Poll

Wie is de Mol?

Susan
37 (39.8%)
Freek
54 (58.1%)
geen van beiden
2 (2.2%)

Totaal aantal stemmen: 93

Auteur Topic: Molduel: Freek versus Susan  (gelezen 50070 keer)

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Molduel: Freek versus Susan
« Gepost op: 9-02-2014, 18:16:36 »
1.1: Chinees spreken

   

Freek kiest Daphne om een duo mee te vormen. Ze vragen aan een groenteboer naar een groenteboer. Ze worden niet geholpen en kunnen San Kee en dus ook het geld niet vinden. Met nog acht minuten over bereiken ze als eerste duo met lege handen het eindpunt. Alleen Susan en Jennifer komen daar aan met geld: 400 euro. Het is Jennifer die de naam van het seafood restaurant Wing Fat spot, maar het lijkt erop dat Susan voor het restaurant halt houdt terwijl ze "zullen we het hier eens vragen?" voorstelt.

1.2: seinen

   

De groep bepaalt dat Freek en Tygo de twee personen moeten worden "die er wel van houden om in de spotlights te staan". Als de tijd start zegt Freek dat hij iemand bij Philips ziet seinen, maar hij gaat mee met Tygo die denkt dat ze zich op de groene laserstralen moeten richten. (Als Tygo op het idee van de groene laserstralen is teruggekomen en zich op een witte lamp richt, blijft Freek nog even aan het foute idee vasthouden.) Freek seint richting Susan en Maurice. Maurice ziet het. Susan richt er met haar lamp omhoog en omlaag zwaaiend op.  Er zijn dan nog iets meer dan drie minuten op de klok. Freek stopt met seinen omdat Tygo een andere lamp ziet: die van Aaf en Jennifer. Ze pikken de signalen op. Na vijf minuten richten Freek en Tygo de laserpen weer op het licht van Susan en Maurice. Tygo seint het getal 5. Susan denkt dat er 4 geseind is, Maurice denkt 3 maar gaat met Susan mee. Susan: "Vier losse keren met een hele grote pauze dus het kan ook eh 1 1 1 of A A A of zo toch?" Daphne en Jan-Willem (wel of niet ontdekt?) en Sofie en Owen (pas in de laatste seconden door Tygo ontdekt) pikken geen signalen van Freek en Tygo op. Van de code 3425 maken de kandidaten samen uiteindelijk 7404. De 2000 euro gaan verloren. (De goede 4 was een gok.)

2.1: opera

   

Susan en Owen kiezen beiden een karakter op de achtergrond met weinig of geen tekst en letten daarbij ook op de lengte van de acteurs. De zeven kiezen voor de hoofdrolspelers de prins en de generaal. Er gaat geen 2000 euro in de pot. Freek speelt een belangrijke rol (zie transcriptie) in de keuze voor de prins en de generaal. Hij zegt erbij dat hij niet denkt dat ze Susan en Owen uit moeten kiezen.

2.2: verlaten tv-station

   

Freek en Tygo kunnen de opdracht "150 kilo" niet vinden. (Zorgt Freek ervoor dat hij en Tygo uit de "bleep"-ruimte wegblijven? En wil Freek voorbij de "quiz" lopen?)  Samen met Tygo verdient Freek 500 euro met de opdracht "quiz" en samen met Owen 500 euro met de opdracht "bleep". Susan, Aaf, Jan-Willem en Owen zien het op de vloer getekende labyrint niet. Susan geeft het goede antwoord op de eerste vraag van de opdracht "quiz" door. ("Hongkong is net zo groot als: de Veluwe.") (Op de vraag wie een 10 voor stressbestendigheid invulde zegt Susan "Maurice (antwoord A) lijkt me niet". Het goede antwoord was C.) Susan en Aaf kunnen de opdracht "bleep" niet vinden. Freek, Owen en Sofie staan afwisselend met ze in contact via de porto.

