Auteur Topic: Overzicht (mogelijke) molacties moppermol Margriet (+ hints)  (gelezen 32139 keer)

Offline Lonneke*L

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #40 Gepost op: 24-02-2015, 21:04:20 »
Dat was pa na exit Arjen en vorig jaar zat ik met Freek volledig mis. Misschien stelt het je gerust als ik mijn volledige molvanggeschiedenis opsom (alleen Nederlandse molreeksen):

WIDM 2 t/m 5: Helemaal mis! WIDM 6: Milouska na afl. 1. WIDM 7: Inge pas toen ik de gebarenhint niet meer kon ontkennen. (Ik verdacht Eva.) WIDM 8: Dennis na afl. 2. WIDM 9: Jon na afl. 1 maar voor de finale wissel naar Anniek! WIDM 10: Pas Kim na exit Arjen. WIDM 11: Pas Patrick na exit Pepijn. WIDM 12: Anne-Marie na afl. 3 maar wissel naar Tim na "de pijl", terug bij Anne-Marie na exit Tim. WIDM 13: Kees na ontdekking priesterhint. WIDM 14: Helemaal mis! (Freek) 15: Margriet vanaf afl. 2.

Oké thanks Heinz toch heb ik je hoog zitten hoor ::bravo::. Maar ik vind mijn eigen hints en aanwijzingen naar Chris ook goed. En ook hints die anderen gevonden hebben (allemaal al te vinden op het forum). Dat is toch het leuke dat we allemaal zoeken naar de beste hints of de ultieme hint. Wordt weer afkicken na aflevering 10...  :P

Offline Lo

  • Forumlid
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #41 Gepost op: 24-02-2015, 22:34:42 »
Jij wel en dat is verder prima  ::ok::
Niet lang meer als Margriet de mol blijkt ::rofl:: ::) :-X
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Joeyversteeg12

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Onschuldig, maar niets is wat het lijkt..
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #42 Gepost op: 25-02-2015, 00:37:53 »
Top Heinz  ::ok::! Dit jaar heb je het (denk ik) weer bij het rechte eind!

Offline Bruun

  • Forumlid
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #43 Gepost op: 25-02-2015, 08:07:39 »
Mooi overzicht Heinz! Ik kan me er prima in vinden. In aflevering twee had ik op basis van de National Gallery opdracht mijn selectie al uitgedund tot drie, waaronder Margriet:

http://www.wieisdemol.com/forum/?topic=55383.msg1794294#msg1794294

Ik moet wel zeggen dat ik dit seizoen erg voorzichtig ben geweest om me te nestelen in een tunnel; waarschijnlijk als gevolg van mijn blunder met Freek vorig jaar en met Zarayda het jaar daarvoor. Voor mij was de euro/E teken actie in aflevering 6 het kantelpunt dat ik vol op Margriet ben gegaan.

Als ik zo je lijst eens doorlees, kan ik niet anders zeggen dat Margriet, mocht ze  inderdaad de Mol zijn, het wat mij betreft uitstekend heeft gedaan.

Edit: leuke bijnaam trouwens, 'moppermol'  ::rofl::

Offline Thiago

  • Forumlid
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #44 Gepost op: 25-02-2015, 15:50:54 »
Netjes in elkaar gezet Heinz maar toch is Marlijn de Mol  ::hypocriet:: ::tandpastasmiley::

Offline Luc

  • Forumlid
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #45 Gepost op: 25-02-2015, 20:19:16 »
Mooie uiteenzetting van Heinz, ik ben ook steeds meer van overtuigd dat Margriet de mol is (vorig jaar was ik het niet eens met Heinz).

Offline Loebas

  • Forumlid
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #46 Gepost op: 25-02-2015, 22:39:37 »
Niks moppermol..:
Léuke Mol, slim en nog lief en bescheiden ook...als ge goed luisteren wil:)

*zucht*

 ;)
Omnia vincit amor

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #47 Gepost op: 28-02-2015, 20:26:58 »
@Loebas: Moppermol is maar een vriendelijke bijnaam natuurlijk. Ik vind Margriet juist ook erg grappig. ;)

Opdrachten, titel "zinloos", hint "stilzwijgend verbond" tweet en dagboek aflevering 9 toegevoegd aan de overzichten op pagina 1.

