Auteur Topic: De mol vinden in kampioenschap mollen  (gelezen 3343 keer)

Offline Lo

  • Forumlid
De mol vinden in kampioenschap mollen
« Gepost op: 6-02-2010, 17:00:00 »
Het kan zijn dat de mol na een serie afleveringen wel te destilleren is in positieve en negatieve acties. Elke keer is wel ergens een kampioen te vinden. Het kan zijn dat iedereen er hetzelfde over denkt en dat we de mol zo hebben. Zo niet, dan hebben we weer wat om over te keuvelen ;).

1.1: brug, boot en helikopter
Kampioen zit op de boot (en de mol kon dit zelf kiezen door rechts te gaan staan); geklooi met de verrekijker en vlaggen. Dan hebben we 4 kampioenen; Kim, Arjen, Hind en Sanne.

1.2: voorwerpen bij kandidaten
Kampioen is duidelijk Kim "Is toch leuk, een beetje fucken?" maar haast bij elke foto.

2.1: kokers zoeken
Kim, Arjen en Erik... team 2 zit erg te klooien. Ze kunnen lang de kokers niet vinden, toch Erik pakt ultiem beiden, maar het kan ook beeldmanipulatie zijn. Toch kampioen nogmaals Kim voor het gaan zitten op de laptop ;)

2.2: holland village
Frits lijkt me een duidelijke kampioen; de groep was met z'n allen nog ver van de oplossing. Blijft eenling Frits over en die lost eerst de plaatjespuzzel op en daarna komt ie tot op een meter van de pot!

3.1: autorijschool
Duidelijk; Arjen doet alles subliem. Maar door het dubbele asfalt gaat de verzamelde megapot er in 1 streep aan... superheld.

3.2: lunch met angela en karel
Frits krijgt het toch maar mooi voor elkaar!

3.3: geld of afvaller
Beetje flauw, toch 4 kampioenen; Sanne, Kim, Frits en Arjen halen geld uit de pot.

4.1: school
Kim is de superheld-mol. Afdwingen door te gaan, dan nog ff goed gaan, maar waar het kon niet kiezen voor geld maar doorgaan en dan de stelling van Pythagoras verklooien...

4.2: zandzakken
Kampioen is team-Arjen met de kapotte brancard en hij persoonlijk door zijn gedonder op het eind (na Erik een kans zien een extra zak te droppen).

4.3: vrijstelling of sleutel
Makkelijk; Frits!!!

5.1: eilanden
Het plan van Arjen en Sanne kost wel erg veel tijd en later dwingt Sanne Kim om te rotzooien met het zwaarste stuk, wat ook nooit lukt. Sanne is champ.

5.2: japanse tekens
Kim "Daar staat gewoon 'richting krater'" en verder niks doen is kampioen.

5.3: karaoke
Sanne raadt helemaal niets en is met vicekampioenen Frits en Kim (1x geld) kampioen.

Conclusie;
Zo bezien is Erik meteen superkandidaat, wat al bekend was. Sanne is ook niet erg sterk als mol maar door meermaals niks doen toch verdacht. Arjen haalde tijdens de laatste opdracht wel erg veel geld binnen dus beschaamt zijn kampioenstitels. Frits pakte het meeste uit de pot als mol zijnde maar vergeet ook Kim niet met ook veel vice-titels....
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Lautjuh

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I survived WIDM 1999 - 2014 (& 5 Televiziergala's)
Re: De mol vinden in kampioenschap mollen
« Reactie #1 Gepost op: 6-02-2010, 18:57:16 »
Wat is je definitie van kampioen? De mol als held?
Want acties zoals 1.2 zijn geen mol=superheldactie maar 2.2 wel. Er staan nu kandidaat- en molacties door elkaar volgens mij.

Offline Lo

  • Forumlid
Re: De mol vinden in kampioenschap mollen
« Reactie #2 Gepost op: 6-02-2010, 19:51:46 »
Nou je bent kampioenen mollen als je het beste als mol doet in elke situatie. Zoals bij 2.2 zou de mol vrij spel hebben er het maximale uit te halen. Helemaal alleen, niemand die wat ziet. Wat is dan het beste? Tot het ultieme punt gaan NET geen geld te halen. En de groep was nog lang niet bij de benodigde positie. Opeens lost Frits alle problemen op, loopt in zijn eentje tegen een leger soldaten op maar gaat ongeschonden door... tot een meter voor de eindstreep. Beter kan een mol niet doen. In 1.2 vond ik het ook een wijze molactie. Je bent maar met 1 medekandidaat en als je die meekrijgt in het "een beetje fucken" dan kan je een hoop verkeerd doen voor de pot. Alle acties zijn dus vanuit molpositie gedacht.
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Lo

  • Forumlid
Re: De mol vinden in kampioenschap mollen
« Reactie #3 Gepost op: 13-02-2010, 13:21:03 »
Tijd om weer wat kampioenen aan te wijzen.