2.3: jade-markt

   

Art: "Deze opdracht kan bepalend zijn voor de rest van de serie. De volgorde waarin jullie gaan is essentieel." Tygo stelt "van klein naar groot" voor. Aaf: "Alfabetisch is makkelijker te onthouden." Jennifer is tegen. Susan stelt voor de alfabetische volgorde andersom te doen. De volgorde is uiteindelijk alfabetisch. Freek is als derde aan de beurt. Hij zoekt maar vindt niks. Hij doet er 1 minuut en 53 seconden over om de computer te vinden. (Dit is de laatste tijd die we het klokje zien aangeven als Freek de test maakt.) Susan is als achtste aan de beurt. Ze pakt een vrijstelling en zet deze niet in. Zo ontsnapt haar vrijstelling aan de door Sofie ingezette zwarte vrijstelling. Geen van de kandidaten pakt geld.
« Laatst bewerkt op: 9-03-2014, 10:37:05 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #1 Gepost op: 9-02-2014, 18:16:47 »
3.1: appartement zoeken

   

Freek stelt voor om een team naar Clock Tower te sturen. De toren staat aan de andere kant van de rivier ten opzichte van het eindpunt maar dichtbij de haven waar vanuit de ponten varen. Op het laatste moment zorgt Freek ervoor dat beide teams aan de overkant van de rivier starten. Freek en Jan-Willem kiezen het lichte koffertje dat makkelijk mee te nemen is maar wat erin zit is onbekend. Freek geeft aan Daphne door dat ze waarschijnlijk met de trein gaan omdat "de afstand langer blijkt dan gedacht". Daphne vat het op als dat de reistijd van de pont te lang is en geeft dit aan Aaf door die het weer aan haar team doorgeeft. Freek, Jan-Willem en Sofie lopen verkeerd. Volgens Sofie in een biecht was vooral Freek heel fanatiek in het snel teruglopen na het verkeerd lopen. Maar het mocht niet baten; Freek, Jan-Willem en Sofie komen niet op tijd aan bij het eindpunt. Als de tijd om is staan ze nog op de pont te wachten. Het onbekende bedrag in het koffertje gaat verloren. Susan en Tygo kiezen de zware tas die lastig mee te nemen is. Susan heeft problemen om Aaf te verstaan, terwijl Jennifer die na haar de telefoon heeft dit niet heeft. Susan, Jennifer en Tygo komen net niet op tijd aan bij het eindpunt. Ze zijn twee minuten te laat. De 1000 euro in de tas gaan verloren.

3.2: roeiwedstrijd

   

Freek, Aaf en Daphne rennen naar een groep gespierde mannen die op het strand liggen. Ze willen niet meewerken. Doordat Freek en Sofie al het geld uit de pot naar aflevering 9 op de post hebben gedaan kan er deze opdracht niet mee gegokt worden. Susan en Jan-Willem spreken vijf jonge mannen aan die aan het volleyballen zijn. Ze willen allen meewerken. (Is een van hen de kajakkampioen waar Jennifer het in een biecht over heeft?) Tijdens het roeien zit Freek rechts achterin. (In het midden achter hem zit nog Sofie.) Susan zit links in het midden. De kandidaten winnen de roeiwedstrijd en verdienen 1000 euro.
« Laatst bewerkt op: 9-03-2014, 10:37:35 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #2 Gepost op: 9-02-2014, 18:16:55 »
4.1: roltrappen

   

