Auteur Topic: [Info] Mededelingen  (gelezen 1729 keer)

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
[Info] Mededelingen
« Gepost op: 29-05-2024, 20:09:01 »
Welkom op het WieIsdeMol.com forum van het extra seizoen van 2024!

Vanaf vrijdag 28 juni is Wie is de Mol terug met een extra seizoen die gestreamd kan worden via NPO start, met onbekende Nederlanders in de hoofdrol.
We gaan dus wederom (dit jaar) met zijn allen de Mol (proberen) te ontmaskeren! Om deze zoektocht voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, hebben wij het afgelopen jaren gedurende de seizoenen de focus op de jacht naar de Mol gelegd. Op die voet willen wij dit jaar verder gaan met enkele kleine aanpassingen.

Het moderator team bestaat dit seizoen uit Brtdm, Pac en ondergetekende. Wij zullen ons best doen met de zware taak om alles leesbaar en netjes te houden op het forum. Voor vragen, op-en-aanmerkingen kan je ons altijd een berichtje sturen!

WieIsDeMol.com is vˇˇr fans en dˇˇr fans waarbij plezier, respect voor elkaar, voor het programma, voor de makers en voor de deelnemers voorop staat. Daar hebben wij jullie hulp bij nodig. Wij willen dat het WIDM board een plek is waar een prettige sfeer heerst voor alle forummers die graag met plezier naar Wie is de Mol kijken. Daarnaast moet het een plek zijn waar iedereen zijn ervaringen en meningen kan delen. Vanaf dit seizoen is er dan ook een evaluatie topic geopend vanaf het begin van het seizoen. Kritisch geluid is daarbij toegestaan mits binnen onze Huisregels ;)

Wij wensen iedereen een fijn molseizoen!  ::vergroot::
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #1 Gepost op: 29-05-2024, 20:10:13 »
Berichten plaatsen

Om het lezen van berichten op dit forum nog gemakkelijker en plezieriger te maken heeft WieIsDeMol.Com een aantal regels om de overzichtelijkheid te vergroten.

Op dit forum alleen serieuze 'Wie is de Mol?' zaken
Een groot aantal bezoekers is vooral ge´nteresseerd in discussies over 'Wie is de Mol?'. Om het hen makkelijk te maken zijn er verschillende fora gemaakt. Op die manier wordt het bespreken van de serie gescheiden gehouden van alle andere zaken. Op de forum index pagina kun je de verschillende fora zien. Dit forum is alleen voor discussie en bespreking van de WIDM-serie, die vanaf 28 juni 2024 online zal komen. Fora van oudere series vind je HIER. Het Huiskamerforum heeft veel minder beperkingen en kan over van alles en nog wat gaan.

Verzin logische titels
Een titel als 'Is dit jullie wel opgevallen?' geeft totaal niet weer waar een topic over gaat. 'Hint in het introfilmpje' is veel duidelijker.

Blijf on-topic

Het is erg vervelend om een topic door te lezen dat afwijkt van het onderwerp waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Probeer er dus voor te zorgen dat je reacties op een topic altijd in lijn zijn met de titel en het eerste bericht van een topic.

Maak niet onnodig nieuwe topics aan

Kijk voordat je post of er wellicht al een topic bestaat waar je jouw informatie als aanvulling kunt posten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kandidaten topics. Ook krijgt iedere aflevering een eigen topic waarin alles van die aflevering besproken kan worden.

Plaats alleen reacties die iets aan de discussie toevoegen
Niets is zo frustrerend als door een topic te moeten bladeren met een hoop zinloze reacties.

Het plaatsen van 2 of meer berichten achter elkaar is niet toegestaan.
Je kunt heel eenvoudig je eerste bericht aanpassen met de veranderknop rechts bovenaan dit bericht en vervolgens opslaan. Uitzonderingen hierop zijn: als je bericht te lang is of als er een dag of langer tussen je berichten zit.

