ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Ga naar dé fansite van Angela Groothuizen

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
400 gasten en 24 vaste bezoekers (Elsbeth, Starlight, Nieky, Tunnelgraver, AnnaNiem, hagriddler, MissMollie, Jelsir, pellertje, superkimmi, Niuno, Heinz, Lo, genksmurf, Medic, Pac, Mollenmania, Molbelg, RoyL, loetjef, Miepmandarijn, ruben67, Mollenvanger-MV, kameel)
Activiteitenagenda
Doe nu mee!
Wie is de Mol? Pool
Doe nu mee!
Wie is de Mol Onderschriften spel
18 januari einde finale
De Medeforummersquiz 2017
Vanaf 5 Februari
Ranking the Forummers
Dit Voorjaar
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe Realitynet GameNight

Profiel Jean Marc

Door: -ELISE-

punaise

Wie is... Jean Marc

punaise
Naam : Jean Marc van Tol
Beroep: Illustrator / cartoonist
Geboorte datum : 6 juli 1967

Algemeen :
Van Tol specialiseerde zich bij zijn studie Nederlands in het Middelnederlands en is momenteel werkzaam als freelance striptekenaar. Zijn opdrachten ontvangt hij onder andere van het bedrijfsleven, de reclamewereld, de (semi)-overheid en vanuit de woningcorporatiebranche. Zijn belangrijkste werk is de cartoonreeks Fokke en Sukke, waar hij samen met John Reid en Bastiaan Geleijnse de geestelijk vader van is. Van het drietal is Van Tol degene die de tekeningen maakt. Van Tol wordt wel de 'inkopper' van het team genoemd.
In 2003 wonnen Reid, Geleijnse en Van Tol de Stripschapprijs voor hun gezamenlijke stripwerk (en dan met name Fokke & Sukke).
In 2006 lanceerde Van Tol samen met Gerrit de Jager het boek "Strips in Stereo" waarin zij en Maaike Hartjes, Hanco Kolk, Erik Kriek, Dick Matena, Peter Pontiac, Mark Retera, Barbara Stok, Joost Swarte, Thť Tjong King, Typex en Henk Kuijpers een stripversie maakten van een lied van een Nederlandse artiest. Bij de presentatie hiervan op 11 maart 2006 in Paradiso werden de originele nummers ten gehore gebracht. Het boek kreeg goede kritieken, werd meermalen herdrukt en Van Tol en Gerrit de Jager ontvingen later dat jaar tijdens De Stripdagen 2006 de P. Hans Frankfurtherprijs voor dit bijzondere project.
Sinds 1 januari 2007 is Jean-Marc van Tol zijn uitgeverij begonnen, Catullus. De naam is ontstaan uit het pseudoniem waarmee hij 1989 de kerstprijsvraag van Propria Cureswon.
Daarnaast tekent Van Tol ook elke week de strip Kort en Triest in de jongerenkrant 7Days. Van Kort en Triest zijn inmiddels twee stripalbums uit, 'Verdwaald' en 'Opgepeuzeld'.
In 2011 presenteerde Van Tol bij de VPRO het televisieprogramma 'Beeldverhaal', waarin hij een overzicht gaf van diverse stromingen en belangrijke personen uit de geschiedenis van het stripverhaal. Momenteel schrijft hij aan een historische roman.
Jean Marc woont samen met zijn vriendin. Hij heeft een zoon van 21 jaar.


Wie is de mol
Tijdens de opnames had hij veel contact met zijn vrouw. Het was alsof ze er soms zelf bij was. Jean Marc is al heel lang fan en mist geen aflevering. Molloot is hij niet. Het is suf om de gangen van deelnemers op social media na te gaan, aldus Jean Marc. Hij heeft stress beleefd dus over tactiek durft hij niet meer te spreken.

Bron: Wieisdemol.nl en Wikipedia.org
Foto: AVROTROS/Michel Schnater

 

punaise

Praat mee over Jean Marc op ons forum!

punaise
 

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.31 seconden met 13 queries.