Freek en Susan wijzen allebei Jan-Willem aan als kandidaat die het meest te vertrouwen is. Met de stem van Daphne erbij wordt Jan-Willem verkozen. Susan start op positie 2 van onderaf geteld. Freek start op positie 5. Freek merkt op dat de woorden een ABC vormen. Jennifer was dit niet opgevallen. Van de 8 woorden die Jennifer goed aan Freek doorgeeft (inclusief "juwelen" i.p.v. "juweel"), geeft Freek alle 8 woorden  goed door aan Daphne. (Ook "emotie" en "fagot" onthoudt hij, maar die woorden kloppen niet.) Hiervan moeten 2 woorden ("koraal" en "netvlies") uiteindelijk ingevuld worden. Dit kan maximaal (examen Aaf) 2 X 7 X 25 = 350 euro opleveren. Herexamen Freek bij alles goed: 2 X 5 X 25 = 250 euro. Van de 14 woorden die Tygo goed aan Susan doorgeeft, geeft Susan 9 woorden goed door aan Sofie. (Ook "emotie" en "fagot" onthoudt ze, maar die woorden kloppen niet.) Hiervan moeten 3 woorden ("hebbeding", "koraal" en "netvlies") uiteindelijk ingevuld worden. Dit kan maximaal (examen Aaf) 3 X 7 X 25 = 525 euro opleveren. Herexamen Susan bij alles goed: 3 X 2 X 25 = 150 euro. Susan zegt "corsage" (goed) als Tygo "corset" zegt. Het woord moet uiteindelijk niet ingevuld worden. Susan zaait bij Sofie (lichte) verwarring met het woord "opium". Dit woord hebben we Tygo niet horen doorgeven. Van de 14 woorden die Tygo goed aan Susan doorgeeft, geeft Susan 5 woorden niet door aan Sofie. Hiervan moeten alle 5 woorden ("impuls", "lawaai", "ontwerp", "placemat" en "uurloon") uiteindelijk ingevuld worden. Er gaat maximaal 5 X 7 X 25 = 875 euro verloren.

4.2: enveloppenruil

   

Freek (helft van 1500 euro in zijn envelop) ruilt met Sofie (vrijstelling) en dus niet met de andere helft van het geld (Susan). De 1500 euro gaan verloren. Susan (helft van 1500 euro in haar envelop) ruilt met Daphne (twee jokers) en dus niet met de andere helft van het geld (Freek). (Of was de volgorde precies andersom? Zie vanaf dit bericht.) Na afloop van de opdracht geeft Susan één joker aan Daphne.        

4.3: stuwdam

   

Art: "Maak vier duo's waarvan telkens één persoon er geen moeite mee heeft om tegen anderen op te kijken." Freek en Aaf vormen een duo, Freek gaat abseilen. Susan en Jan-Willem vormen een duo. Susan tegen Jan-Willem: "Zal ik tegen jou opkijken? Dan sta ik laag." Aaf heeft het goed dat de stelling "Daphne droeg een rood shirt bij de eerste executie" klopt.) Freek pakt de + 250 euro. Aaf heeft het waarschijnlijk goed dat de stelling "de twee teams bij het kamer zoeken lieten zich minder dan anderhalve kilometer van elkaar afzetten" klopt. Freek pakt de + 250 euro. Enkele stellingen worden mogelijk fout beantwoord als Freek de Mol is. "Freek weet wat er in het attachékoffertje van de kamer zoeken-opdracht zat." "Freek heeft 1000 euro naar Ellis Island gestuurd." Susan vraagt niet aan Jan-Willem of hij in Aafs boekje heeft gekeken. Ze vraagt het aan Aaf. Aaf denkt van niet. Dit is fout. Susan zegt dat Jan-Willem de eerste koker kan laten hangen. De 250 euro gaan verloren. Susan heeft het goed dat de stelling "de code die bij het licht seinen werd gezien was 4707" niet klopt. (-100 euro blijft hangen.) Susan heeft het waarschijnlijk goed dat Jennifers stelling "Freek weet wat er in het attachékoffertje van de kamer zoeken-opdracht zat" niet klopt. Susan denkt dat de stelling "in de verlaten tv-studio was het gewicht op de slee eigenlijk maar 50 kilo en niet 150" klopt. Dit is waarschijnlijk onjuist. Susan voorkomt niet dat Jan-Willem voorbij de derde koker gaat die hij volgens haar had moeten pakken. Jan-Willem pakt de vierde koker die waarschijnlijk - 100 euro bevat. Susan: "Dan hoop ik dat dit waar is: in de jade-markt lag er behalve jokers en vrijstellingen ook nog 1500 voor het grijpen." In een shot is te zien dat er 1400 euro lag.
« Laatst bewerkt op: 9-03-2014, 10:37:59 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #3 Gepost op: 9-02-2014, 18:17:02 »
5.1: boeddhabeelden

   

