Auteur Topic: Molduel: Merel vs Sarah  (gelezen 50998 keer)

Offline Convans

  • Forumlid
Molduel: Merel vs Sarah
« Gepost op: 23-02-2019, 10:20:31 »


Op de valreep wil ik toch nog een molduel uitvoeren omdat we vanavond misschien uit een tunnel gesleurd worden. De acties van Merel en Sarah opdracht per opdracht bekeken, enjoy!

Aflevering 1
1.1: over bruggen

Merel: Merel wordt meteen verdacht in beeld gebracht doordat ze samen met Evi een kist in het water laat vallen, waar dat eigenlijk geen nut heeft. Ze haalt uiteindelijk 1 kist met een vrijstelling uit het water. In de stemming achteraf om voor het geld te gaan of niet gedraagt ze zich wel vreemd, eerst zegt ze niet voor het geld te gaan, maar bij de definitieve stemming dan plots wel nadat ze ziet dat er niet voldoende mensen voor het geld gaan.

Sarah: Doet eigenlijk niet zoveel deze opdracht, helpt wel met trekken, maar heeft nooit een hoofdaandeel in het naar boven halen van een kist. Ze haalt wel 2 kisten op met een vrijstelling in. In de stemming achteraf zegt ze eerst dat ze nog niet weet of ze voor geld of voor de vrijstellingen wil gaan, bij de definitieve kiest ze voor de vrijstellingen.

1.2: in zicht

Sarah en Merel: Vinden allebei snel hun partner, deze opdracht is ook gelukt dus geen verdacht gedrag of molacties te bespeuren.

1.3: rondje rond om de kerk

Merel: Ze fietst de hele tijd bij Evelien achterop, dus heeft niet zo heel veel invloed, maar ze vraagt wel of er niet iemand mee moet gaan met Evi. Op zich geen slecht plan, maar de verkeerde persoon kan wel meegaan en dan zijn al zeker 2 deelopdrachten mislukt.

Sarah: Sarah reageert meteen om mee te gaan met Evi. Zonder nadenken rijdt ze er achteraan en zo zorgt ze ervoor dat Evi met de verkeerde personen op de juiste plaats is en dat zij niet op haar juiste plaats kan zijn aangezien ze bij Evi is. Ze zorgt er ook voor dat Evi de fouten maakt.

Aflevering 2
2.1: ver tellen

Merel: Ze komt wat warrig over deze opdracht. Maakt een domme fout en wordt er snel op gecorrigeerd. Beslist zeer snel bij een moeilijke vraag om deze over te slaan. Lijkt wat geïrriteerd deze opdracht.

Sarah: Corrigeert Merel bij een fout en gaat er hard in deze opdracht. Ze lijkt ook een fout te maken bij het aantal talen dat ze spreken.  Reageert ook nogal scherp op Evi die niet weet hoeveel zwemdiploma's ze heeft.

2.2: uit stralen

Merel: Merel gaat als 2de, wat een goede molpositie is. Over deze opdracht is al heel wat geschreven dus ik hou het kort. Merel is bij anderen hun geld gespot en is zeer lang binnen terwijl ze relatief snel haar eigen geld gevonden heeft. Ze komt met 250 euro terug, maar met een grote kans dat ze toch heel wat geld weggenomen heeft. Wel vreemd dat ze bij het geld van Evi is gespot en dat Evi wel 225 euro binnenbrengt.

Sarah: Ze gaat als 4de en is ook relatief lang binnen. Ook bij haar zou het mogelijk zijn dat ze wat geld achterover heeft gedrukt van andere kandidaten, maar dat zijn ook aannames. Uiteindelijk gaat ze af en valt ze op een opzichtige manier.

2.3: wachtkamer

Merel: zit samen met Evelien te wachten, staat recht bij een joker en verkrijgt zo de eerste joker met vrijstelling erin!

Sarah: zit samen met Jaimie te wachten, Jaimie is bijna niet te houden en springt recht bij de 250 euro waarop Sarah hem volgt. ze heeft hier 250 euro verdiend.