Offline FeniXII

  • Forumlid
  • Die Mol is baie wys
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #48 Gepost op: 5-03-2015, 15:26:47 »
Hahaha, Moppermol, ::rofl:: goed gevonden en zo zie ik ze ook zelf. Die eerste indruk die ik van haar had is echt de hele serie blijven hangen. Vandaar dat ik eerst voor types als Chris en Martine viel als Mol. Omdat die wat lolliger waren, en van Margriet had ik altijd zoiets van, nee die kan het toch niet zijn want die is altijd zo knorrig en wantrouwend, een echte zuurspruit. :P Maar dat was dus een ideale tactiek van haar, heeft ze heel goed gedaan. Die eerste indruk van haar in het treinstation bleek voor mij onuitwisbaar.

Verder vind ik je dossier over Margriet indrukwekkend! Alle bewijzen zijn er. Dat heb je weer goed gedaan, wou dat ik alles eerder had gelezen. Maar ik lees het nu, just in time om straks helemaal mee te zijn tijdens de finale.

Bij de titel 'onderaan' heb ik misschien nog wel een aanvulling. Ze zegt in die bewuste aflevering in de theefabriek dat de volgende kandidaten moeten letten op de camera beneden, terwijl ergens op die plaats een camera bovenaan zal flitsen. Ze legt er nogal de nadruk op, zoals ze vaak op een nogal dominante manier dingen overbrengt op de groep. Maar ze gebruikt niet het woord 'onderaan', wat het mooier zou maken als tip, dus dan lijkt jouw uitleg geloofwaardiger.

't Is wel bewonderenswaardig wat je doet en hoeveel tijd je erin steekt, hier en op je eigen webstek. ::ok:: Jij hebt je boeket margrieten wel verdiend dit jaar. ::tandpastasmiley::

Offline Amateur

  • Forumlid
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #49 Gepost op: 5-03-2015, 16:16:19 »
Ik wil je alvast even feliciteren, Heinz. :) Weer goed gedaan.

Mede dankzij je overzichten op http://www.wieisdemol.net/ was ik er zelf ook relatief snel achter. :D

(Dit is waarschijnlijk één van mijn laatste keren hier op het forum, want ik kan vanavond helaas niet kijken! Dat betekent: vermijd alle media tot zaterdag... pfoe.)
« Laatst bewerkt op: 5-03-2015, 16:42:56 door AmateurSaboteur »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #50 Gepost op: 5-03-2015, 23:58:26 »
Heel erg bedankt voor de leuke reacties! ::bravo::

En het overzicht met hints op pagina 1 is leuk, maar wat was er nou echt bedoeld als hint? Ik heb de volgende tekst gekopieerd van de officiële website:

De titels van de afleveringen:

Aflevering 1. “Lezen en schrijven”: Was direct te koppelen aan de introductie van de Mol. De Mol was hoofdredacteur van Opzij en heeft deze functie opgegeven om zich helemaal te wijden aan het schrijven van een roman.

Aflevering 2. “Scheepsrecht”: Het lukte de Mol pas bij de derde opdracht om Penningmeester te worden.

Aflevering 3. “Verraden”: De Mol werd direct afgeschoten door bondgenoot Martine.

Aflevering 4. “M acht”: De Mol pakte de zwarte vrijstelling bij de dagoba en verwierf hiermee de meeste macht. Daarnaast kwam de Mol te laat om de foto te maken bij de vuurtoren. De Mol had ‘krakeling’ ingevuld in de vragenlijst als antwoord op de vraag: Met welk koekje vergelijk je jezelf? Een krakeling heeft de vorm van een acht.

Aflevering 5. “Schaalvergroting”: Bij de leugen en waarheid opdracht moest Margriet antwoord geven op de vraag: ‘Voor welk schaaltje koos de Mol uiteindelijk bij de Dagoba.’ Ze antwoordt 12 maar in werkelijkheid vulde ze 11 in. Margriet stemde hiermee op zichzelf als de Mol.

Aflevering 6. “Kantelen”: Margriet drong aan op het maken van een E. Gekanteld is een E een M, zoals Carolina concludeerde. De M van Mol.

Aflevering 7. “Spoorloos”: Het geld dat de kandidaten hadden kunnen vinden in de treincoupe was spoorloos verdwenen.

Aflevering 8. “Onderaan”: De Mol opereerde voornamelijk onderaan de berg bij de geld pluk opdracht. Daar waren de grote bedragen te vinden die verdonkeremaand werden.