Freek kiest een verkeerd beeld uit met "kralenketting". Uiteindelijk zorgt de foto ervan dat de opdracht mislukt. NB: Drie beelden voor dit beeld staat ook een Boeddha met kralenketting. (Zie deze afbeelding.) Het is het beeld van Susan met de twee wijzende vingers. Het is opvallend dat Freek dit beeld (waarschijnlijk) niet opmerkt. Freek kan zijn tweede beeld, een Boeddha met handen bij opgetrokken knieën, waarschijnlijk niet vinden. (En loopt hij het goede beeld met kralenketting voorbij? Zie dit fotoverslag.)  Susan loopt het goede beeld met de twee wijzende vingers voorbij. Susan denkt het beeld met de wenkbrauwen in "verbaasde stand" te vinden, maar het is niet het juiste. Freek maakt er een foto van. Freek, Jan-Willem, Jennifer, Susan en Tygo (neemt inititatief) kiezen als eerste foto die van de "sinaasappel". Goed: 250 euro. Freek, Jan-Willem, Jennifer, Susan en Tygo (neemt initiatief) kiezen als tweede foto "kralenketting". Fout: 0 euro. Susan wilde eigenlijk een andere foute foto kiezen: die van haar foute wijzende vingers-beeld.

5.2: speedbootjes

   

Freek schrijft de eerste door Aaf doorgegeven code goed op. Jennifer (bestuurt boot), Freek, Sofie en Susan komen achter de jagers te varen waardoor Susan de tweede code kan lezen. Ze varen langzamer dan het andere team en worden uitgeschakeld door de jagers.

5.3: "Snake"

   

Art zoekt drie mensen die niet snel de weg kwijtraken. Freek, Tygo en Sofie steken hun hand op. Freek staat in contact met het duo Susan en Jennifer. We horen Freek niet doorgeven dat Jennifer en Susan niet stil mogen staan. Freek geeft "rechtdoor" door op het moment dat Jennifer en Susan naar links moeten. Er ontstaat verwarring waardoor een boete volgt. Freek en Susan kunnen elkaar over de porto moeilijk verstaan. De porto stoort. Freek laat Jennifer en Susan te snel teruglopen. (Sofie grijpt in.) Susan en Jennifer staan drie keer stil. 3 X boete van 250 euro = 750 euro verloren. Susan en Jennifer slaan twee keer dezelfde weg in. 2 X boete van 250 euro = 500 euro verloren. Ze komen binnen de tijdsmarge aan bij de kerk maar er wordt niets verdiend.

6.1: processie

   

De volgorde waarin de kandidaten een envelop pakken is: Jan-Willem (tweede envelop van links, kans op drie jokers), Sofie, Tygo (ook Susan steekt vinger op, ze laat Tygo voorgaan, kans op drie jokers), Susan, Aaf, Freek. Freek en Susan worden samen langs de kant gezet. Freek en Susan spotten Tygo tegelijkertijd. Freek wijst als eerste. Freek en Susan spotten Jan-Willem niet. Ze zeggen Aaf gezien te hebben. Art: "En er liep nog iemand mee..." Susan: "Aaf?" Susan wijst naar Freek. Art: "En waar was Aaf te zien?" Freek (hoofdschuddend): "Aaf was te zien achter een van de wagens met een rood-wit gestreept shirt en een zwarte pruik. Maar dat zal wel niet kloppen." Alleen Tygo klopt. Omdat ook het andere duo Tygo spotte levert dit 1250 euro voor de pot op. Het andere duo spotte Jan-Willem wel.

6.2: bootpuzzel

   

Art: "Maak drie duo's waarbij het handig is dat in elk duo iemand zit met een rijbewijs." Susan en Aaf vormen een duo. (Tygo wil ook met Susan en protesteert dat Aaf en Susan altijd samen gaan.) Freek tikt Sofie aan. Tygo loopt naar Jan-Willem en zegt dat zij altijd al samen gaan. Sofie stelt voor te wisselen. Sofie gaat met Tygo, Freek gaat met Jan-Willem. Freek en Jan-Willem komen terwijl ze hun snel gevonden bootdeel slepen stil te staan met hun wagen en krijgen deze niet meer aan de praat. Freek in een biecht: "Door het testosteronrijgedrag van Jan-Willem kwamen wij op het gegeven moment vast te zitten." Volgens Jan-Willem in een biecht was er aan het pookje van de four/two-wheel drive gezeten. Tygo neemt het bootdeel uiteindelijk over. Susan en Aaf gaan (volgens Susan in een biecht) op zoek naar een rond stuur. Ze rijden op weg naar iets ronds tegen een visserslijn aan. Susan en Aaf slepen hun bootdeel naar het eindpunt. Allen zetten de boot in elkaar, binnen de tijd. Er wordt 2500 euro verdiend.
« Laatst bewerkt op: 9-03-2014, 10:38:28 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #4 Gepost op: 9-02-2014, 18:17:10 »
7.1: windmolens

