Poll

Als de priesterhint er niet was geweest, zou je Kees dan ook hebben verdacht als mol?

Nee, nooit
4 (5.7%)
Later, namelijk vanaf dit moment... (vul hieronder in)
26 (37.1%)
Ja, de priesterhint was irrelevant voor mijn verdenking
28 (40%)
Anders...
2 (2.9%)
Weet ik niet
10 (14.3%)

Totaal aantal stemmen: 70

Auteur Topic: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?  (gelezen 8455 keer)

Offline Nieky

  • Aanspreekpunt Sport
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Wielergek
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #20 Gepost op: 9-03-2013, 13:32:11 »
Interessante vraag.

Na aflevering 1 verdacht ik Carolien en Tim het meeste. Vlak voor aflevering 2 las ik over de priesterhint en het werd ook uitgelegd als een mogelijke hint richting Carolien. Echter, toen ze direct in de 1e opdracht van aflevering 2 1500 euro won, verdacht ik haar niet meer. Ik was na aflevering 2 een beetje het spoor bijster, dus besloot toen in aflevering 3 maar eens goed op Kees te gaan letten dankzij de priesterhint. Ik was na 2 opdrachten direct overtuigd en sindsdien heb ik eigenlijk niet meer getwijfeld (ook al vond ik Zarayda af en toe erg raar doen).

Dus ja, de hint heeft me wel in de richting van Kees gestuurd, maar of ik zonder hint nooit op Kees uitgekomen was? Ik denk wel dat het mijn mol was geworden, maar zeker weten doe je nooit.

Maar hopelijk volgend jaar geen grote hint meer in aflevering 1!

Jaaa, ik heb eigenlijk hetzelfde traject afgelegd :P.

Bij mij kwam de echte bevestiging vooral bij het weerwolven  ::jaja::. Begon aan het einde af en toe aan Carolien te twijfelen ( In combinatie met de hint ) maar de kluis zorgde er steeds weer voor dat ik bij Kees bleef...

Of ik zonder de hint op Kees zat kan ik moeilijk zeggen, ik ging door de hint extra op hem letten en dacht na aflevering 1 dat hij niet de mol was....  Maar was hier wss wel op teruggekomen bij het weerwolven of iets dergelijks

Maar eerlijk is eerlijk, zonder hint had ik waarschijnlijk op Zarayda gezeten  ;)
You'll never walk alone

Online Joost2

  • winnaar pool pelgrimscode 2013
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #21 Gepost op: 9-03-2013, 13:42:35 »
Gezien mijn verdachten Paulien/Kees waren gaf de priesterhint voor mij geen uitsluitsel. En toen ik de hint voor het eerst doornam wou ik niet aan 'C=Case'. Wel gaf de priesterhint mij de bevestiging dat je het in de drie finalisten moest zoeken, al had ik Carolien allang uitgesloten zijnde op en top kandidaat en geen mol. Dus door die hint heb ik definitief zonder verdere twijfel kunnen letten op de acties van Kees en Paulien. En ja, op den duur werd toch wel duidelijk dat Kees meer tekenen van voorkennis liet blijken dan Paulien.

Kortom: zonder hint had ik waarschijnlijk nog steeds staan twijfelen tussen Paulien of Kees. Wat mij echt definitief op Kees deed uitkomen is het feit dat de mol voorkennis heeft en hier naar handelt. En de enige die dat deed was Kees. Dus om de vraag te beantwoorden: ja, Kees was op den duur als nog mijn mol geweest zelfs al zat deze hint er niet in. :)
Petra, Sigrid, John, Astrid, Lottie, Fré/Peggy, Dick, Dunya, Viv, Arjen, Anna, Hade, Janine/Carolien, Sophie, Chris, Ellie, Sigrid, Jan, Sarah, Nathan

Offline Supernova

  • Forumlid
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #22 Gepost op: 9-03-2013, 13:54:05 »
Ik weet bijna 100% zeker dat ik - hint of geen hint - op Kees uitgekomen was.
Ook nog even sterk als nu zo niet sterker eigenlijk omdat hij al in mijn lijstje stond van mensen om in de gaten te houden, en ik na afloop van afl 2 hem al vrij sterk verdacht, zij het dat ik ook altijd een nummer 2 en 3 had (en outsider 4, Zarayda waarin ik niet echt geloofde maar 'you never know..'), die ik ook in de gaten hield.

