Theorieënoverzicht

 


Geen zin om zelf het hele forum door te spitten op zoek naar theorieën? Geen probleem! Elke week zorgen we ervoor dat je de beste, leukste en meest vergezochte theorieën hier terug kunt vinden in een handig overzicht. Heb je een theorie gelezen op het forum die nog niet in dit overzicht staat, maar er absoluut thuishoort? Stuur dan een pm naar Starlight.

Ga naar:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5
Aflevering 6
Aflevering 7
Aflevering 8
Aflevering 9

Aflevering 1

De titel van deze aflevering was “Op sleeptouw”. Dit zou kunnen verwijzen naar Merel, die Evi “op sleeptouw” nam met het loshalen van het touw op de brug (x). Ook zou het kunnen verwijzen naar Evelien, die bij de fietsopdracht achterop fietste en dus door de groep op sleeptouw werd genomen (x) of juist Sinan die voorop fietste en de groep op sleeptouw nam (x). Jamie neemt veel initiatief en neemt daarmee als het ware de groep steeds op sleeptouw (x). En zo zijn er uiteraard nog veel meer verklaringen voor de afleveringstitel te bedenken.
Er waren veel vogels in beeld – zou dit een hint naar Merel kunnen zijn? (x)

Naast de muurschildering in Colombia met de kandidaten is een afbeelding geschilderd van het album “Get your rocks off” van Eddie & The Hot Rods. Het 6e nummer op dit album heet “Writing on the wall”. Dit kan een verwijzing naar Sinan zijn die als 6e van links op de muur staat. (x, x)
De mol spreekt tot nog toe in elk seizoen met BN’ers in de eerste aflevering verdenkingen uit naar andere kandidaten tijdens de test. Betekent dit dat één van de vier kandidaten die dat dit seizoen deed, namelijk Merel, Jamie, Nikkie en Sinan, de mol is? (x)

Aflevering 2

Er lijkt dit jaar erg veel hout in de afleveringen te zitten: aflevering 1 begon met een man in een houtzagerij die jokers maakt, maar ook in aflevering 2 komt veel hout voor in de opdrachten. De logische link is misschien dat het gaat om vakmanschap en dus een hint is naar Robèrt – maar als dit inderdaad een hint is zijn er uiteraard veel meer mogelijkheden. Zo was Evelien bijvoorbeeld de manager van Van Dik Hout. (x, x)
Merel zou mogelijk tijdens de laseropdracht geld verduisterd kunnen hebben. Als het geld evenredig verdeeld is over de kandidaten zou er €350 per persoon moeten liggen. Merel komt echter maar met €250 binnen terwijl ze beide bedragen heeft gepakt. (x).

Evelien lijkt tijdens de test in omgekeerde volgorde de letters M, O en L te maken met haar handen. De M is weliswaar niet heel duidelijk een M, maar het is wel opvallend. (Bekijk de foto’s hier.)

Aflevering 3

De leader is elke week een klein beetje anders: er zijn steeds meer beelden te zien van mannen die een soort vlotten voorttrekken in het water. De vlotten lijken puzzelstukken te zijn. Kunnen we met deze beelden een hint bij elkaar puzzelen? (x)

Sinan is na het jenga-potje met Robèrt de stenen opnieuw gaan stapelen. Hij maakt er 2-2-2 van, met onder elke 2 een mollogo. In de leader is Sinan zichtbaar om precies 2:22 minuten. Heeft de productie Sinan op dat moment in de leader gemonteerd om hier een hint van te maken? (x)
De afleveringstitel “Niet gered” is een anagram van “drie tegen” en “n gedierte”/”gedierten”. Beide zouden naar Merel kunnen wijzen: ze kreeg 3 jokers tegen van Evelien, en zowel een merel als een mol zijn gedierten. (x)

Aflevering 4

De afleveringstitel was “drukker worden”. Dit kan verwijzen naar Merel die het steeds drukker ziet worden nadat de kandidaten één voor één binnendruppelen. (x)

Op de lift waar Robèrt uitstapt staat “10M”. Als je dit omdraait kun je er “mol” in lezen. (x)

In de balkon-opdracht eindigt Merel op balkon 413. De 4e letter van het alfabet is de D, de 13e de M, wat kan staan voor “De Mol”. (x)
Na de koffieopdracht zegt Rik “Kandidaten, jullie hadden alle antwoorden”. De enige die geen pak met antwoorden droeg was Sinan, dus dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat hij geen kandidaat is maar de mol. (x)

Aflevering 5

De afleveringstitel “Verblindend” kan weer op meerdere kandidaten slaan. Zo kan het slaan op de mol die geld binnen haalt deze aflevering (x) of mol Merel die afvaller Robèrt verblindt door het zo goed te doen dat Robèrt haar niet meer meeneemt in de test (x). Maar ook op bijvoorbeeld Niels, die tijdens het abseilen zegt dat hij niets kon zien doordat het water van de waterval in zijn ogen komt, en dus verblind is (x).