   

Opdracht 1: Leg 70 meter af. Freek komt niet bij de paal bij 70 meter uit. Hij speelt geen windmolen weg. Susan komt wel bij de paal bij 70 meter uit en speelt wel een windmolen weg. Opdracht 2: Vul een zak met 14 kilo zand. Marge: 2 kilo. Freeks zak weegt zo'n 17 kilo. Net te veel. Susans zak weegt 31 kilo. Beiden spelen geen windmolen weg. Opdracht 3: Tel tot 70 seconden. Marge: 5 seconden. Freek en Susan stappen na 69 seconden. Beiden spelen een windmolen weg. Van de 20 windmolens worden er 5 weggespeeld. Freek, Susan en Jan-Willem (hadden derde opdracht goed) mogen elk een windmolen beklimmen. Jan-Willem heeft in zijn toekomstfilmpje (aflevering 6) de windmolen met het geld gezien. In een biecht zegt hij dat hij dacht dat het de meest rechtse was. Omdat de meest rechtse (windmolen 1) is weggespeeld, kiest Jan-Willem voor windmolen 2. Susan kiest voor 4, Freek voor 18. Susan redt het niet om naar boven te klimmen. Jan-Willem vindt de 2000 euro bovenaan zijn windmolen.

7.2: vingerafdrukken

   

Tygo heeft geen zin om bij het kompas te staan. Freek: "Ik ook niet." Jan-Willem en Sofie ook niet. Susan blijft achter. Susan in biecht: "Eigenlijk was het ineens zo van o Susan blijft hier staan. Ik dacht: prima." Susan wijst Freek, Jan-Willem en Sofie naar hun puzzelstukken. (Tygo had de porto uitgezet.) Freek doet heel lang (11 minuten van 30 minuten voor de hele opdracht) over het doorgeven van zijn omschrijving van zijn puzzelstuk. (..) Susan moet uit vier vingerafdrukken kiezen. Ze heeft tekeningen gemaakt van de lange omschrijving van Freek, weinig van Sofie (onduidelijke omschrijving waar Sofie snel mee stopt) en weinig van Jan-Willem (te weinig tijd). Susan in een biecht: "Ik dacht ik kies gewoon... Ik kies gewoon. Want ik kan er niks van maken." Susan kiest een verkeerde vingerafdruk. Er wordt geen 2000 euro verdiend. (NB: De juiste vingerafdruk ligt het dichtstbij Art en ligt in sommige shots een kwarslag gedraaid.)

7.3: topito's ruilen

   

De volgorde waarin de kandidaten bij Art naar topito's grabbelen is: Tygo (blauw (3), rood, geel), Sofie (geel (3), rood, groen), Susan (oranje (2), groen (2), rood), Jan-Willem (groen (2), rood (2), oranje), Freek (blauw (2), oranje (2), geel). Susan komt Jan-Willem en Tygo tegen. Ze wil met Jan-Willem ruilen en niet met Tygo. Susan tegen Tygo: "Ik vertrouw die (Jan-Willem) meer, gek genoeg." [ruil 2 van het spel] Susan geeft groen aan Jan-Willem en krijgt oranje. Susan heeft: oranje (3), groen, rood. [ruil 3] Susan geeft groen aan Freek en krijgt oranje. Susan heeft: oranje (4), rood. Susan rijdt achter Freek aan en houdt hem staande. [ruil 4] Susan geeft rood aan Freek en krijgt oranje. Susan heeft: oranje (5). [ruil 5] Freek geeft geel aan Tygo en krijgt blauw. Freek heeft: blauw (3), groen, rood. [ruil 6] Freek geeft groen aan Jan-Willem en krijgt blauw. Freek eindigt met: blauw (4), rood. (..) Susan moet kiezen of ze met de oranje topo 2000 euro voor de pot verdient of de topo als groepsvrijstelling laat gelden. Ze kiest voor de groepsvrijstelling.
« Laatst bewerkt op: 9-03-2014, 10:38:56 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #5 Gepost op: 9-02-2014, 18:17:18 »
8.1: onbewoond eiland