Offline Convans

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #1 Gepost op: 23-02-2019, 10:21:04 »
Aflevering 3
3.1: vlag ophangen

Merel: Zit bij het team dat de kleren moet verzamelen. Lijkt erg haar best te doen, wat logisch is want de opdracht moet slagen om geen geld te verdienen.

Sarah: Zit bij het team dat de kleren moet verzamelen. Ook Sarah gaat er fanatiek in en lijkt erg haar best te doen.

3.2: stapelgek

Merel: Ze stemt niet wie de joker mag krijgen. Doet de Jenga-opdracht met Evelien, wat Evelien uiteindelijk 3 jokers oplevert

Sarah: Probeert nog een beetje tegengewicht te brengen zodat Niels niet zo makkelijk die joker krijgt, maar er wordt geen gehoor aan gegeven. Doet de Jenga-opdracht met Nikkie die wat onhandig verliest en zo verkrijgt Sarah een joker.

3.3: op treden

Merel: Stemde voor een halfuur. De opdracht slaagde nu in 26 minuten dus zou gewaagd geweest zijn als mol aangezien de opdracht ook in een halfuur was gelukt. Kwam met het goede idee om pijlen op de blokken te schrijven. Wat ook goed was als mol, want de opdracht zou zowiezo slagen in 45 minuten. 1500 euro verdiend.

Sarah: Stemde voor 45minuten. Haar beste moment van de hele serie kwam daarna. Ze kon plots helder nadenken en zette cijfers op de blokken, waardoor de opdracht makkelijk slaagde. Was hier samen met Merel voor verantwoordelijk. Maar niet per se onmols voor beiden. 1500 euro verdiend.

Aflevering 4
4.1: min of meer

Merel: Merel zit samen met RP. Zegt dat ze de opdracht door heeft, maar laat zich wel erg makkelijk overtuigen door Jaimie en Sinan om toch snel uit de kooi te gaan. RP klungelt eerst wat met het slotje, maar Merel vindt in no-time de cijfercode. Verdiend samen met RP hier 250 euro.

Sarah: Zit samen met Robert. Zegt ook dat ze de opdracht helemaal door heeft, maar laat zich door Robert overhalen om toch zo snel mogelijk uit de kooi te gaan. Heeft samen met Robert 150 euro verdiend.

4.2: serenade

Merel: Merel staat redelijk snel juist, maar op het laatste moment gaat ze nog verplaatsen terwijl de opdracht al mislukt was, een hele vreemde actie. Achteraf wordt ze hierop gewezen en kan ze niet met een uitleg komen.

Sarah: Staat fout, maar is zeker op het balkon geweest waar op staat dat ze wist ze dat verkeerd stond.

4.3: koffiepedia

Merel: Drukt 2 keer een fout antwoord in. Heeft ook meerdere goede, maar die worden teniet gedaan.

Sarah: Drukt 1 keer een fout antwoord in. Voor de rest zien we ze niet zo nadrukkelijk in beeld.

Aflevering 5
5.1: straatbeeld

Merel: Zit samen met Robert in het team. Ze neemt hier duidelijk het voortouw en doet alles goed. Ze vinden snel hun portretten en Merel vindt zelfs een portret die moeilijk te vinden was. 1800 euro verdiend.

Sarah: Zit samen met RP in het team. Ze vinden een portret van de andere groep en wisselen zo een foto. Ze geven een moeilijke door aan het andere team. Uiteindelijk vinden ze alle portretten en slaagt de opdracht, 1800 euro verdiend. Hier nam RP eerder het voortouw.

5.2: parkeergeld

Merel: Staat op de sleutelpositie samen met Sarah. Het lijkt aardig te gaan, maar ze kiezen vooral voor kortere woorden. Pas als Robert erbij komt, gaat het nog beter. Ze heeft de leiding en corrigeert enkele fouten van Sarah.

Sarah: Wordt verdacht in beeld gebracht doordat ze zegt dat ze dyslexie heeft. Ze staat op de sleutelpositie. Ze maakt enkele foutjes, maar wordt gecorrigeerd door Merel.

