Theorieënoverzicht

 


Geen zin om zelf het hele forum door te spitten op zoek naar hints en theorieën? Geen probleem! Elke week zorgen we ervoor dat je de beste, leukste en meest vergezochte hints en theorieën hier terug kunt vinden in een handig overzicht. Heb je een theorie gelezen op het forum die nog niet in dit overzicht staat, maar er absoluut thuishoort? Stuur dan een pm naar Starlight of Gupp.

Aflevering 1

Deze week in de spotlight
Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe leader, en bij een nieuwe leader horen natuurlijk nieuwe hints! Op het forum zijn al twee mogelijke hints gevonden in de leader. Om te beginnen is in de leader van dit seizoen een telefoon te zien met daarop: 18:10. Op 00:18 is Claes te zien, op 00:10 is ‘De Mol’ te zien in de leader. Zou het kunnen dat de leader hiermee al weggeeft wie de mol is? (x)

Maar dat is niet de enige kandidaat die de leader aanwijst als mogelijke mol. In de leader is te zien dat er grote witte letters met ‘Wie is de Mol?’ op een plein staan. Meteen hierna komt Nathan in beeld. Misschien beantwoordt de leader hiermee dé vraag wel al direct. (x)
En verder:
Ook in de voorstelfilmpjes denken mensen al hints te zien. Zo zegt Jaike in haar voorstelfilmpje “het is een art”. Is dit een verwijzing van de mol naar oud-presentatoren vanwege het 20-jarige jubileum? (x) Ook Buddy heeft een opvallende uitspraak met “Het is sick” - zegt hij misschien eigenlijk “het is ik”? (x)
De titel “Afgeschermd” kan zoals altijd naar meerdere kandidaten verwijzen. Zo schermde Miljuschka haar gewonnen vrijstelling af en schermde Jaike de ogen van 2 personen af op de markt. Ook zag je bij Nathan zijn testlaptop vanaf de zijkant waardoor het mollogo werd afgeschermd, en schermden Leonie en Rob het jaartal op hun sleutel af voor de camera. (x, x)
Tijdens de eerste opdracht pakt Miljuschka de sleutel van 2012. Dat seizoen speelde zich af in IJsland en Spanje. De eerste letters vormen samen IS. Oftewel: Miljuschka is…? (x)

Miljuschka draagt een shirt met 1976 erop. Dit was het jaar van de draak in China, net als het jaar 2012 - de sleutel die zij pakte. (x)
In een promo voor aflevering 1 zit een shot van Rob die naar een biljet van 20 wijst. Wijst hij hiermee zichzelf aan als 20e mol? (x)

Tina komt in opdracht 1 als eerste bij Rik aan, en krijgt dan te horen “Kennis Is Macht”, een verwijzing naar mol Kim Pieters uit 2010. Vervolgens pakt Tina ook de sleutel die bij dat jaar hoort. (x)