!
Rämon
Offline Offline

Geslacht: Man

Niets is wat het lijkt

« Antwoord #68 Gepost op: 6.04.2017, 17:38:46 »


Helemaal onder de indruk van de molacties was ik niet. Eline had niet alles zelf bedacht blijkt dus, ze hoefde alleen de vooropgezette plannetjes maar uit te voeren. Na de eerste afleveringen werd ze voorzichtiger m.i.
Ik ben echt zwaar onder de indruk van dit seizoen inclusief de finale aflevering.

Ik weet dat jij dit ook bent, maar ik quote even deze zin omdat ik vind dat het niet eerlijk is om te zeggen dat Eline evt geen goede mol zou zijn omdat de productie plannetjes voor haar klaarlegt.
Ik hoop dat men beseft dat de mol altijd door de productie op de hoogte wordt gebracht van alle opdrachten en dat er mol scenario's bedacht worden, nog voor de reis gaat beginnen. Dat we dit in de NL versie nooit op beeld zien met zo'n camera zoals bij de Belgische, wil niet zeggen dat het niet gebeurt. in principe word er dus heel veel gestuurd door de productie. Het kan niet zo zijn dat de mol bij elke opdracht maar gewoon moet hopen een briljante ingeving te hebben om op een bepaalde manier te mollen.
Je hebt natuurlijk mollen die wat meer initiatief nemen, of wat brutaler zijn maar ik denk dat elke mol van 5 jaar (Belgie) en 17 jaar (NL) is gestuurd door de productie..


Oh, en mijn hoofd kwam nog in beeld bij de finale aflevering. Bij de Klok hints zie je mijn hoofd als 2e van links staan bij de Tweet van Gilles. Had het zelf amper gezien, tot ik opeens m'n hoofd zag hahahaha. Grappig moment Grin

Nu al zin in seizoen 6!
Gelogd
Tarbozan
Offline Offline


niet schrikken maar kicken

« Antwoord #69 Gepost op: 7.04.2017, 19:38:59 »

Dat de Mol geholpen wordt door de regie is al zo oud als t programma zelf. in serie 1 van de mol ( dus echt de 1e serie ooit) gaf de mol in een opdracht aan of ze de dobbelsteen opnieuw mocht werpen, omdat de uitkomst haar geen molactie gaf. Op dat moment waren er crewmensen in de buurt die tot dan toe niet wisten wie de mol was.

de mol is voor 99% kandidaat maar voor 1 % gewoon mee regie : de mol moet n beeld, er moeten molacties mogelijk zijn.
als dit niet op voorhand wordt doorgesproken is t erg lastig de actie goed op beeld vast te leggen.
en een goede Mol is 97% prima kandidaat ( onzichtbaar, opgaand in de groep), voor 2 % vanuit zichzelf improviserend waar mogelijk, maar toch ook voor 1 % opgelegde acties proberen uit te voeren.
als de regie een mol teveel de vrije hand laat, denk ik dat t vaker enorm zou opvallen dat iemand molt.

en ook in nederland is er een gegronde briefing van de mol vooraf, maar ook tijdens t spel.
de laatste keer was aflevering 1 voor een behoorlijk deel 1 aan een opleiding tot Mol gewijd.

ik vind t er gewoon bijhoren
Gelogd
Erik Leppen
Offline Offline

Geslacht: Man

Follow the molpunten

« Antwoord #70 Gepost op: 7.04.2017, 23:13:28 »

Ik sluit me aan bij de lofzang over aflevering 9. Op een gegeven moment dacht ik, 't einde zal nu inmiddels wel naderen; ik was pas op tweederde van de aflevering! Er zit zoveel in (blijkbaar). In NL zijn ze op 20 minuten voor de mol bekend is, hier is dat gewoon de week ervoor al. Vind ik echt fijner. Er zijn nog vragen genoeg en productie weet dat. In NL lijken ze te denken dag iedereen alleen maar wil weten wie de mol is, en niet hoe die mol dan gemold geeft.

Ja, prachtig slot, mooie kandidatengroep, gaaf seizoen. Trots
Gelogd

Maar ze gaan natuurlijk niet zeggen van, de mol is, eh, Klaas
Pagina's: 1 2 3 [4]
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.312 seconden met 20 queries.