Auteur Topic: [Aflevering 6] - Opdracht 2: Bij elkaar passen  (gelezen 14123 keer)

Offline Froky

  • Forumlid
Re: [Aflevering 6] - Opdracht 2: Bij elkaar passen
« Reactie #100 Gepost op: 16-02-2024, 23:03:58 »
Ik zei dit eerder ook al ergens, maar de waaier van Rian is ook wit aan de buitenkant (dus de zijkantjes). Ze twijfelt zelfs bij de bonusronde heel eventjes zelf over haar eigen waaier, al moet je vertraagt afspelen om dat te kunnen horen. Tooskes waaier heeft ook witte buitenkanten.

Zoals foxhunter zegt, de binnenkant, de kleur van de stof zien we niet. Dit is zelfs nog makkelijker voor de mol om haar eruit te halen. Als die vrouw haar waaier nooit open doet en de buitenkantjes zijn wit, dan mogen de anderen er nog bijna op staan kijken.

Fons zit aan de oorbellen van Rian.



Ik blijf zitten met de vraag hoe Anna de zonnebloemvrouw van de dansvloer heeft gesmokkeld. De andere kandidaten staan er in een cirkel rond, dus het is niet zo dat er ergens een donker hoekje is.
Een kandidaat die goed oplet ziet direct dat er iets niet klopt.


Als mol is dit eigenlijk een moeilijke opdracht. Iets verkeerds doorzeggen kun je eigenlijk alleen als je in een reeksje zit met mensen voor je en achter je die niet zelf mensen van de dansvloer moeten halen. Anders achterhaalt iedereen uiteindelijk waar de fouten gemaakt worden.

Maar ook bij het mensen eruit halen, wordt je van alle kanten door 5 mensen bekeken. Hoe vroeger in het spel, hoe beter. Hoe meer dansers op de vloer, hoe minder focus op je, hoe meer afleiding en chaos. Hoe ingewikkelder de opgave, hoe beter.

Dan zijn de waaiers het subtielste kenmerk van alle kenmerken. Hoeden, kettingen, oorringen, zijn veel te duidelijk en kun je nog heel goed zien na elke ronde wanneer de dansers aan de kant staan. Waaiers zijn veel subtieler en je kunt nog zeggen dat je hebt gekeken naar de buitenkant in plaats van de kleur van de stof.

En ook de opgave zelf in deze ronde is gewoon met grote voorsprong de meest gecompliceerde van alle opgaves die Rik gaf. Enkel in deze ronde heb je te maken met 4 elementen ipv 2. Vergissingen gegarandeerd bij deze opgave

‘Hoe heeft Anna het gedaan?’ is een goeie vraag. Maar vraag je eens af, hoe moest gelijk welke andere mol in gelijk welke andere ronde het hebben gedaan? Deze ronde was met voorsprong de makkelijkste om in te mollen.

Als er al een ronde was waar je iemand eraf kunt sturen die moest blijven, dan is het deze ronde.

Offline Molest

  • Forumlid
Re: [Aflevering 6] - Opdracht 2: Bij elkaar passen
« Reactie #101 Gepost op: 17-02-2024, 09:39:23 »
Eens met je analyse dat ronde 2 de makkelijkste was om te mollen. Maar ook de ronde waarin het snelst een foutje erin sluipt bij het doorgeven. De complexe regel met 4 dingen waarop gelet moest worden was al over vijf schijven gegaan (Rik --> Rian --> Tooske --> Babs --> Kees --> Anna). De kans dat die regel heelhuids bij Anna aankwam was heel erg klein.

EDIT: Je loopt risico verdacht te raken in deze ronde. Grote kans dat mensen je iets zien doen wat niet klopt met de regel zoals zij die hebben gehoord (zoals de man met zwart lint, die Anna eruit haalt). Ik weet niet of zelf één iemand eruit halen voor de bonusronde, opweegt tegen dat risico. Het is veiliger om met dingen fout doorgeven iemand anders dat te laten doen.

De allermakkelijkste mol-ronde was de bonusronde. Opvallend daarin: Babs voldeed aan geen enkele uithaal-regel van Rik. Niet voor de mannen en niet voor de vrouwen. Babs moest zo te zien blijven staan. De Mol hoefde dus maar mee te gaan met één foutje dat eerder was gemaakt, en op grond daarvan Babs eruit te trekken, en klaar. Precies wat Rosario doet.

Al met al vind ik Rosario dus verdachter dan Anna in deze opdracht.

Hoeden, kettingen, oorringen, zijn veel te duidelijk en kun je nog heel goed zien na elke ronde wanneer de dansers aan de kant staan.
Dansers die eruit gehaald waren, liepen er meteen vanaf. Dansers die door waren, bleven tijdens een intermezzo aan de kant staan. Dus daar zie je hooguit degenen die er eigenlijk al uit hadden gemoeten, niet degenen die er ten onrechte uit waren gehaald.
« Laatst bewerkt op: 17-02-2024, 11:45:57 door Molest »

Offline foxhunter

  • Forumlid
  • Andiamo
Re: [Aflevering 6] - Opdracht 2: Bij elkaar passen
« Reactie #102 Gepost op: 17-02-2024, 13:12:44 »
Het is aflevering 6. Als de kandidaten een fout maken, dan laat je dat gaan, je volgt het maar grijpt hooguit in als het goed dreigt te gaan. Maar die kans dat het goed ging in de bonusronde was bijzonder klein. Er was namelijk veel foute informatie rondgegaan in de vorige 4 rondes.
Bovendien zijn een aantal kandidaten opzettelijk aan het klooien. Kees doet niks goed, Fons en Sor opereren als team. Verwarring gegarandeerd.
En Anna had de met broche/zonder broche afgedekt door Kees hier meteen de schuld van te geven. Voor haar doen was ze best lang bezig om de informatie die Kees haar in de vierde ronde influisterde te verwerken.

Offline annebeestje

  • Forumlid
Re: [Aflevering 6] - Opdracht 2: Bij elkaar passen
« Reactie #103 Gepost op: 17-02-2024, 16:28:48 »
Bij de bonusvraag probeert Rian haar dichte gele waaier als wit te slijten aan de groep. Dat is toch gewoon een ontzettende molactie! Tooske corrigeert haar wel, maar de poging was er wel degelijk.  ::vergroot::


Offline Molshoop_

  • Forumlid
Re: [Aflevering 6] - Opdracht 2: Bij elkaar passen
« Reactie #104 Gepost op: 17-02-2024, 19:33:56 »
Rian zegt zelf: "of is dit een gouden waaier?"

Ik vind het wel geloofwaardiger dat Anna een gele of donkerblauwe waaier heeft weggestuurd, ipv iemand zonder waaier.

Trouwens, heeft er iemand al een vrouw met Mexicaanse broche gespot? Die zijn er volgens mij niet (buiten Babs).
Rik zegt: "Mensen zonder broche, die moesten eruit."

Dus de mannen hadden een Mexicaanse broche, de vrouwen een gewone broche/haarspeld.

Wat die Kees er allemaal van gemaakt heeft...

Zonnebloemvrouw had in ieder geval wel een broche.