In de leader zit elke aflevering een nieuw beeld van een puzzelstuk in de vorm van een L dat over een meer getrokken wordt. Verwijst dit naar Meer-L? (x)
Bij de taxi-opdracht stapt Rik uit een taxi waar 081 op staat. Rick Paul is geboren in 1981, dus dit zou een hint kunnen zijn naar Rick Paul. (x)

Het album van Eddie & The Hot Rods, wat naast de muurschildering van de groepsfoto is geschilderd, heeft als 9e nummer “Double Checking Woman”. Sarah staat als 9e van links afgebeeld op de muur (x) en controleert steeds alles dubbel (x).

Aflevering 6

De titel van aflevering 6 is “Uithalen”. Dit kan bijvoorbeeld slaan op Rick Paul, die een joker tussen de stenen uit haalt (x).

Er is al eerder opgemerkt dat in de leader elke aflevering nieuwe beelden te zien zijn van een puzzelstuk dat over een meer wordt gesleept. Als je de eerste letter van de titels neemt van de opdrachten die eerst op deze plek in de leader te zien waren, vormt dat (op volgorde van de leader) “MOL IS” (x).
Als je de kandidaten op volgorde zet van oud naar jong, komt de volgorde van de schermen bij de opdracht “Reddingslijn” overeen met wie er tot nog toe een rood scherm heeft gehad. Dat zou dan betekenen dat Sarah deze aflevering eigenlijk een rood scherm zou hebben gekregen. (x)

De schermen op de zipline kunnen echter ook nog een hint zijn naar Rick Paul als mol. Als je de volgorde van de schermen naast de volgorde van de leader legt, is Rick Paul de enige van de kandidaten die er nog in zitten die een groen scherm heeft. (x, x)

Aflevering 7

Tijdens de opdracht “Geld oogsten” draagt Sinan als enige gele laarzen, en er is een groot standbeeld van 2 gele laarzen te vinden in het Belgische plaatsje Mol. (x)

Ook is tijdens deze opdracht een paal te zien achter Merel waar “T3OL6” op staat. Als je de 3 kantelt kun je hier “mol 6” lezen, en op Merels helm staat een 6. (x)
Het getal 9 komt opvallend vaak terug in opdrachten. Dit zou kunnen verwijzen naar Sinan die als 9e in de leader staat of Sarah die als 9e op de groepsfoto en muurschildering staat. (x)

Tijdens de afleveringen zijn er veel verwijzingen naar tijd. Dit zou kunnen verwijzen naar Sarah, wiens achternaam “Chronis” is afgeleid van de naam van de Griekse god van de tijd. (x)

Aflevering 8

De titel van de aflevering was “Met zand strooien”. Niels vraagt aan alle andere kandidaten of ze de mol zijn, was hij daarmee als mol zand in hun ogen aan het strooien? (x)

Bij de “leaderhint” van aflevering 6 hebben we inmiddels ook de letters V en I. Komt er “Molvisie” te staan? (x)

Het kan echter ook zijn dat de hint om morsecode gaat in plaats van letters. Als je de opdrachttitels bestaande uit één woord als een streep leest, en de opdrachttitels met spaties als een punt, komt er “SC” te staan in morsecode. Is Sarah Chronis de mol? (x)
Tijdens de opdracht “Vuurproef” zie je op het moment dat de klok naar 1:03 zou moeten verspringen Merel in beeld. Als je de 3 kantelt, kun je “Mol” maken van dit tijdstip. (x)

Aflevering 9

De titel van de aflevering was “Drijfveer”. Dit kan verwijzen naar Merel, wiens hoedje wegdreef en wie later in beeld was met een veer (x) of naar Sarah, die de leiding nam bij de opdracht en als eerste op een bootje wegdreef (x).

Nu de executie ook vervangen is in de leader, kun je met de letters van de opdrachten inderdaad het woord “Molvisie” vormen. In combinatie met Sarah’s guilty pleasure nummer “Vision of Love” zou dit een hint kunnen zijn naar Sarah. (x)
Het enige fragment wat niet vervangen is in de leader is dat van Niels die de joker openslaat. Betekent dit dat Niels, de “jokerkoning”, de mol is? (x)
Bij de opdracht “Doordraaien” werden er tussen de platen die de kandidaten moesten draaien door nog 4 nummers gespeeld: 24K Magic, I’m Coming Out, Vision of Love en Ride Wit Me. Als je de eerste letters van de laatste woorden van deze nummers achter elkaar zet, staat er MOLM. Mol Merel? (x)

Tijdens deze zelfde opdracht staat Merel aan de gele tafel. Bij het mengen van licht wordt geel gevormd door de kleuren rood en groen – beide kleuren die worden geassocieerd met de mol. Dit zou een hint kunnen zijn naar Merel als mol. (x)