   

De kandidaten openen de kist "om te overleven" voor 1500 euro. De kist "om het leven hier wat aangenamer te maken" laten ze gesloten. Freek en Jan-Willem halen de kist uit het water. Als ze op het punt staan de kist te openen vraagt Susan nog even "weten we het zeker, jongens?".

8.2: vijf op een rij

   

Freek start het spel met geel. Onmols als je bedenkt dat de kleine Sofie relatief moeilijk te spotten is. (..) Freek zorgt ervoor dat Jan-Willem weggespeeld kan worden. Mols als je bedenkt dat de lange Jan-Willem relatief makkelijk te spotten is wat 2500 op kan leveren. (..) Freek zorgt ervoor dat hij weggespeeld kan worden zoals Tygo opmerkt. Mols als je bedenkt dat de Mol in de positie van spotter wil zitten volgens de logica dat dan twee personen (Mol en kandidaat) in plaats van één persoon (Mol) er baat bij hebben dat er geen 2500 euro verdiend wordt. (..) Susan spaart Sofie. Mols als je bedenkt dat de kleine Sofie relatief moeilijk te spotten is. (..) Freek en Tygo spelen Sofie weg. Onmols. (..) Susan speelt indirect zichzelf weg. Susan laat zichzelf ogenschijnlijk dommig (herkansing niet benut) uitschakelen.  Mols. Freek en Tygo spelen Susan weg. De stemming: Jan-Willem stemt op Tygo, Sofie stemt op Freek, Susan stemt op Freek (naar wie ze 1750 euro op de post deed). Freek wint de finalevrijstelling en moet die in de volgende opdracht verdedigen.

8.3: vind Freek

   

Freek slaagt in zijn opdracht waardoor hij zijn finalevrijstelling behoudt en er geen 2500 euro verdiend wordt. Door een taxi te nemen (tip van Tygo door de porto) komt hij snel bij Art aan. Heeft Susan hem echt niet gezien zoals Freek denkt?
« Laatst bewerkt op: 9-03-2014, 10:54:06 door Heinz »

Offline Joost2

  • winnaar pool pelgrimscode 2013
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #6 Gepost op: 9-02-2014, 18:18:48 »
Hier zat ik op te wachten  ::ok::
Petra, Sigrid, John, Astrid, Lottie, Fré/Peggy, Dick, Dunya, Viv, Arjen, Anna, Hade, Janine/Carolien, Sophie, Chris, Ellie, Sigrid, Jan, Sarah, Nathan

Offline JPMOL

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #7 Gepost op: 9-02-2014, 18:30:37 »
Jan-Willem is de mol, slotje!

Haha nee hoor, Freek is mijn 2e mol. Mooi uitgetypt hoor!!!
Ik denk dat Susan de bliksemafleider van dit seizoen is, net zoals Owen en Tygo !

Jan-Willem, ja, het staat op zijn shirt  ::trots::

Edit: Noujaaaa, nee. Susan is toch de mol  :-*
« Laatst bewerkt op: 27-02-2014, 17:10:25 door JPMOL »
v.a. afl. 6: Susan Visser      1 januari 2015 20.30, ik zit er klaar voor!

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #8 Gepost op: 9-02-2014, 18:42:48 »
Heinz is hartstikke in overtreding: geen 2 berichten achter elkaar posten is het beleid :P
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #9 Gepost op: 9-02-2014, 18:46:02 »
Heinz is hartstikke in overtreding: geen 2 berichten achter elkaar posten is het beleid :P

En Dolfie gaat hartstikke off-topic. ;D ;)

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #10 Gepost op: 9-02-2014, 18:50:09 »
::oink::
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.