Aflevering 9. “Zinloos”. De Mol had zinnen tekort bij het schreeuwdictee.

Overige aanwijzingen

In de control room van de schermenopdracht stond een bordje met de tekst: 'je bent hier'. Margriet was als enige tijdens de hele opdracht in de controlroom.

De Buddha bij de eerste test wijst Margriet aan als degene die verantwoordelijk is voor het 0 gebaar dat zo veel terug kwam in de serie.

Alle berichten van de Mol werden vergezeld door een bloem, daarmee zette Margriet duidelijk haar handtekening. Bloemen speelden sowieso een belangrijke rol.

Met de ontbrekende getallen in de lijnenopdracht, omgezet in letters, is het woord onschuldig te maken. De bloem Margriet staat voor onschuld.

Bij de Molverkiezing was Margriet de enige die niet zei dat ze de mol was. Zij zei daarentegen wel: don’t believe a word they say. Ze zei hiermee dat alle anderen logen en dat zij de Mol is.

Op de zijkanten van de donatieboxen bij de rondleiding van Carolina en Marlijn stond een tekst. Vertaald in het Nederlands betekent dat: ‘niet deze’. Hiermee waren Carolina en Marlijn dus uit te sluiten. Zij zijn niet de Mol.

Tweets

Elke week pal na de uitzending twitterde de Mol een korte conclusie van de aflevering. Uit die conclusie konden de volgers ook hún conclusie trekken, ze hadden kunnen weten wie de Mol is dit jaar.

Dit waren de tweets:
1 Op het station van Colombo kwam er geen geld in de pot
2 In de National Gallery zag ik de winst verdampen
3 Als Mol zie je maar wat graag een envelop met inhoud over het hoofd.
4 inschatten is niet het sterkste punt van deze groep, nul euro in de pot
5 Huichelen in een tempel. Je moet het maar durven. Resultaat: de pot blijft laag
6 De pecunia vliegt de pot uit
7 De Tamils hebben hun Mol gekozen. Is dat goed of slecht voor de pot?
8 Theevelden, een winkelstraat en een verlaten fabriek. Ondanks een beetje winst een historisch lage pot
9 Nog 1 week in spanning. Wie ben ik? Volgende week LIVE de ontknoping
10 Ontknoping!

Als je na aflevering 1 de eerste letter van de tweet nam, na aflevering 2 de tweede letter van de tweet, na de derde aflevering de derde letter en dat tien weken lang gedaan hebt, zie je dit:

1 Op het station van Colombo kwam er geen geld in de pot
2 iN de National Gallery zag ik de winst verdampen
3 AlS Mol zie je maar wat graag een envelop met inhoud over het hoofd
4 InsChatten is niet het sterkste punt van deze groep, nul euro in de pot
5  HuicHelen in een tempel. Je moet het maar durven. Resultaat: de pot blijft laag
6  De pecUnia vliegt de pot uit
7  De TamiLs hebben hun Mol gekozen. Is dat goed of slecht voor de pot?
8  TheevelDen, een winkelstraat en een verlaten fabriek. Ondanks een beetje winst een historisch lage pot
9 Nog 1 week In spanning. Wie ben ik? Volgende week LIVE de ontknoping
10 OntknopinG!

Inderdaad: het woord ‘ONSCHULDIG’.
De symbolische betekenis van de bloem margriet is ‘onschuld’. Daarnaast had je het woord kunnen ontdekken in de opdracht op strand in aflevering 6. De missende letters vormden tijdens die opdracht ook het woord ‘onschuldig’.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #51 Gepost op: 5-03-2015, 23:59:45 »
En de molacties:

Aflevering 1

De Mol stuurde zichzelf een bericht met de opdracht om penningmeester te worden. Zo werd ten eerste de mogelijkheid gecreëerd om geld uit de pot te halen. Daarnaast wist de Mol natuurlijk dat er verderop in de serie nog een aanbieding zou komen voor de penningmeester. Voor de volgende penningmeester is het gemakkelijker om ook geld uit de pot te halen als dit al eerder is gebeurd. Het tweede aanbod was dan ook een stuk duurder dan het eerste aanbod.