5.3: sleutelhanger

Merel: Zit samen met Sarah en Sinan in het team. Sinan wil niet abseilen, dus blijven ze maar met 2 over. Ze gaan allebei de code van Sinan bekijken. Merel vindt uiteindelijk haar nummer en dat van Sinan. Opdracht geslaagd: 750 euro in de pot.

Sarah: Zit samen met Merel en Sinan in het team. Sinan wil niet abseilen, dus blijven ze maar met 2 over. Ze gaan allebei de code van Sinan bekijken. Sarah vindt haar nummer en dat van Sinan. Bij het invoeren van de code benadrukt ze nog eens het nummer van Merel. Opdracht geslaagd: 750 euro in de pot.

Offline Convans

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #2 Gepost op: 23-02-2019, 10:21:34 »
Aflevering 6
6.1: steentje bijdragen

Merel: Zegt meteen om het logo van de Mol niet te maken omdat dat teveel tijd kost, terwijl dat eigenlijk wel meevalt. Doet de 9 verschillen opdracht met RP en ze zetten 250 euro in en deze mislukt. 250 euro uit de pot. Ze rent dan snel door om toch het logo van de Mol te proberen maken, maar buiten de tijd.

Sarah: Zet zichzelf wat buitenspel door Sinan te helpen met het rijden in de bobcat. Sinan gaat zeer traag en Sarah spoort hem aan om wat sneller te rijden. Uiteindelijk lukt de opdracht, 250 euro verdiend. Daarna is ze even alleen en rent ze naar Niels en Jaimie. Haar toegevoegde waarde is nihil bij de touwen-opdracht.

6.2: links/rechts

Merel: Merel mag enkel naar links. Merel grijpt als eerste naar de enveloppen en neemt 250 euro als  hoog bedragen, ze komt de eerste keer binnen met 250 euro. De 2de keer hangt ze vast aan Jaimie, want ze volgt hem gewoon. Gelukkig voor haar haalt Jaimie het niet door wegenwerken en haalt ze zo 50 euro uit de pot.

Sarah:: Sarah mag enkel naar rechts. Ze neemt random enveloppen zo lijkt het. Deze opdracht is ze weinig in beeld, maar doet ze werkelijk ook niet veel goeds. Ze haalt 2x de finish niet. Een keer met 100 euro en een keer met 50 euro. 150 euro uit de pot. Daarnaast wordt ze wel gespot op de plek waar ze zou moeten aankomen, dus ze moet er zeker eens gepasseerd zijn.

6.3: reddingslijn

Merel: Gaat als tweede, zit in het team met RP en Niels. Ze moet enkel het eerste scherm corrigeren om de 10 juiste schermen te hebben. Ze slagen en hun team hoeft geen scherm te zien bij de executie.

Sarah: Gaat als eerste, zit in het team met Jaimie en Sinan. Ze maakt enkel een fout op het eind, maar dat wordt gecorrigeerd door Jaimie. Ze slagen en hun team hoeft ook geen scherm te zien bij de executie.

Aflevering 7
7.1 getouwtrek

Merel: Staat ergens in het midden gepositioneerd. Ze gaat mee met RP en zorgt er zo voor dat er tijd verloren gaat met de discussie. Ze gooit een paar keer een kokosnoot te dicht, maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat de opdracht slaagt net binnen de tijd.

Sarah: Staat in het midden gepositioneerd. Ze lijkt niet veel te snappen van de opdracht en zorgt daardoor voor discussie. Gooit ook een paar keer de kokosnoot veel te dicht, maar de opdracht slaagt.

7.2: roulette

Merel: Ze gaat als 2de. Ze kiest ervoor om voor 2 jokers te gaan, maar neemt uiteindelijk niet de jokers, maar wel het kaartje waarop staat dat er 2 rode schermen te zien zullen zijn deze executie.

Sarah: Ze gaat als laatste. Ze kiest ervoor om voor 1 joker te gaan, 50% kans op de joker dus, maar uiteindelijk gokt ze verkeerd en neemt ze de envelop met -1.000 euro voor de pot.