6.1: geld of jokers

Door de duidelijke verspreking/voorkenniszaak zal ik dit Kim 1x zwaar aanrekenen. Zij is tevens de held met -3 jokers maar geld dat er meteen weer afgaat. Dus veruit hier molkampioen.
           
6.2: foto-expositie
           
De slechtste "opdracht" in jaren wat mij betreft. Voor de kijkers niet aan mee te doen dus laat ik verder achterwege.
 
6.3: wildwatervaren
           
Frits had een glansrol. Kreeg zelfs een uitgelezen mogelijkheid zijn hele kano vol containers om te kieperen maar deed dat niet; hij werd natuurlijk wel op zijn vingers gekeken. Sanne en Erik leken flink aan te modderen maar meest opvallend was toch het muntjesincident bij Arjen en Kim. Toch zag vooral Kim wel veel containers waarmee Arjen kampioen is.

6.4: vrijstelling kopen

Er zijn hier feitelijk 4 kampioenen, alleen Arjen was zeer onmols bezig. Sanne lijkt kampioen door 5 jokers + vrijstelling te verbruiken; even goed had ze toch aan moeten durven en die 1000,- behouden geruggesteund door 5 jokers? Maar waarom zou de mol zich zo in de picture spelen, zelf verklaren alle jokers te hebben ingezet en dan toch voor -1000 gaan? De mol zou er eerder wat achter de hand houden om meer reden te hebben voor de -1000 te gaan. Al met al dus een met 4 gedeelde titel.

Conclusie;
Erik blijft superkandidaat. Sanne kwam weer niet echt uit de verf, zij bleek in deze aflevering ook maximaal vertrouwd te worden wat een slecht teken is voor een echte moller. Arjen had plussen en minnen maar vooral valt op dat waar het makkelijk geld dumpen is hij juist verdient. Frits pakt over het totaal nog altijd het meeste uit de pot dus staat 2e maar nu toch duidelijk virtueel kampioen met 1 hele en 1 gedeelde titel erbij: Kim.
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Lo

  • Forumlid
Re: De mol vinden in kampioenschap mollen
« Reactie #4 Gepost op: 7-03-2010, 09:28:37 »
Voor de vorm nog maar even... het indelen in kampioenschappen mollen blijkt dus wel te werken in de serie; na een paar afleveringen springt de mol er toch duidelijk uit. Volgend jaar dus voor herhaling vatbaar!

7.1: koffertjes
Kim krijgt de jokers toebedeeld... wat wil je nog meer? Toch dringt ze zich in alle bochten ze niet te nemen waardoor de koffers met jokers geheel niet gekozen wordt.

7.2: achtervolging
Al gauw blijkt waarom Kim het lege koffertje nam; ze kon degene uitsluiten voor de opdracht, tas-in-bos-gooier-Frits, die haar al het gehele spel het meest verdenkt en ze kon proberen de enige kandidaat in het spel te houden die haar niet verdenkt als mol. Dit is de enige opdracht in het spel die ze daadwerkelijk goed heeft proberen uit de voeren; tegelijkertijd verschuilen ze zich zo goed dat ze niets verdienen.

7.3: webcams
Kim is de enige die niets presteert van het letters maken met papiertjes. Kim en Sanne komen daarna ook veel te laat aan bij het eindpunt terwijl het toch leek dat Erik minder tijd had daar te komen.

Conclusie;
Kim krijgt nog nauwelijks concurrentie in het mollen; ze kan dit ook steeds duidelijker doen omdat de resterende kandidaten toch al op haar zitten. Ze is een goede kampioen met weer 3 hele titels erbij.
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Avogadro

  • Forumlid
  • Iene miene mutte
Re: De mol vinden in kampioenschap mollen
« Reactie #5 Gepost op: 7-03-2010, 10:09:58 »
Dit is een gelegenheidsmethode om de mol te vinden. Kim heeft het masker van mollende kandidaat opgezet, dus je komt waarschijnlijk ook bij haar uit.

Offline Lo

  • Forumlid
Re: De mol vinden in kampioenschap mollen
« Reactie #6 Gepost op: 7-03-2010, 10:27:32 »
Ik werk altijd zo en vind er praktisch altijd de mol mee dus "gelegenheid" valt zeer mee. Het werkt als je alles goed analyseert en op een rijtje zet, al is het maar om in latere afleveringen terug te kijken naar het begin om een lijn te ontdekken.
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)