Quoten
Als iemand een heel bericht heeft geplaatst en jij wilt daar op reageren hoef je niet dat hele bericht te quoten. Zeker niet als je de eerst volgende poster bent. Dan is het namelijk logisch dat je op dat bericht reageert.

Reageer je op een bericht van een stuk geleden kun je er ook altijd nog voor kiezen om een deel van het bericht te quoten. Je kunt alleen het stukje nemen waar jij wat over wilt zeggen. De rest kun je gewoon deleten. Dit kun je doen door in plaats van op "verzenden" op  "bekijken"  te drukken. Dan verschijnt je hele post inclusief de quote. Dan kun je alles bewerken.

Dit alles helpt bij de leesbaarheid van het forum.

Respecteer iedereen
Iedereen komt hier voor de fun. Ga daarom respectvol met elkaar om en kwets niemand (dus ook geen kandidaten).

Hints!
Je hebt een hint gevonden, daar zijn we allemaal naar op zoek natuurlijk. We willen allemaal ontdekken wie de mol is. Toch kunnen hints zoals de priesterhint (CASE IS THE MOLE) of de KLAAS-hint voor mensen het kijken ook verpesten. Ook dit seizoen keert het hintvrije topic weer terug.
Daarom een uitdrukkelijk verzoek om als je een hint vindt van het kaliber KLAAS-hint om die dan in spoilertags te zetten. Weet je niet hoe dat moet? Vraag het even na.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Waar nodig zullen berichten door de moderators worden ingekort, verwijderd, verplaatst of afgesloten.

Spoilers

Spoilers zijn informatie over nog niet uitgezonden beelden. Gelieve spoilers enkel in het spoilertopic te bespreken een geen verwijzing ervan te maken in een ander topic. Zo kunnen forummers die speuren zonder ook genieten van de serie.

Buitenlandse mollen (Vlaamse Mol en andere molreeksen) graag ook in spoilertags zetten want er zijn WIDM-fans die die series later nog willen zien. Oud-mollen van WIDM hoeven dan weer niet in spoilertags omdat er ook binnen WIDM af en toe aan gerefereerd wordt.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #2 Gepost op: 29-05-2024, 20:10:52 »
WieIsDeMol.Com

WieIsDeMol.Com is sinds 2000 fansite van het programma 'Wie is de Mol?'. Onder het motto 'voor fans, door fans' brengt deze site de meest recente en complete informatie over de serie en alles wat zich rond de serie afspeelt.

Ontmoet op dit forum mede-fans en laat weten wat je van het programma en de kandidaten vindt. Verder kun je op de site (via de menubalk bovenaan) het volgende vinden:

Hoofdmenu
Hier vind je de homepagina met alle nieuwtjes over de serie en de linkpagina met links naar allerlei sites over 'Wie is de Mol?'. De secties 'Totstandkoming site' en 'Wie doet wat op de site' geven achtergronden over de makers van WieIsDeMol.Com en Realitynet, waar WieIsDeMol.Com deel van uitmaakt.

Community
Naast dit forum vind je o.a.  de chat/Discord server en de WieIsDeMol.Com pool.

WIDM-stuff
Allerlei funstuff onderdelen over 'Wie is de Mol?', zoals columns, het onderschriftenspel, tekeningen van Vriendlief en puzzels op de funstuffpagina.

Kandidaten
Informatie over alle kandidaten, foto's, uitspraken, acties etc.

Overzichten
Keiharde feiten en overzichten om de mol mee te vinden waaronder Follow the Money, een theorieŰnoverzicht & Alles combineren. Beoordeel ook je favoriete opdrachten van dit seizoen in het opdrachten overzicht!

