ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
236 gasten en 3 vaste bezoekers (kwkw, Cherry87, Starlight)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online

AustraliŽ

punaise

Van Bushtucker tot Fusion Cuisine

punaise
Bushtucker is het enige voedsel dat typisch ĎAustralischí is te noemen en bekend staat om zeer sterke en ongebruikelijke smaken. Bushtucker betekent letterlijk Ďeten wat de woestijn je biedtí en heeft zijn oorsprong in de eetgewoonten van de Aboriginals. Zij hebben duizenden jaren kennis van het leven in dit land en weten op de, voor ons, meest vreemde plekken hun voedsel en water te vinden. Ze overleefden de hete temperatuur en de droogte in ruwe en onwelkome gebieden in Centraal AustraliŽ. Gedurende het droge seizoen hadden ze zelfs een laatste redmiddel om water te krijgen door een bepaalde kikker, de Cyclorana kikker te knijpen. Want deze kikker slaat water in zicht op en begraaft zich vervolgens in de grond tot de volgende regen komt. Ze leefden als nomaden en aten wat ze tegenkwamen, zoals kangoeroes, opossums, emoes en slangen. Deze dieren werden rechtstreeks in het vuur gegooid en gekookt in hun eigen sappen. Ook at men veel planten zoals de Bush tomaat en Bush uien, zaden en fruit. Kennis over het overleven in de bush werd van generatie op generatie overgeleverd.
Tot voor kort werd bushtucker alleen gegeten door plaatselijke bevolking en enthousiastelingen. Tegenwoordig is er meer interesse in deze keuken en  zijn er veel restaurants die deze unieke ingrediŽnten combineren met andere keukens. Zo onstaan er gerechten als ijs met acaciazaad en krokodillenvlees gerookt in bladeren. Maar durf je het aan om de originele smaken te proeven, dan zijn er ook gelegenheden in AustraliŽ die zich specifiek richten op deze traditie en de gerechten zo authentiek mogelijk serveren.
Verder kent AustraliŽ geen eigen echte keuken. Als je dan al van een traditionele Australische keuken kunt spreken, heeft deze zijn wortels in de Engelse keuken, maar dan een slechte uitvoering hiervan. De culinaire gang van zaken bestaat voornamelijk uit hompen vlees gebraden op de ĎbarbieĒ met aardappelen. Op het ontbijt staat steevast brood met het alleen in AustraliŽ immens populaire Vegemite, het equivalent van een boterham met pindakaas in Nederland. Het is een soort van pasta van gistextract (restjes uit de bierbrouwerij) en verschillende groenten en kruiden. Het heeft een bittere smaak en je moet er echt mee opgegroeid zijn wil je het kunnen waarderen.
Maar culinaire wonderen zijn de wereld nog niet uit, want na de IIe wereldoorlog toen er vele immigranten uit allerlei landen hun eigen culinaire hoogstandjes met zich meenamen was de AustraliŽr slim genoeg om het beste uit alle eetculturen over te nemen. Hierdoor is de huidig Australische keuken een spannende mondiale mix van smaken uit de hele wereld. Je zult dan ook in de restaurants een soort van fusion cuisine aantreffen en garnalen, curry, foccacia en kalkoenfilet op ťťn kaart aantreffen.  Over het algemeen is de Australische keuken gezond en vers. 
 

punaise

Lekker of niet....?

punaise
Het kan niet anders of je zult door bovenstaand verhaal beslist nieuwschierig zijn geworden naar dat soms wel heel vreemde eten. Het is maar goed, dat ze geen mollen eten!!! We hebben ons best gedaan om een kleine verzameling recepten bij elkaar te zoeken. Leuk om eens uit te proberen. Eet smakelijk!
 

Wie is de Mol? - WieIsDeMol.Com is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.199 seconden met 13 queries.