Profiel Paul

 

Wie is Paul?

Paul Rabbering, geboren in januari 1979, is bekend van de Publieke Omroep. Eerst werkte hij voor de omroep BNN, waar hij achter de schermen werkte als voice-over en Top of the Pops presenteerde.
In 2004 heeft hij de overstap naar de KRO gemaakt, waar hij nu op de radio te horen is met zijn eigen programma.

Quotes en opvallende uitspraken:

”Houdt er iemand nog scheerschuim over, of lopen we straks allemaal met zo’n baard?” Paul is bezorgd over zijn uiterlijk. (aflevering 1)

“Ik ben niet zo’n groepsdier. Ik kan niet zo goed tegen mensen die leiding over je geven. Op de een of andere manier word ik daar heel recalcitrant van.” Ook Paul kent moeilijke woorden. (aflevering 1)
“Alex, Naat, jullie kunnen dit ook. Dit moet je niet doen, dit wil je.” Paul gooit al zijn overtuigingskracht in de strijd. (aflevering 2)
Paul is blij voor Alex die een joker krijgt: "Van harte, knul." (aflevering 3)

Paul moet mollenboekjes gaan pikken: "Ik wist eigenlijk gelijk al dat dat een nagenoeg onmogelijke opdracht zou zijn. Ik weet hoe iedereen inmiddels op zijn boekje zit. Iedereen bewaakt het met zijn leven. Er is gewoon niet aan te komen." (aflevering 3)

"Wat ik bedacht had: ik moet die 4 boekjes in een keer pikken, want als er maar iemand begint te gillen dat ie zijn boekje kwijt is, dan houdt iedereen het nog beter bij zich, en dan ben ik klaar."Paul weet dat ie het slim moet spelen. (aflevering 3)

Helaas voor Paul viel zijn aspirinetactiek in het water: "Het enige was dat Eva zag dat ik dat boekje pikte, en op dat moment was ik verloren. Het was uitgekomen en ik had 'maar' 3 boekjes, en iedereen wist inmiddels dat ik ze aan het pikken was." (aflevering 3)

"Ik heb jou molboekje en dat komt omdat ik die nodig heb. Ik vraag je alsjeblieft om me hem te laten houden, want voor mij is het van essentieel belang.Nu zijn criminele activiteiten toch aan het licht zijn gekomen, gooit Paul het over een andere boeg en vraagt om de boekjes in ruil voor informatie, maar Nadja wil geen deal met hem sluiten. Dus stelt hij het boekje van Nadja toch maar veilig door te zeggen: "Nou ja, dan niet, maar ik geef je hem nu niet terug. Morgen krijg je hem terug. (aflevering 3)
Paul vind het wel makkelijk dat Dick de leiding neemt: "Het probleem met de opdracht is dat ik het zelf eigenlijk niet wist. Ik ben afgegaan op Dick. Ik heb Dick daarin vertouwt en die heeft ook wel heel erg de leiding genomen vandaag. Ik vond het wel leuk, want hij was in zijn sas, want kracht hoort bij hem." (aflevering 5)
Paul na het rode scherm van Alex: "Hij is de mol, dus hij moest er toch inblijven." (aflevering 6)

Paul als er één persoon op de goede plek staat: "Dat was een beetje een tegenvaller, want we dachten dat we er toch zeker wel vier of vijf goed zouden hebben." (aflevering 6)

Paul is het er niet mee eens: "Eva en Inge hebben wel aangedrongen om te stoppen na drie keer en te wachten op de rest. Dat was niet mijn idee." (aflevering 6)

Paul: "Ja het is schitterend, maar niet makkelijk." (aflevering 6)
“Ik had besloten om gewoon mee te doen, ook al lag ik op de boot half in coma ongeveer.” Paul voelt zich een beetje ziekjes. (aflevering 7)

Bij het loten voor de tentjes krijgt Nadja het papiertje met niets erop. Paul: ”Dat is ook wel terecht, we gunnen jouw helemáál niks, niet eens een joker.” (aflevering 7)

Paul moet de juiste opdracht bij de juiste kandidaat zoeken.
Karel:
”Wie van de kandidaten moest voortdurend naast mij staan?”
Paul: ”Renate, ik vond het al opvallend” (aflevering 7)
"Ik was mijn tas aan het inpakken. Je weet nooit he." Paul legt uit waarom de dames even op hem moesten wachten." (aflevering 8 )
"Het kan ook zo zijn dat als we morgen een opdracht doen, dat er iemand uitgerukt wordt, waar we niet eens afscheid van mogen nemen." Paul speculeert over de woorden 'Dit kan ook anders' van Karel en. (aflevering 9)

"Echt een hele vieze warme omgeving. Je hoort het water een beetje klotsen tegen de wand. In je eentje in de kano. Het is aardedonker. Je ziet helemaal niks. Dat geeft zo`n te gek gevoel. De geur van de poep van de vleermuizen. Ja het is niet lekker, maar het is wel heel mooi om daar te zijn." Paul geeft een sfeerimpressie van de kanotocht naar de lagune. (aflevering 9)

Verdenkingen & Vrijpleitingen

Verdacht gedrag

Aflevering 1:

Opdracht 2 - huisje boompje beestje:
  • valt meteen af

Aflevering 5:
Opdracht 1 - Olifanten:
  • stelt als eerste voor om een hint te kopen
Vrijpleitingen:

Aflevering 1:

Opdracht 1 - bagage:

  • regelt wat met het scheerschuim, zodat ze het kunnen delen en de rest weg kunnen geven

Opdracht 3 - ChinaTown:
  • stemt ervoor om tweemaal op de klok te slaan. Hierdoor zouden ze het geld gewonnen hebben

Aflevering 2:

Opdracht 1 - Letters in the city:
  • vindt een letter

Opdracht 2 - Er is ook een trap!:
  • besluit om ook naar beneden te gaan nadat Inge hem probeert te overtuigen

Aflevering 3:

Opdracht 1 - Letters in the city:
  • heeft Menno goed begeleid waardoor ze al het geld wonnen

Stemgedrag; op wie stemde Paul?


Afl 1

Afl. 2

Afl. 3

Afl. 4

Afl. 5

Afl. 6

Afl. 7

Afl. 7

Praat mee over Paul op ons forum!