7.3: geld oogsten

Merel: Start bij de groene bananen, heeft weinig invloed in deze opdracht en lijkt ook niet erg veel te doen. Uiteindelijk zijn het de oranje banen die tellen, maar onmogelijk om te achterhalen wie de trossen met geld binnengebracht heeft.

Sarah: Start bij de oranje bananen en gaat op zoek naar een zwarte vrijstelling. Doet voor de opdracht zelf niet zoveel en heeft weinig invloed omdat ze geen oranje trossen kan binnenbrengen.

Extra

Merel: Ze gedraagt zich de hele serie wat warrig, maar haalt volgens FTM wel het meeste geld binnen. Ze staat wel vaak op de goede molpositie. Ze lijkt binnen de groep wel wat verdenkingen op zich te hebben.

Sarah: Ze doet zich wat dommer voor dan ze in werkelijkheid is in vele opdrachten. Ze snapt het niet of doet wat onhandig, is dit gespeeld? Toch lijkt ze veel vertrouwen te hebben, want ze is al heel lang penningmeester en je hoort amper verdenkingen op haar.



Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #3 Gepost op: 23-02-2019, 10:38:19 »
1.1 M (heeft tenminste een opmerkelijke actie die je als molactie zou kunnen zien)
1.2 -
1.3 S
2.1 M (neemt diverse keren het voortouw, goede molpositie)
2.2 M
2.3 M
3.1 M (opmerkelijke jat-actie)
3.2 -
3.3 M
4.1 M
4.2 -
5.1 S
5.2 S (dan kies ik even vet mollen boven subtiel mollen)
5.3 -
6.1 M
6.2 S
6.3 -
7.1 M
7.2 S (dan kies ik -1000 als molser boven twee rode schermen)
7.3 M

Merel wint dit op haar sloffen met 10 tegen 5.

Offline Convans

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #4 Gepost op: 23-02-2019, 10:52:17 »
1.1 M
1.2 -
1.3 S
2.1 -
2.2 S
2.3 M
3.1 -
3.2 -
3.3 -
4.1 -
4.2 S
5.1 -
5.2 S
5.3 -
6.1 M
6.2 S
6.3 -
7.1 -
7.2 S
7.3 -

Ik neem enkel de opdrachten in rekening waar er een duidelijk verschil is tussen beiden qua acties en gedrag.

6-3 in het voordeel voor Sarah bij mij   ::hypocriet::

Offline Amethyst

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #5 Gepost op: 23-02-2019, 10:52:37 »

5.2 S (dan kies ik even vet mollen boven subtiel mollen)

Vet mollen maakt je hier als mol onnodig verdacht. Je zag Merel echt kijken van WTF?

Ook deze wint Merel makkelijk, vind ik.


Offline Eva88ab

  • winnaar WIDM-pool 2020 Renaissance
  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #6 Gepost op: 23-02-2019, 10:57:44 »
Mag je ook voor Sarah kiezen als mol in de eerste paar afleveringen en Merel in de laatste paar. Toch 2 mollen dit jaar  ::rofl::

Maar zonder gekkigheid. Sarah vindt ik veel molser in de eerste afleveringen en wordt ook in de montage zo neergezet, terwijl ze de laatste paar afleveringen juist verdacht gemoteerd wordt en bij Merel is dat precies andersom.

Ik denk dat de mol toch een vrouw is dit jaar, maar het lukt me echt niet een goed onderbouwde keuze te maken.

Offline Marimol

  • Forumlid
  • 10 kilo bananen......bananen zijn gezond.
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #7 Gepost op: 23-02-2019, 12:37:11 »
Bij het rondje om de kerk zou je nog kunnen toevoegen dat Sarah samen met  Evi 2x stil heeft gestaan bij de locatie van de enveloppe. Bij aankomst en toen ze de enveloppe mochten pakken.

Alle schermen gingen hierdoor op zwart.

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #8 Gepost op: 23-02-2019, 13:15:12 »
1.1 M
1.3 S*
2.1 M
2.2 M
2.3 M
6.1 M
6.2 S
7.1 M*
7.2 S
7.3 M

+4M

Aflevering 3 t/m 5 doen ze bij opdracht beide verdachte dingen of juist beide niet. Ik vind Merel er meer mollig overkomen dan Sarah. Bij bijvoorbeeld de serenade vind ik Merel verdachter maar dat is een heel subjectieve afweging en laat ik daarom weg in mijn lijstje.