Offline Joost2

  • winnaar pool pelgrimscode 2013
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #11 Gepost op: 9-02-2014, 18:54:14 »
Als ik dit duel voor mezelf bij langs loop qua ideale molpositie..

F: 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1, 3.2, 4.2, 5.1, 5.2, 5.3, 6.1, 6.2
Freek komt op tijd aan maar zonder geld, kon in duo met Tygo met de laser verkeerd seinen, aansturen op de Prins en de Generaal, Tygo weghouden uit bepaalde ruimtes, de fanatieke kandidaat uithangen terwijl het toch niet mocht baten, door geld vroegtijdig in te sturen zorgen dat het iig niet meer dan €1000 verdiend zou worden, wederom fanatieke kandidaat uithangen door de foutieve woorden juist door te geven want het mocht toch niet baten, verkeerde foto's maken als enige/opzettelijk voorbij juiste boeddha beelden lopen, mogelijkerwijs de buitenboordmotor saboteren met een schroefje, cruciale info over niet stil mogen staan verzwijgen + klooien met de porto, net doen alsof ie J-W niet zag + mogelijkerwijs de motor v/d 4x4 vernaggelen.

NB: in bijzijn van Sofie mogelijkerwijs geld verduisteren  ::bravo::

S: 1.2, 2.3, 3.1, 3.2, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 5.3, 6.1, 6.2
Susan vat het seinen v/d code verkeerd op, vrijstelling vinden en niet inzetten wetende dat iemand anders toch wel de ZV zou inzetten, moeilijk over de porto communiceren met Aaf en desondanks de zware koffer 'net' twee minuten te laat arriveren, mogelijkerwijs de Kayak-kampioen charteren dmv voorkennis als mol dat die aanwezig zou zijn, 5 cruciale woorden die geld opleveren onderweg vergeten + niet doorgeven, voorkomen dat geld met geld ruilt, express J-W min-geld laten meepakken, dmv voorkennis de verkeerde boeddha aanwijzen voor de foto, mogelijkerwijs de buitenboordmotor saboteren met een schroefje, klooien met de porto, net doen alsof ze J-W niet zag, mogelijkerwijs express in de visserslijn rijden om ons als kijker aan een hint te helpen, ala Jon doelloos rondjes rijden op zoek naar het stuur.

NB: in bijzijn van de groep het laatste geld posten, daarna sneaky teruglopen + de brief uit het brievenbusje vissen en geld verduisteren?  >:D

Zo bezien is rationeel gezien Freek gewoon de mol en is Suus mijn wensmol  :P
Petra, Sigrid, John, Astrid, Lottie, Fré/Peggy, Dick, Dunya, Viv, Arjen, Anna, Hade, Janine/Carolien, Sophie, Chris, Ellie, Sigrid, Jan, Sarah, Nathan

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #12 Gepost op: 9-02-2014, 19:04:29 »
5.3: "Snake"

Freek geeft "rechtdoor" door op het moment dat Jennifer en Susan naar links moeten. Er ontstaat verwarring waardoor een boete volgt.
Ik denk eigenlijk dat die "rechtdoor" de stem van Tygo is... Al is het dan alsnog raar dat de proto van Freek aanstaat en dat opvangt. Of alles moet op het zelfde kanaal staan, maar dat lijkt me ook niet logisch.

In elk geval bedankt voor het duel. Ik mis alleen een conclusie.  ;D

Offline Jaapie

  • Forumlid
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #13 Gepost op: 9-02-2014, 19:12:44 »
En, wie wint momenteel het duel?

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #14 Gepost op: 9-02-2014, 19:18:35 »
En, wie wint momenteel het duel?

Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. :P Maar mijn conclusie plaats ik straks. Dat doe ik door per opdracht een molpunt te geven aan de kandidaat die in mijn ogen het meest "mols" is die opdracht, om wat voor reden dan ook (die reden zal ik er soms bijzetten). Wie de meeste punten heeft wint het duel. (Zoals Joost2 ongeveer deed.) Hoe meer mensen er zo'n lijstje molpunten plaatsen hoe leuker en handiger, want dan kunnen we vergelijken. :)

Offline Mollenmania

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #15 Gepost op: 9-02-2014, 19:21:56 »
Ik denk eigenlijk dat die "rechtdoor" de stem van Tygo is... Al is het dan alsnog raar dat de proto van Freek aanstaat en dat opvangt. Of alles moet op het zelfde kanaal staan, maar dat lijkt me ook niet logisch.