Toen heb ik de hint gelezen en eigenlijk gezocht naar zowel wat het ondersteunde (omdat ik dat toch al deed vanuit mijn eigen indrukken) alsmede naar datgene wat het zou kunnen ontkrachten.
Gevolg was dat ik in afl 3 bijna zeker wist dat verdachte 2 en 3 bijna zeker niet de mol konden zijn - hoewel ik nr 2 (Paulien) nog wel een tijdje in het oog gehouden heb. Zarayda heb ik nooit verdacht maar evenmin echt kunnen schrappen wat wel irritant was - vooral omdat veel internationale volgers in die tunnelvisie zaten.  ::rofl::

Maar vanaf afl 4 en vooral 5 wist ik het zo goed als zeker, ongeacht priesterhint (al was dat wel een stukje ondersteuning). Ik zou zéker nooit alleen afgegaan zijn op een hint sws, hoe sterk ook. Uiteindelijk wil ik het zelf uitvinden, en ik ben zeker niet pertinent op zoek gegaan naar bewijs om het te steunen, juist ook om het onderuit te halen. Maar ik zag alleen maar meer bevestiging naarmate de serie vorderde, en bevestiging dat de anderen het níet waren. Met als definitief omslagpunt het Mollenspel aan het kampvuur, mijns inziens perfect Mols gespeeld door Kees.  ::bravo::

Dus nee, ik had de hint zeker niet nodig gehad het heeft me zelfs een tijdje in de weg gestaan denk ik omdat ik zélf dingen wil uitvinden niet wil toegeworpen krijgen..

Hoe mooi ik de hint verder ook in elkaar vind zitten, ik hoop echt van harte dat we dit voortaan niet nogmaals krijgen. Voor de níet verdenkers is het vervelend omdat het een soort anti/ik wil het niet-verhaal wordt in plaats van iets gewoon positiefs. En voor de verdenkers is het ook niet prettig omdat je zélf je mol ontdekken wilt, met af en toe een leuke cq goede/sterke hint die wel de goede kant uit wijst maar die toch wat meer aan interpretatie overlaat dan deze, graag omdat we uiteindelijk die jacht nu zo graag willen. Ik snap nog steeds niet waarom ze dit gedaan hebben, en ik weet dat ik daarin niet de enige ben. Gewoon jammer omdat het verder een prachtig seizoen was met een echt goeie Mol.

Maar goed, het antwoord is dus ja, ik weet zo goed als 100% zeker dat ik op Kees uitgekomen was en ook ongeveer op hetzelfde tijdstip zo niet eerder door juist dubbelcheck van de hint..  :)
Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. :)

Online Pac

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • That's Amole!
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #23 Gepost op: 9-03-2013, 15:42:06 »
Na het weerwolvenspel was hij waarschijnlijk zeker mijn hoofdverdachte geweest.
Daarvoor zal die denk ik ergens in mijn top 3 hebben rondgehangen.
...óf niet!

Offline Pippi

  • Forumlid
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #24 Gepost op: 9-03-2013, 16:30:58 »
Ik weet niet mee precies wanneer ik 'm verdacht, maar vanaf het weerwolvenspel wist ik het zeker.

Offline Milk

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Vacht up!
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #25 Gepost op: 9-03-2013, 17:17:26 »
Ik hield vanaf het begin Tim en Kees het meest in de gaten. Maar wie weet wat je nog gaat opvallen of in welke tunnel je nog geraakt... Ik denk het wel, maar door de hint was ik eigenlijk meteen om.

Of wacht, het was het weermollenspel waarin ik echt veel kandidaten (bijna iedereen) kon wegstrepen en Kees dat wat een mol moest doen deed. Ik denk dat ik daaruit Kees zonder priesterhint ook wel zou hebben gefilterd.
« Laatst bewerkt op: 9-03-2013, 17:21:12 door Milk »
No Milk today???

Offline LdHmolletje

  • Winnaar ER Pool 2018 & De Mol pool 2019
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Oh, oh, Den Haag!
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #26 Gepost op: 9-03-2013, 17:25:53 »
Vanaf het begin hield ik hem wel in de gaten, maar zonder de priesterhint werd hij eigenlijk pas mijn mol na het afvallen van Daniël...
Ich bin ein Bärliner!

Offline Erik Leppen

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Follow the molpunten
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #27 Gepost op: 9-03-2013, 17:40:20 »
Ik vraag me af of je zo'n vraag kan beantwoorden. Ik heb gestemd voor "ik weet het niet" maar als ik moest gokken dan denk ik van niet. Althans niet voor aflevering 7 of 8 ofzo. Was te gefocust op Paulien en heb de priesterhint altijd tegen beter weten geprobeerd te ontkennen (wat mij betreft kon die naar niemand anders wijzen dan Kees). Alhoewel ik hier moie molacties van hem gelezen heb (Tim aanwijzen bij dictee, misinformatie over Ewout verspreiden vier weken voor orgel) zou ik er denk ik zelf niet achter gekomen zijn tot de doka-opdracht alwaar Kees erg actief meehielp met een hopeloos plan en Paulien juist erg onmols was...

Dus, geen idee.
Maar ze gaan natuurlijk niet zeggen van, de mol is, eh, Klaas

Offline Cookie

  • Forumlid
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #28 Gepost op: 10-03-2013, 02:07:56 »
Mijn notities na afl.1:

Verboden woord - 'onruststoker' met Kees op podium
Bungeejump - enige in 2e groep geen vrijstelling gegeven ondanks afspraak
Grafiti - '82

=Kees.