* Andere kandidaat doet ook verdacht.

Offline Belgian Mol

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #9 Gepost op: 23-02-2019, 20:07:30 »
Mooi overzicht!

1.1 S
1.2 S (vertrekt te vroeg)
1.3 S
2.1 /
2.2 /
2.3 M
3.1 S
3.2 S
3.3 /
4.1 /
4.2 S
4.3 /
5.1 S
5.2 S
5.3 M (gaan gelijk op, maar Merel heeft een betere positie)
6.1 M
6.2 S
6.3 /
7.1 /
7.2 S
7.3 M

10-4 in het voordeel van Sarah, maar wel veel draws.



Offline Convans

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #10 Gepost op: 23-02-2019, 20:12:45 »
Ik hoop dat dit duel over anderhalfuur ook nog bestaat

Offline Hulpmol

  • winnaar WIDM-pool 2020
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #11 Gepost op: 23-02-2019, 20:16:38 »
1.1 S
1.2 /
1.3 S
2.1 /
2.2 /
2.3 M
3.1 /
3.2 /
3.3 /
4.1 /
4.2 S
4.3 /
5.1 /
5.2 /
5.3 /
6.1 M
6.2 S
6.3 /
7.1 /
7.2 S
7.3 /

Sarah 5 - 2 Merel

Offline Convans

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #12 Gepost op: 23-02-2019, 21:29:12 »
We kunnen ons 2 weken focussen op dit duel, maar Sarah is toch gewoon de mol  ::schaam::

Offline Lama1997

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #13 Gepost op: 23-02-2019, 22:25:06 »
Mooi overzicht Convans ::bravo::

Offline Lo

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #14 Gepost op: 23-02-2019, 23:21:26 »
Gek. Ik kom op 20-0 in het voordeel van Merel. Vraag niet hoe het kan ;D ::)
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #15 Gepost op: 23-02-2019, 23:24:17 »
Je was toch maar Niels geswitcht. ::)

Offline xania

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • We are all acting through this thing called life
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #16 Gepost op: 23-02-2019, 23:27:22 »
Bij 1.1 was het niet Sarah die niet wist of ze voor vrijstellingen zou gaan of niet. Sarah koos juist geld volgens mij.
Merel wilde eerst niet stemmen en toen geld en op laatst toch ineens geswitched naar vrijstelling.
Sarah was juist degene die haar daarop aansprak.
Rob is mijn mol, maar Nathan is ook verdacht dus I trust No Buddy

Offline Lo

  • Forumlid
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #17 Gepost op: 23-02-2019, 23:28:11 »
Je was toch maar Niels geswitcht. ::)
Ja inderdaad :-[

Maar die is geen keuze hier, anders had hij met een landslide overwinning 1000-0-0 gewonnen!
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline xania

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • We are all acting through this thing called life
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #18 Gepost op: 23-02-2019, 23:35:45 »
1.1 M
1.2 /
1.3 /
2.1 M
2.2 S (maar denk merel geld gejat)
2.3 M
3.1 M
3.2 M
3.3 M
4.1 /
4.2 M
4.3 M
5.1 S
5.2 S
5.3 /
6.1 M
6.2 S
6.3 /
7.1 /
7.2 /
7.3 M
8.1 /
8.2 M
8.3 M

12 voor Merel  tegen 4 Sarah
Rob is mijn mol, maar Nathan is ook verdacht dus I trust No Buddy

Offline Regis Filia

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Merel vs Sarah
« Reactie #19 Gepost op: 23-02-2019, 23:57:24 »
0-0

Het klopt gewoon niet, bij allebei niet. Ze hebben allebei dingen gedaan die gewoon niet logisch zijn voor een mol. Om Niels te citeren: 'Waarom zou je dat doen?'
Allebei doen ze overdreven. Maar Niels is niet de mol, dus het is toch een van de dames, ook al klopt het niet.
Brevis esse laboro, obscurus fio.