In elk geval bedankt voor het duel. Ik mis alleen een conclusie.  ;D

Ach, de strijd is nog in volle gang, elke conclusie zal worden aangevochten door ofwel Freek, ofwel Susan-verdenkers  ;).
Doel van dit topic is denk ik meer een overzicht te krijgen van molacties van Suus en Freek. Nog geen (objectieve) conclusie mogelijk.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #16 Gepost op: 9-02-2014, 19:39:30 »
Ach, de strijd is nog in volle gang, elke conclusie zal worden aangevochten door ofwel Freek, ofwel Susan-verdenkers  ;).
Doel van dit topic is denk ik meer een overzicht te krijgen van molacties van Suus en Freek. Nog geen (objectieve) conclusie mogelijk.

De (tijdelijke) conclusie van de een kan de conclusie van de ander misschien beïnvloeden. Dat is eigenlijk doel van dit topic: iets uit je "eigen tunnel" komen.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #17 Gepost op: 9-02-2014, 19:58:17 »
Mijn lijstje:

1.1: Chinees spreken: Freek krijgt het molpunt
1.2: seinen: beiden
2.1: opera: Freek
2.2: verlaten tv-station: beiden
2.3: jade-markt: beiden
3.1: appartement zoeken: Freek (zet beide teams aan de overkant van de rivier)
3.2: roeiwedstrijd: Susan (vindt mogelijk "kajakkampioen", het niet kunnen gokken dankzij Freek is zowel mols als onmols)
4.1: roltrappen: Susan (ook al vind ik de optie dat de Mol het hier juist goed doet i.v.m. JW heel plausibel)
4.2: enveloppenruil: Freek (ik ga er toch vanuit dat de volgorde klopt en Freek eerder dan Susan ruilt waardoor er strikt genomen dankzij hem geen geld verdiend wordt)
4.3: stuwdam: Susan (manoeuvreert zich in de positie waarin beter te saboteren is)
5.1: boeddhabeelden: beiden
5.2: speedbootjes: Freek (Susan onmols door goed spotten code)
5.3: "Snake": beiden
6.1: processie: Susan (heeft mogelijk juiste envelop kunnen kiezen om langs de kant van de weg te komen)
6.2: bootpuzzel: Freek (doordat Freek en Jan-Willem stranden mislukt opdracht bijna - sabotage of niet, Freek had JW ook kunnen zeggen rustiger te rijden)

Aantal molpunten Freek: 11
Aantal molpunten Susan: 9
Na zes afleveringen wint Freek dit molduel nipt. 8)
« Laatst bewerkt op: 9-02-2014, 20:06:05 door Heinz »

Offline Avogadro

  • Forumlid
  • Iene miene mutte
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #18 Gepost op: 9-02-2014, 20:07:24 »
Het zit hem in de details. Bijvoorbeeld bij het enveloppensspel vind ik dat Susan zichzelf als kandidaat blootlegt bij de deal tussen Tygo en Jennifer. Zij probeert daar in te breken. Maar de focus van de mol zou moeten zijn op een foute geldwissel.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Freek versus Susan
« Reactie #19 Gepost op: 9-02-2014, 20:12:21 »
Het zit hem in de details. Bijvoorbeeld bij het enveloppensspel vind ik dat Susan zichzelf als kandidaat blootlegt bij de deal tussen Tygo en Jennifer. Zij probeert daar in te breken. Maar de focus van de mol zou moeten zijn op een foute geldwissel.

Inderdaad een interessante actie van Susan. (Ik heb natuurlijk niet alle details in dit molduel gezet, dan zou het te veel tekst worden. Maar dergelijke details heb ik wel opgenomen in de uitgebreidere overzichten op mijn site. Links: Freek - Susan.)