Auteur Topic: Was er wel overeenstemming???  (gelezen 1372 keer)

Offline Cosma

  • Forumlid
Was er wel overeenstemming???
« Gepost op: 4-03-2003, 05:00:57 »
Bij de persoonlijke voorkeurkaarten (vrijstelling, 5 afgekochte vragen, 2500 euro en blanco) moesten de kandidaten overleggen en beslissen hun voordeel op te geven.
Er was geen geld in de pot, Sandra en Inge hadden niets (zelfde keuze), Stijn en Marc echter hadden wel iets te winnen.

Ipv overleg en dus gezamelijk besluiten tot een finale met z'n vieren schreef men z'n verhaal op een kaartje, en middels het rood/groen scherm werd getoond wat de kandidaten hadden gekozen.

Uiteraard hadden Inge en Sandra gekozen voor een finale met 4, maar Marc en Stijn?
Stijn wilde het geld niet afgeven (wilde het heel graag hebben, student, wening geld, zelfs bereid voor het eerst openlijk te liegen etc.), en Marc al dan net de mol, wilde ook zijn vrijstelling niet opgeven.

De enige 2 die iets op te geven hadden waren dus Stijn en Marc, maar zij kregen een groen scherm (uiteraard krijgt de mol altijd een groen scherm).

Mijn vraag is danook, wie van de 2 (Marc/Stijn moest het meeste opgeven?), Marc eigenlijk niet veel, hij zou sowieso doorgaan naar de volgende ronde, indien hij de mol is heeft hij met 4 personen meer gelegenheid zich te verstoppen als met 3 personen, de mol zou imo danook kiezen voor 4 personen in de finale.
Stijn een ander verhaal, hij wilde het geld heel graag, kan sowieso geen geld winnen indien hij de mol zou zijn in de finale (mag hij die 2500 euro houden eigenlijk indien mol?), dus dat geld is extra meegenomen, en een finale met 4 kan danwel gunstig zijn, al heb ik het idee dat dat Stijn niet zoveel uitmaakt (telkens wanneer er geld wordt misgelopen haalt hij ongeïnteresseerd zijn schouders op).

Maar om terug te komen op het begin, 1 van die 4 is de mol, en wanneer dat Marc is zou en hij zou vast hebben gehouden aan zijn vrijsteling, zou dat een rood scherm zou betekenen; nogal vreemd voor de mol, en de niet-mol gaat sowieso door.
Indien Stijn toch zou hebben gekozen voor het geld, krijgt hij als niet mol een rood scherm, maar met welk doel, immers konden ze dit gewoon aan tafel bespreken, indien Stijn wel mol; gewoon groen scherm, iedereen naar volgende ronde gebeurd en hij behoudt zijn geld.

Kunnen we vanwege de groene schermen er niet een beetje vanuitgaan dat de mol wellicht helemaal geen keuze heeft gemaakt mbt de finale?

Iemand toevallig een idee waarom dit via de rood/groen schermen bekend werd gemaakt?

Met speciale groet aan Bertha531  ;)