Alles Combineren 2022

 


De theorie Alles Combineren werd in 2010 gestart door G-root en is even simpel als doeltreffend. Er zijn allerlei manieren waarop je de Mol zou kunnen vinden. Follow the Money, de beste positie voor de Mol, voorkennis, hints, etc... De Mol zal bij alle theorieŽn hoog in het rijtje komen, maar niet per se als hoogste. Waarom zouden we niet gewoon alles combineren? Dan komt de Mol vanzelf bovendrijven!

Alle mogelijke manieren om de Mol te vinden worden gecombineerd tot ťťn taartdiagram. Geen enkele theorie is perfect, maar alle theorieŽn samen zullen uiteindelijk wel de Mol aanwijzen.

Het bespreken van de resultaten kan in dit topic.

 

De taart ziet er als volgt uit:

 

De percentages in de taartdiagram worden berekend als het gewogen gemiddelde van 8 verschillende factoren. Al deze factoren zijn gebaseerd op de overzichten en topics van dit forum. Hieronder zie je hoe de verschillen tussen de kandidaten per factor verdeeld zijn.

Factoren kunnen verschillende weegfactoren hebben. Aangezien veel hulpmiddelen (stemwijzer, molpunten) kunnen worden ingevuld met een tunnelvisie, wegen de Polls 'wie is de mol?' en 'wie is de mol absoluut niet?' slechts 1 keer mee.
De factoren waar interpretatie bij komt kijken hebben een weegfactor van 2 en Follow The Money heeft een weegfactor van 3. Ondanks dat FTM de laatste jaren niet altijd meer even goed werkt, heeft het in essentie weinig ruimte voor interpretatie en bovendien is het doel van de mol natuurlijk nog altijd om de pot zo laag mogelijk te houden.

Follow the Money (weegfactor: 3)
Gebaseerd op het Follow the Money-overzicht van de bedragen die per kandidaat worden binnengebracht. De percentages worden omgekeerd evenredig verdeeld.

Molpunten (weegfactor: 2)
Gebaseerd op de theorie van de Molpunten, die Erik Leppen al sinds seizoen 13 berekent. Elke week kun je in zijn topic stemmen op welke acties en posities mols en onmols zijn.


Stemwijzer (weegfactor: 2)
Gebaseerd op de Stemwijzer die je in kunt vullen om te zien welke kandidaten het beste bij jouw beeld van de Mol passen. Het gemiddelde van alle forumleden wordt berekend. Daarnaast is vanaf aflevering 8 de stemwijzer van de terugblik voor 25% meegenomen in het resultaat.


Hints & TheorieŽn (weegfactor: 2)
Gebaseerd op het TheorieŽn-overzicht.
Per aflevering verdient een kandidaat 0,1 of 2 punten afhangend van het aantal hints en de sterkte ervan.

Wie verdenkt wie? (weegfactor: 1)
Gebaseerd op het Wie verdenkt wie?-overzicht met een simpele berekening: genoemd worden door een afvaller levert een minpunt op, genoemd worden door een kandidaat die in het spel is gebleven levert een pluspunt op.

Verdachtmakingen (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de resultaten van Theovv in dit topic. Met als gedachte 'hoe meer verdachtmakingen er richting een kandidaat gaan, hoe kleiner de kans dat diegene de mol is.'


Poll: Wie is de Mol? (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de gelijknamige poll onder alle forumleden. Deze factor brengt het fingerspitzengefŁhl van de molloten mee in de taart. In het percentage worden ook de stemmen uit de vorige afleveringen meegenomen.

Poll: Wie is de Mol NIET? (weegfactor: 1)
Gebaseerd op de gelijknamige poll onder alle forumleden. Hoe meer stemmen in de poll, hoe lager het percentage is.