Archief
Alle oudere seizoenen en onderdelen zijn hier terug te vinden.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Compuart

 • Realitynet.nl Administrator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • SMF rulez!
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #3 Gepost op: 13-06-2024, 20:13:02 »
Vanaf 28 juni komt een extra seizoen online op NPO Start, de streaming editie van Wie is de Mol met onbekende Nederlanders. Speciaal voor dit seizoen een nieuw forum. De kandidaten zijn al bekend, dus je kunt alvast een voorspelling doen in de polls over de Mol, de winnaar, de niet-mol en de afvaller.

Wil je nog iets opzoeken van het seizoen begin dit jaar, ga dan naar het archief-forum
Ik hoop dat u nog objectief bent. Ik ben het in elk geval niet meer.

Offline Miek1999

 • Aanspreekpunt Expeditie Robinson
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #4 Gepost op: 16-06-2024, 15:20:24 »
De profielen van de kandidaten zijn nu beschikbaar! Je vindt ze via de link in de openingsposts van de kandidatentopics of via het menu.
I will follow my inner gold

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #5 Gepost op: 27-06-2024, 23:16:38 »
De Avatars zijn weer beschikbaar!  ::bravo::
Toevoegen kan ook via profiel -> forumprofiel -> kies een avatar uit de galerij -> Wie is de Mol 2024 Streaming
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Hadewychisdemol

 • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
 • Actief Lid
 • *****
 • Mol Online 2018
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #6 Gepost op: 29-06-2024, 19:01:29 »

Ook voor deze streaming-editie hebben we weer allerlei leuke Funstuff voor jullie klaarstaan! Zo is het Onderschriftenspel bijvoorbeeld weer begonnen, kunnen jullie elkaar uitdagen in leuke Puzzels & Quizzen en is iedereen uitgenodigd om een Column te schrijven. De eerste staat er al, een prachtig verslag van de selectiegesprekken voor The Game door Pac!

HIER vind je een overzicht van alle Funstuff dit seizoen. Heb jij nog leuke Funstuff voor deze editie? Stuur me dan vooral een bericht!
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Offline PieterBasje

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • 1/8e finalist WidMO 2022
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #7 Gepost op: 29-06-2024, 22:55:18 »
Het opdrachtenoverzicht staat online! Laat je mening horen en bestempel de opdrachten van het seizoen met een cijfer. Je vindt hem hier! ::joehoe::
'Ze noemen me ook wel Duracell konijn'

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #8 Gepost op: 5-07-2024, 11:26:33 »


Een overzicht van de theorieŰn van de eerste twee afleveringen kan je HIER vinden. Deel vooral je theorieŰn in het Topic zodat ook jouw theorie gedeeld kan worden.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline PieterBasje

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • 1/8e finalist WidMO 2022
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #9 Gepost op: 6-07-2024, 16:44:27 »
Het opdrachtenoverzicht is bijgewerkt! Stem op je favorieten! ::joehoe::
'Ze noemen me ook wel Duracell konijn'

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #10 Gepost op: 8-07-2024, 20:30:28 »


Het overzicht Wie verdenkt wie kan je nu HIER vinden!
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline PieterBasje

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • 1/8e finalist WidMO 2022
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #11 Gepost op: 12-07-2024, 15:42:35 »
Het opdrachtenoverzicht is weer bijgewerkt! Je vind hem hier! ::vergroot::
'Ze noemen me ook wel Duracell konijn'

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, d˙h
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #12 Gepost op: 13-07-2024, 20:26:12 »


Het overzicht Wie verdenkt wie is weer bijgewerkt en kan je HIER vinden!
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Online Pac

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • Geen kandidaat van The Game
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #13 Gepost op: 18-07-2024, 13:38:04 »


Nog een kleine 24 uur om je Mol te bepalen! Ben je er nog steeds niet uit? Het Follow the Money-overzicht weet raad!😃
...ˇf niet!

Offline Starlight

 • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: [Info] Mededelingen
« Reactie #14 Gepost op: 20-07-2024, 18:53:10 »


Het opdrachtenoverzicht is voor de laatste keer bijgewerkt! Geef nu je cijfer aan de laatste twee opdrachten!
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"