Alles Combineren

 


De theorie Alles Combineren werd in 2010 gestart door G-root en is even simpel als doeltreffend. Er zijn allerlei manieren waarop je de Mol zou kunnen vinden. Follow the Money, de beste positie voor de Mol, voorkennis, hints, etc... De Mol zal bij alle theorieŽn hoog in het rijtje komen, maar niet per se als hoogste. Waarom zouden we niet gewoon alles combineren? Dan komt de Mol vanzelf bovendrijven!

Alle mogelijke manieren om de Mol te vinden worden gecombineerd tot ťťn taartdiagram. Geen enkele theorie is perfect, maar alle theorieŽn samen zullen uiteindelijk wel de Mol aanwijzen.

De Taart - de einduitslag!

De taart na aflevering 9 ziet er als volgt uit:

Hoe wordt de taart opgebouwd?

De percentages in de taartdiagram worden berekend als het gewogen gemiddelde van 11 verschillende factoren. Al deze factoren zijn gebaseerd op de overzichten en topics van dit forum. Hieronder zie je hoe de verschillen tussen de kandidaten per factor verdeeld zijn.
Follow the Money - in de pot (weegfactor: 2)
Gebaseerd op het Follow the Money-overzicht van de bedragen die per kandidaat worden binnengebracht. De percentages worden omgekeerd evenredig verdeeld. De uitkomst van de veiling is gerekend bij 'Follow the Money - uit de pot'.

Follow the Money - uit de pot (weegfactor: 2)
Gebaseerd op het Follow the Money-overzicht van geld dat de kandidaten uit de pot hebben gehouden. De uitkomst van de veiling is hier bij geteld.

Molpunten (weegfactor: 2)
Gebaseerd op de theorie van de Molpunten, die Erik Leppen al sinds seizoen 13 berekent. Elke week kun je in zijn topic stemmen op welke acties en posities mols en onmols zijn.

Mollen en Geldzakken (weegfactor: 1)
Gebaseerd op het Mollen en Geldzakken-overzicht. Het aantal 'molse' opdrachten bepaalt het percentage.

Stemwijzer (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de Stemwijzer die je in kunt vullen om te zien welke kandidaten het beste bij jouw beeld van de Mol passen. Het gemiddelde van alle forumleden wordt berekend.

Hints (weegfactor: 1)
Gebaseerd op het TheorieŽn-overzicht en het Hints-topic waar alle forumleden hun theorieŽn in delen.

Voorkennis (weegfactor: 1)
Gebaseerd op het Voorkennis-overzicht, waarin de momenten dat de Mol mogelijk voorkennis gebruikt worden opgesomd.

Beste Molpositie (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de poll in het Molpositie-topic. Iedere week kun je daar stemmen op de beste posities voor de Mol om te saboteren.

Wie verdenkt wie? (weegfactor: 1)
Gebaseerd op het Wie verdenkt wie?-overzicht met een simpele berekening: genoemd worden door een afvaller levert een minpunt op, genoemd worden door een kandidaat die in het spel is gebleven levert een pluspunt op.

Poll: Wie is de Mol? (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de gelijknamige poll onder alle forumleden. Deze factor brengt het fingerspitzengefŁhl van de molloten mee in de taart. In het percentage worden ook de stemmen uit de vorige afleveringen meegenomen.

Poll: Wie is de Mol NIET? (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de gelijknamige poll onder alle forumleden. Kandidaten die door meer mensen worden afgestreept, krijgen een lager percentage toebedeeld.