TheorieŽnoverzicht

 


Geen zin om zelf het hele forum door te spitten op zoek naar hints en theorieŽn? Geen probleem! Elke week zorgen we ervoor dat je een selectie aan hints en theorieŽn hier terug kunt vinden in een handig overzicht.

Ga naar:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4

Aflevering 1

De aflevering heet Verbinding. Als je in opdracht 1 alle locaties van de kisten met elkaar verbindt, kom je uit op de plek waar Nabil en Ranomi in de kist zaten. (x)

De kist van Sarah en Jurre had het groene logo, en groen is de kleur van de mol. (x)

De klok van het stadhuis van Kaapstad staat zowel in de leader als aflevering 1 op exact 12 uur. De 12e letter van het alfabet is de L. Is dit een verwijzing naar het tijdschrift Elle, waar Anke de hoofdredacteur van is? (x)
De uitleg van opdracht 1 werd door Rik verstuurd via WhatsApp om 14:01. De 14e letter van het alfabet is de N, de 1e de A. Zou dit kunnen verwijzen naar Nabil? (x)
Het lied dat in opdracht 2 wordt gezongen bevat een zin die te vertalen is als ďHier sta ik voor jeĒ. Zit de mol misschien bij de zangers en zingt hij hier letterlijk dat hij als mol voor ons staat? (x)

Maar de eerste mogelijke hint was al gevonden bij de bekendmaking van de kandidaten. Daarbij werden de kisten opengemaakt met sleutels met daaraan een sleutelhanger van een geel badeendje. Een ďrubber duckyĒ is een term voor een specifiek type cyberaanval, en kan daarom naar DaniŽl verwijzen als cyberjournalist. Maar het kan natuurlijk ook naar Ranomi verwijzen als zwemster, of zelfs naar Sander die op zijn kandidatenfoto voor een gele achtergrond staat. (x)

Aflevering 2

De titel van de aflevering is Kunstgreep. Betekent dit dat de Mol in de groep met de rekwisieten zat omdat die groep bij het reconstrueren van de foto's letterlijk de "kunst" greep? Dan moeten we de Mol dus zoeken tussen Annick, Jurre, Nabil, Ranomi en Sander. (x)

Wanneer Rik de deelopdracht met de rebus uitlegt liggen er de letters M L achter hem met daarnaast een trap waarin je de letter A zou kunnen lezen. (Eerder werden de letters in beeld gebracht waarbij het woord M O L gevormd werd.) Een mogelijke hint naar Annick of Anke dus. (x)
In zijn programma Mollenstreken legt Lavezzi een verband tussen het waarschuwingsbord in de staalfabriek "PASOP bewegende masjinerie" waar een afbeelding van een krokodil bij staat en de afbeelding van een krokodil op het vest van Anke. Is het saboteur Anke waar we voor op moeten passen? (x)

Aflevering 3

De herhaling van het woord "Pokerface" kan verwijzen naar letterlijk een gezicht tijdens het pokeren namelijk de boer. Annick Boer? (x)
De afleveringstitel was spelbreker, er gaan verschillende theorieŽn over op wie dit slaat. Dit kan op Jurre slaan die bij de schip opdracht het ijs met zijn handen breekt en niet met het hamertje. Breekt hij letterlijk en figuurlijk het spel? (x) Of is het Anke die als enige geen ijs breekt deze opdracht en daarmee een spelbreker is?

Anke is ook gelinkt aan de eerste opdracht die ze resoluut wil afbreken omdat ze klaar zijn. Is ze hiermee de spelbreker door het spel te beŽindigen? (x)
Bij de tweede opdracht kan de hint weer slaan op Jurre. Hij noemt hier het spel Lingo, een heel ander spel dan dat ze spelen. Hij dikt dit nog aan door Groen te noemen, de kleur van de mol. Is hij hier de spelbreker? (x)

Tenslotte kan het ook nog op meerdere kandidaten slaan die tijdens de derde opdracht jokers kiezen boven geld en dus het spel breken (x)
De afleveringstitels hebben op dit moment allemaal tien letters: Verbinding, Kunstgreep & Spelbreker. Jurre Geluk, Annick Boer & Anke de Jong hebben alle drie namen die bestaan uit tien letters. Maar de tiende letter van het alfabet is de J. Zou dit een hint zijn naar Jurre Geluk? (x)
De testvraag van deze week is hoeveel het duo van de mol heeft opgehaald tijdens de tweede opdracht. Alleen zien wij als kijker niet in beeld hoeveel elk duo heeft verdiend. Kunnen we hierdoor de kandidaten afstrepen waarbij er onduidelijkheid is? (Anke, Nabil, Ranomi, Soy) (x)

Tot slot een mooie eenvoudige mogelijke hint. Annick en Jurre verzinnen "model" als optie voor het woord "glansgans". Dit is een anagram van De Mol. Anke typt het woord in, dus de eventuele hint zou ook op haar kunnen slaan. (x)

 

aflevering 5

De Titel van aflevering 5 is 'Portretten'
Op het Portret met Anke draagt ze een jas aan met 'underground' erop geborduurd. Het Zuid-Afrikaanse woord voor metro is 'moltrein'. (x)

Of verwijst het naar Soy. Onder elk portret stond 'ik benÖ' wat spaans is voor soy. (x)

Gastheer DaniŽl legt uit dat Katie verschijnt als je 3 keer haar naam noemt. Rik noemt deze aflevering 3 keer de naam Jurre. (x)
De code 745 op de jurk van Katie zou je ook kunnen lezen als 7DE. "Zevende".(X)
Anke is de zevende hoofdredacteur van Elle Nederland. Elle is een fashionmagazine.