Theorieënoverzicht

 


Geen zin om zelf het hele forum door te spitten op zoek naar theorieën? Geen probleem! Elke week zorgen we ervoor dat je de beste, leukste en meest vergezochte theorieën hier terug kunt vinden in een handig overzicht. Heb je een theorie gelezen op het forum die nog niet in dit overzicht staat, maar er absoluut thuishoort? Stuur dan een pm naar Starlight.

Ga naar:
Aflevering 1
Aflevering 2

Aflevering 1

De titel van deze aflevering was “Op sleeptouw”. Dit zou kunnen verwijzen naar Merel, die Evi “op sleeptouw” nam met het loshalen van het touw op de brug (x). Ook zou het kunnen verwijzen naar Evelien, die bij de fietsopdracht achterop fietste en dus door de groep op sleeptouw werd genomen (x) of juist Sinan die voorop fietste en de groep op sleeptouw nam (x). Jamie neemt veel initiatief en neemt daarmee als het ware de groep steeds op sleeptouw (x). En zo zijn er uiteraard nog veel meer verklaringen voor de afleveringstitel te bedenken.
Er waren veel vogels in beeld – zou dit een hint naar Merel kunnen zijn? (x)

Naast de muurschildering in Colombia met de kandidaten is een afbeelding geschilderd van het album “Get your rocks off” van Eddie & The Hot Rods. Het 6e nummer op dit album heet “Writing on the wall”. Dit kan een verwijzing naar Sinan zijn die als 6e van links op de muur staat. (x, x)
De mol spreekt tot nog toe in elk seizoen met BN’ers in de eerste aflevering verdenkingen uit naar andere kandidaten tijdens de test. Betekent dit dat één van de vier kandidaten die dat dit seizoen deed, namelijk Merel, Jamie, Nikkie en Sinan, de mol is? (x)

Aflevering 2

Er lijkt dit jaar erg veel hout in de afleveringen te zitten: aflevering 1 begon met een man in een houtzagerij die jokers maakt, maar ook in aflevering 2 komt veel hout voor in de opdrachten. De logische link is misschien dat het gaat om vakmanschap en dus een hint is naar Robèrt – maar als dit inderdaad een hint is zijn er uiteraard veel meer mogelijkheden. Zo was Evelien bijvoorbeeld de manager van Van Dik Hout. (x, x)
Merel zou mogelijk tijdens de laseropdracht geld verduisterd kunnen hebben. Als het geld evenredig verdeeld is over de kandidaten zou er €350 per persoon moeten liggen. Merel komt echter maar met €250 binnen terwijl ze beide bedragen heeft gepakt. (x).

Evelien lijkt tijdens de test in omgekeerde volgorde de letters M, O en L te maken met haar handen. De M is weliswaar niet heel duidelijk een M, maar het is wel opvallend. (Bekijk de foto’s hier.)