Bij de stations opdracht liep de Mol de vrouw voorbij die Marlijn aanwees als de vrouw van de foto. De Mol ontkende luidkeels dat het dezelfde vrouw was en liet hierdoor een envelop met geld liggen op het station. Bij de schermen-opdracht wist de Mol de sleutelpositie in de control room te veroveren en was hierdoor verantwoordelijk voor de slechte communicatie en de uitgifte van de verkeerde camera’s bij de verkeerde lijnen. Door een rukje aan een kabel verschoven de camera’s ook heel gemakkelijk.

Aflevering 2

Bij de National Gallery was de Mol erop gericht om de opdracht heel goed uit te voeren om aan de andere kandidaten te bewijzen dat geld verdienen toch de hoogste prioriteit had. De Mol wist immers dat het geld weggekeken kon worden en had bovendien de opdracht aan Viktor en Marlijn gegeven om dit te doen. Doordat de Mol andere kandidaten stimuleerde om te gaan kijken in de andere ruimte, kon de Mol ervoor zorgen dat het geld dat verdiend werd er net zo hard weer uitgekeken werd.

In Pettah moest een zware lading verplaatst worden. De Mol verloor door onhandigheid steeds pakketjes van het wagentje dat voortgetrokken werd door Rik. De Mol deed absoluut niets om de zware last van Rik te verlichten en gaf zelfs tegendruk aan het wagentje in de hoop om te laat aan te komen.

Aflevering 3

Het plan van de Mol bij de laseropdracht was om zoveel mogelijk enveloppen te verzamelen en dan afgeschoten te worden. Dan zou het geld in die enveloppen uit het spel verdwijnen. Helaas werd de Mol door de onhandigheid van Martine al na enkele ogenblikken afgeschoten. Jammer genoeg voor de Mol werd ook Marlijn geraakt met de Mol envelop. Daar zat namelijk een min bedrag in van 1000 euro.

De Mol stuurde bij de opdracht met het watervliegtuig aan op het kopen van de verkeerde spullen, verf voor op een strand! De Mol vertraagde door de winkelier aan te moedigen de meterslange lap stof op te meten om een prijs vast te stellen.

Aflevering 4

In Galle maakte de Mol een fijn toeristisch ommetje in plaats van alles op alles te zetten om de goede foto’s te maken. De Mol koos steevast de langste route en bleef af en toe stilstaan bij een mooie bezienswaardigheid.
De Mol wist waar de zwarte vrijstelling te vinden was bij de dagoba. Het was een koud kunstje om die op te pikken en zo de meeste macht te verwerven.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #52 Gepost op: 5-03-2015, 23:59:55 »
Aflevering 5

Tijdens de rondleiding van Marlijn en Carolina door de tempel maakte de Mol zich geen enkele zorgen over geld of jokers. De Mol wist dat er aan het eind van de rondleiding vragen zouden worden gesteld waarmee ze de jokers van Marlijn en Carolina konden wegspelen. Nu het alleen nog subtiel spelen en hup; weer nul euro voor de pot.

Bij de leugen en waarheid opdracht op het strand mocht iedereen, ongecontroleerd door een ander, graven in een vak. De Mol wist in welk vak het geld lag. Wel diep graven, maar niet goed kijken was hier de strategie.

Bij de koeriersopdracht wist de Mol met hulp van Rik allerlei pakketten tegelijk aan boord te krijgen. Daarna was het alleen nog een kwestie van het pakketje met de verkeerde code bij Geldrop afleveren.

Aflevering 6

De Mol dringt aan op het maken van een E bij geld parkeren. Het idee van de groep om een komma met een streepje te maken om zo duidelijk te maken dat het om een geldbedrag ging werd resoluut van de hand gewezen. De E zorgde voor veel verwarring bij Chris en Carolina die er dankzij deze Mol actie geen bedrag maar een geboortejaar in zagen.

Door 's nachts, met gevaar van ontdekking, de kamers van medekandidaten binnen te dringen en opnieuw een bericht af te geven haalde de Mol, door een opdracht aan Rik, nog eens 750 euro uit de pot. De Mol was zeker van succes doordat deze lijn door de Mol zelf was ingezet in aflevering 1.

Aflevering 7

De opdrachten in de trein gingen als een speer. En de kandidaten hadden alle antwoorden goed. Helaas voor hen wist de Mol waar het geld lag. De Mol kon 1000 euro onder de neus van de andere kandidaten pakken en uit het raam van de trein gooien.

De Tamils waren niet overtuigd van de campagne van de Mol maar in de wetenschap dat Rik de pot in deze aflevering nog eens extra zou leeghalen door het magnifieke aanbod van Art, kon de Mol zich neerleggen bij de overwinning van Chris.