Al geef ik toe dat ik geen 100% keuze te maken totdat ik er 9 heb afgestreept.

Online joligmolletje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #29 Gepost op: 10-03-2013, 02:14:12 »
Ik verdacht Kees helemaal niet totdat ik de priesterhint las. Toen ben ik eens gaan kijken naar mogelijke molacties van Kees en die bleken er echt enorm veel te zijn. Het zijn vooral subtiele beïnvloedingen, waardoor de andere kandidaten de mist ingaan.

In de laatste aflevering zaten deze dingen er weer in (naast de dingen die al zijn genoemd in dit topic):
- Tijdens de safari speelt Kees reisgids: hertjes links, giraffe rechts, waardoor de kandidaten afgeleid zijn van het spel (namelijk het kamp zoeken), wat ervoor zou kunnen zorgen dat ze de weg kwijt waren geraakt
- Kees zegt aan het einde van het Weerwolvenspel tegen Zarayda 'ik dacht dat Paulien de mol was, maar ik wees per ongeluk naar jou', hoe kun je nou per ongeluk de verkeerde aanwijzen? Wel opvallend dat juist dit 'ongelukje' de pot 1500 kostte.

Zoals ik hierboven in het Kees-topic schreef, de priesterhint heeft mij echt op het goede pad gezet. Paulien was mijn schot voor de boeg, dus anders was ik waarschijnlijk vol voor haar gegaan.

Offline m0ll0m

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #30 Gepost op: 10-03-2013, 14:07:45 »
Wat niet in de 'molacties' is teruggekomen, maar wat mij wel op Kees zette was dat hij de pijl van de helicopter opdracht bij zich had en dat hij dat een tijdlang verzweeg. Ook zijn gedrag bij weerwolven zette mij op zijn spoor. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat hij zijn positie wel al die tijd moest delen met Carolien (vanwege haar 1 januari interview, maar in de serie weinig tot geen aanwijzingen) en Paulien (vanwege 'als gewone kandidaat overleeft ze het nooit' en de -naar mijn mening- veel te duidelijke aanwijzingen in de finale).

Die priesterhint heb ik (los van wat hierboven staat) altijd uitgelegd als 'het is 'C'arolien, Paulien 'C'ornelisse of 'C'ornelis Tol'. (En in 'case' = kees heb ik (ten onrechte dus) nooit geloofd...).

m0ll0m

Offline Miek37

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #31 Gepost op: 10-03-2013, 14:17:00 »
Voor mij was Kees het juist niet vanwege de priesterhint, leek mij gewoon to obvious dat ze dat al zo snel prijs zouden geven.

Offline Moeske

  • Forumlid
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #32 Gepost op: 10-03-2013, 14:53:29 »
Kees was vanaf aflevering 1 mijn mol. Ik vond het toen al verdacht dat hij in t groepje zat dat afsprak om iedereen een vrijstelling te gunnen en juist hij er voor zorgde dat Ewout geen vrijstelling kreeg. Daarna bij de dictee-opdracht in aflevering 2 wist ik het zeker. De priesterhint was slechts een bevestiging van mijn vermoedens.  ;D

Offline Bjorrn

  • Winnaar Sequester
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #33 Gepost op: 10-03-2013, 15:08:56 »
Ik moet best wel lachen om mensen die zeggen dat ze het na aflevering 2 al zeker wisten.  ::rofl::
Geloof ik niks van  :P
Het leven is als een neus. Je moet eruit halen wat erin zit.

Offline Erik Leppen

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Follow the molpunten
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #34 Gepost op: 10-03-2013, 19:06:38 »
mensen die zeggen dat ze het na aflevering 2 al zeker wisten.  ::rofl::
Het wordt pas interessant als die mensen kunnen verwijzen naar een bericht vlak na aflevering 2 waarin ze dit toen ook al zeiden.

Anders is het altijd achteraf zeggen dat je iets van tevoren wist. Daarmee niet zeggende dat het dus niet juist is, maar het wekt wel argwaan natuurlijk ;)
Maar ze gaan natuurlijk niet zeggen van, de mol is, eh, Klaas

Offline Lo

  • Forumlid
Re: Was Kees ook je mol zonder priesterhint?
« Reactie #35 Gepost op: 11-03-2013, 08:31:32 »
Ik vraag me af of je zo'n vraag kan beantwoorden.
Nou ja, in mijn geval dus duidelijk wel want ik had die Priesterhint helemaal niet gelezen (omdat iedereen ernaar verwees uiteindelijk gedaan na Tim's vertrek maar ik zat na afl. 2 al vol op Kees ongeacht de Priesterhint).

Ik heb dit al vaker gezegd hier maar hoorde nooit van molloten die dit ook hadden. Gelukkig zie ik nu dat de helft van de poll stemmers hier ook de hele hint niet laten meetellen! Dan wint uiteindelijk toch de psychologie van het spel. Voor mij lag het er huizenhoog bovenop dat Kees de mol was, puur door alle voorkennis-zaken en het secundair handelen.
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)