Aflevering 8

Bij de opdracht in de theevelden kon de Mol ongestuurd werken. Iedereen was voor zich bezig geld te verzamelen. De Mol verzamelde ook braaf geld, maar alleen maar hele kleine bedragen zoals 0,13 en 0,19 eurocent. De grote bedragen verdwenen onder de struiken en in de broekzakken van de Mol. Marlijn kreeg van de Mol bovendien stapels biljetten mee, met een laag bedrag, die ze vervolgens vrolijk dumpte bij Chris.

Bij de foto-opdracht in de theefabriek koos de Mol ervoor om de verdenking af te wentelen en zette een goede prestatie neer.

Aflevering 9

Vlak voor de finale besloot de Mol weinig risico te nemen. Toch was er nog ruimte voor een Mol-actie bij het schreeuwdictee. Er kon 500 euro verdiend worden per goed overgekomen bericht. De Mol attendeerde de medekandidaten er gedurende de opdracht nooit op dat er nog maar drie in plaats van vijf zinnen waren aangekomen. Zo wist de Mol zeker dat niet alleen het eigen bericht maar ook het bericht van tenminste één kandidaat fout zou zijn. Dus 1000 euro die nooit de pot zou halen.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #53 Gepost op: 6-03-2015, 00:04:47 »
Er zijn zoals elk jaar na de ontknoping natuurlijk nog veel vragen. Maar wat ik vooral héél graag wil weten is wat de molactie op Taprobane eiland was. Wist Margriet hoeveel namen ze goed hadden en pleitte ze expres voor deze categorie? Dat is echt iets om op de MFD te achterhalen. ::jaja::

Offline Mollige

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Daar trap ik mooi niet in
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #54 Gepost op: 6-03-2015, 01:28:18 »
Er zijn zoals elk jaar na de ontknoping natuurlijk nog veel vragen. Maar wat ik vooral héél graag wil weten is wat de molactie op Taprobane eiland was. Wist Margriet hoeveel namen ze goed hadden en pleitte ze expres voor deze categorie? Dat is echt iets om op de MFD te achterhalen. ::jaja::

Superleuk altijd om dit achteraf te lezen, maar ik zit ook nog vol met vragen, niet alleen aan de mol hahahah  ::rofl::

Offline Joeyversteeg12

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Onschuldig, maar niets is wat het lijkt..
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #55 Gepost op: 6-03-2015, 01:36:47 »
Bij de Molverkiezing was Margriet de enige die niet zei dat ze de mol was. Zij zei daarentegen wel: don’t believe a word they say. Ze zei hiermee dat alle anderen logen en dat zij de Mol is.

In het voorstukje van volgende week zeggen alle kandidaten dat ze de mol zijn, behalve Margriet.

Martine: "Het valt me dit jaar best mee om de Mol te zijn"
Marlijn: "Ik ben de Mol"
Chris: "Ik ben de Mol"
Rik: "Ik ben de Mol"
Margriet: "Geloof niet wat zij zeiden"

Als we niet moeten geloven wat de anderen zeiden, dan kan er nog maar één iemand te mol zijn: Margriet!

Toch een aanwijzing gevonden dit jaar; is het speurwerk niet voor niets geweest!  ::vergroot::

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Overzicht mogelijke molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #56 Gepost op: 6-03-2015, 08:40:04 »
Toch een aanwijzing gevonden dit jaar; is het speurwerk niet voor niets geweest!  ::vergroot::

 ::ok::

Extra filmpjes:




Offline Molvarp

  • Forumlid
Re: Overzicht (mogelijke) molacties moppermol Margriet (+ hints)
« Reactie #57 Gepost op: 6-03-2015, 09:40:07 »
Heinz, ik ben onder de indruk van je overzicht, zo dicht bij de waarheid, misschien niet altijd precies zoals de werkelijke hint bedoeld was, maar wat je gevonden had (misschien ook wel met aanwijzingen van andere molloten), vind ik jouw  verklaringen op je lijstje zeker ook geloofwaardig. Toch was ze niet mijn mol. Volgend jaar ga ik meer op je lijstjes letten en je in de gaten houden. In ieder geval proficiat met je behaalde resultaat en dat je voor andere molloten (zoals ik) zulke mooie overzichten maakt (voor mij had je de winnaar mogen worden).  ::zwaai::